Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To nic. Karma a návštěvnost zajištěnaR^;-)

2 0
možnosti
PH

Článek "Půjde Nohavica tentokrát s tou děvkou až na pokoj" napsal ten co mluví se psy, lidem moc nerozumí a světu také ne což mu ovšem nebrání se ke všemu vyjadřovat. A to se taky stalo. Nic víc a nic míň...

15 1
možnosti
VM

Myslím, že si autor bude muset na podle jeho soudu lepšího prezidenta ještě další 4 roky počkat.

8 1
možnosti

Proč nevyznamenaj mně, sakryš!

3 0
možnosti
TB

Předpoklad pro udělení státního vyznamenání: člen KSČ, fízl nebo konfident.

Zdroj: http://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=622673

Loni vyznamenán - genpor.Klemeš, arm.gen.Janoušek, brig.gen. Kuttelwascher, arcibiskup Duka, prof.Feyereisl a mnoho dalších.....Tímto svým dost blbým blogem jste je dost urazil.....Někdy píšete hezky, ale tentokrát jste silně ujel Rv

19 0
možnosti
FS

Pane Bryknare, jsou různé skupiny vyznamenaných, různé kategorie. Nepleťte sem válečné hrdiny či významné vědce - tady jde o tzv. významné osobnosti v oblasti "umění" a v oblasti budování socialismu před rokem 89....

5 5
možnosti
Foto

Domnívám se, že pan autor nezmínil ten skutečný a pravý důvod, proč se prezident Zeman rozhodl vyznamenat Nohavicu.

Je to za tuto jeho píseň (konkrétně za její část s textem: "Hned u vrat na Hrad, stojí Pat a Mat, na prezidenta jdou kandidovat ...."):

https://www.youtube.com/watch?v=dNqvSnPtOto

Panu prezidentovi se takové přirovnání současných kandidátu (např. Horáček a Drahoš) natolik líbilo, že nemohl jinak, než Nohavicu navrhnout na vyznamenání! R^:-)

14 0
možnosti
BV

V souvislosti s tímto štvavým blogem připomínám herce a režiséra Kačera, který vloni podlehl části svého okolí a z obavy co by tomu řekla umělecká "kavárna" radši na hrad nešel a poslal tam své dcery. Ovšem ne tu nejstarší, protože je herečka a tak se chtla vyhnout problémům.

Tak daleko to dospělo, že si vyznamenaní nejdou vyznamenání přejmout, protože se bojí lynče od podobných týpků jako je autor ovšem ze svého okolí.

https://www.super.cz/463046-herec-jan-kacer-poprve-o-vyznamenani-od-zemana-bal-se-lynce-proto-si-ho-odmitl-prevzit.html

28 1
možnosti
DN

Pokud je nepřevzetí vyznamenání výrazem pokání, pak je to pokání veřejné. V tom případě myslím, že Nohavica veřejné pokání činit nemusí. Pokání v jeho případě by mělo být jeho, interní. A to si myslím udělal. Věřím, že udělal. Je to člověk chybující, ale také člověk, který si svou chybu umí uvědomit a vypořádat se pak se svým svědomím. Ale jak jsem již psal, nepředjímejte(me). Nechme to na něm. A proboha teď sem MZ vůbec nepleťte.

5 0
možnosti
MB

Faktem je, že návrhy prakticky může podat kdokoliv - možno i sám sebe - pak se slévají proudem na prezidentský stůl. Široké spektrum výběru - oblastí, pak se kdykoliv objeví i známí, i ve svetru, nebo nějaká hůlka ... Každopádně jde o rozhodnutí oceňovaného - byl povšimnut ! Teď jde o to, kdo se má zviditelnit - potřebuji to ke svému životu ? ... Já myslím - Nechte Mišíka zpívat a Grygara pozorovat hvězdy ... ! :-)

1 0
možnosti
JN

A když ministr navrhne svého strýce a není mu vyhověno, je z toho aféra.

4 0
možnosti
JV

Podobným kritikům odpověděl Jiří Suchý:

" Prezident Zeman byl zvolen v demokratických volbách, které – ať se mi to líbí nebo ne – respektuji. Ostatně respektovali to i další osobnosti, kterých si vážím a které si každý rok pro vyznamenání na Hrad jdou a chodit budou. Nerespektuji, a přiznám se, že nemám ani moc rád lidi, kteří vyznávají demokracii, a přitom nesnesou někoho, kdo nejedná tak, jak by si oni představovali."

23 0
možnosti
Foto

Shledávám na vašem komentáři určitý nesoulad s logikou a chápáním toho, co jsem napsal. Možná jsem se vyjádřil nejasně, nevím. Respektovat to, že někdo vzešel z demokratických voleb je jistě nutné, ale rozhodně není nutné respektovat to, když ten člověk se chová amorálně a nepatřičně vykonává svůj úřad. To jistě ne.

Pan Suchý, kterého mám rád, se tímto výrokem, stejně jako vy jeho použitím, snažíte tyto dvě skutečnosti jaksi spojit, ale ono to nejde. Demokraticky může být zvolen i budoucí diktátor a masový vrah, bylo by správné ho respektovat? Asi sotva. Prezident Zeman udělal ze státního vyznamenání, které má být prestižní záležitostí a chloubou oceněných, odznak hanby, když ho začal používat místo pro osobnosti pro své kamarády a podporovatele až do zcela absurdních rozměrů. Proto vnímám převzetí státního vyznamenání z rukou Zemana jako morální poklesek (to nemluvím o stoletých veteránech, ale o situaci chápajících umělcích) a vinen tímto smutným stavem je právě a pouze on. Je to otázka cti. Napadá mě příměr z dob minulých. Řádu práce a podobná vyznamenání za komunismu dostali, kromě prominentů a komunistických fanatiků i lidé,někteří poctivě pracovali. Proč se s ním dnes nikdo nechlubí? Je to proto,pane Vavřínku, že se absolutně zdiskreditovali ti, kteří ho udělovali a poctiví laureáti se dostali převzetím řádu do společnosti zločinců.

2 0
možnosti