Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Mně by zajímalo, jak v diskusi od sebe odlišíte kritiky, kteří mají "vytříbený pohled" od kritiků, kterým chybí "obecný přehled a vědecký způsob myšlení". Vytříbený pohled mají ti, co sdílejí Váš názor?

Vy klidně napíšete článek o nevyhnutelnosti zahájit masivní bombardování Severní Koreje, a to klidně i jadernými bombami, a pak očekáváte, že v diskusi najdete "vědecký způsob myšlení"? A nemělo by to být spíše tak, že pokud autor od "komentátorů" očekává "obecný přehled a vědecký způsob myšlení", měl by tento způsob myšlení nejprve sám předvést?

Například na jeden z mých příspěvků, ve kterém jsem naprosto konkrétně ukázal na fatální chyby ve Vaší úvaze, jste reagoval slovy, cituji: "váš názor nikoho nezajímá". Opravdu podivná reakce na příspěvek, který měl přes čtyřicet souhlasných reakcí. Tím rozhodně nechci říci, že tam, kde je víc hlasů, tam je také pravda, ale myslet si o desítkách čtenářů, že jsou "nikdo", nesvědčí o schopnosti autora vyrovnat se s kritkou. O tom svědčí také skutečnost, že na většinu kritických komentářů reagujete v osobní rovině a nikoli v rovině argumentační. I když se snažíte tvrdit opak. Také děláte ještě další závažnou chybu – diskutéry podceňujete a považujete je za "amatéry mezi amatéry". Právě proto Vás tolik diskutérů tak snadno "nachytá na švestkách".

6 0
možnosti
Foto

Protože v zásadě zdarma píšící blogeři iDnes nejsou totéž co profesionální žurnalisté iDnes, tak blogeři svoje názory musí podle Kodexu blogera podložit odkazem na zdroj, odkud názory jiných mudrců opsali - byť je později rádoby prezentují jako svoje vlastní. ;-(

1 0
možnosti
Foto

,,Opis", čili citace s uvedením zdroje lze těžko prezentovat jako názory autora. Ten se s nimi může více či méně ztotžnit, stejně tak jako je i kritizovat. Ovšem zrovna tak je použít na podporu svých tvrzení, stejně tak jako k vyvracení názoru jiných. To vše blog umožńuje, aniž by byla porušena jeho ,,pravidla".

0 0
možnosti
MV

pekny a jsem zvedavej, kdo se "lapi" v diskuzi

fajn den preju

4 0
možnosti
Foto

Díky, taky přeji hezké dny.:-)

1 0
možnosti
Foto

R^ Blog je prostě blog a tzv. diskuze se jen diskuzemi nazývají, ač do skutečné diskuze mají velmi, velmi daleko. Blog není ,,dizertačka" a ony ,,diskuze" nelze brát jako její oponenturu, či obhajobu, natož pak hodnocení. Ovšem mnohdy je na obé, tedy jak na blogy, tak na ,,diskuze, od kde koho takto nahlíženo. Takže, blogům zdar a ,,diskuzím" zvláštˇR^

4 0
možnosti
Foto

To máte pravdu, kdybych nahlížel na komentáře jako na oponenturu, málokterý včetně mých by prošel.:-)

1 0
možnosti
MB

Proč se trápíte ? Já se domnívám, že v obci blogerů - skutečně žádný odborník není, (se mnou v čele) ... Kdyby existoval, tak by asi publikoval v odborných časopisech. Zde je směsice psavých občanů, kteří vyjadřují svůj názor. Kromě svého volebního hlasu, mají pouze klávesnici PC ... Prakticky každé ráno, pak lze otevřít kteroukoliv diskusi - objeví se tam identické reakce. Osobně mi chybí, (asi nemožné) vyhodnocení, zda EXISTUJE, alespoň 1 člověk, který by se nechal racionálně ovlivnit ARGUMENTY druhého ... Asi nikoliv, potom tedy vítaný druh zábavy, tříbí smysly - podněcuje úvahy. Ke skepsi není žádný důvod ! ... :-)

4 0
možnosti
Foto

Já kdysi dost publikoval v časopise Elektronika. Ale, nebyly to žádné odborné, spíš populární články.

0 0
možnosti
JT

posílám svůj amatérský R^ a nemám, co bych na článku odborně kritizoval, komentáře jsem se nezdržel a dovolím si jen malou poznámku (citát) "ze všeho nejhorší jsou trpaslíci, ty potvory vám vlezou všude":-)

3 0
možnosti
MM

Zcela souhlasím.R^

A vidím, že jeden z těch, na které to také směřuje, se už ozval.:-)

6 0
možnosti
Foto

Na koho to směřuje a proč, pane Mudro?

0 1
možnosti

Souhlas. Taky jsem si myslela, že blog je názorové fórum, a ne odborné platforma. Ale bohužel, někteří se tu pasují do řad odborných kritiků. Škoda.

Na to taky ukazuje návštěvnost blogů. Ty, kde se nelze předvádět (fotoblogy, cestovatelské) jsou prakticky opomíjené.

7 0
možnosti
Foto

Na blogu není základním kamenem text, ale diskuze. Tam se lze "vyřádit do aleluja".

A je to skutečně předvádění? Není to spor názorů? Vždyť o to především jde.

0 4
možnosti
Foto

Toto je zcela zbytečný nářek, pane Turnere. Pokud Vám to vadí, tak prostě nepište.

2 8
možnosti
Foto

Těším mne, že jste se v mém článku našel:-) Váš komentář ukázkově vystihuje obsah mého blogu. Zamýšlím se nad nějakým fenoménem, a vy mi píšete, že naříkám a radíte mi, co mám dělat. Máte na to, co je obsahem článku nějaký názor? Pokud ne, nebo ho nechcete prezentovat, proč probůh článek komentujete?

15 0
možnosti