Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jirko, a není spíš pokání to, že to převezme právě od tohoto prezidenta?!:-)

0 1
možnosti
Foto

Vy si ale pletete pokání s trestem :-)

1 1
možnosti
Foto

Odmítám způsob myšlení pana Turnera v pojetí, že (nebo se nabízí úvaha, že) "prezident Zeman oceňuje všechny, kteří morálně selhali" (nakonec - někdo by mohl říct, že morálně naprosto selhal třeba i Václav Havel, držitel mnoha vyznamenání a ocenění u nás i v zahraničí) nebo také údajně proto, aby tím zvýšil vlastní popularitu a svým způsobem "zaparazitoval" na známých osobnostech.

Faktem je, že ocenit všechny, kteří by si nějaké státní vyznamenaní zajisté také zasloužili, prostě nejde a činit z výběru těch, kteří ho mají obdržet, nějaká dovození údajných "nekalých záměrů" prezidenta, je nesmírně laciné, pomlouvačné i falešné! Rv

Nechejme ty navržené na státní vyznamenání, ať se s tím sami vypořádají tak, jak chtějí.

Osobně ale nemám vůbec rád ty, kteří ostentativně odmítají převzít jakékoli státní vyznamenání z rukou prezidenta, který je propůjčuje, jen proto, že ho prostě nemají rádi nebo nesouhlasí s některými jeho názory. To považují za naprosto nechutný zpolitizovaný a znevažující (nikoli samotného prezidenta, ale celý tento institut a potažmo celý národ) postoj, který tady nemá absolutně co pohledávat!

A radit Nohavicovi, "aby si počkal s převzetím vyznamenání až na příštího prezidenta", to už je dle mého názoru vyloženě odporné! Rv

13 5
možnosti
Foto

Hitler byl také zvolen v demokratických volbách a já bych si od něj vyznamení nevzal Já obdivuji lidí typu Myšíka, který respektuje, že nás lid si zvolil notorika, respektuje to, ale medaili od něj odmítl převzít.

3 8
možnosti
JS

Tak především – skutečnost, že ta vyznamenání uděluje Zeman, neznamená, že jde o Zemanova vyznamenání. Jsou to státní vyznamenání České republiky. Mezi oceněnými jsou nejen vědci nebo umělci, ale také lidé, kteří zachraňovali lidské životy nebo za naši zemi bojovali. Podle Vaší logiky jsou všichni tito lidé kompromitováni, protože ta vyznamenání přijali z rukou Zemana. To je samozřejmě nesmysl. A mimochodem, v roce 1926 obdržel naše nejvyšší státní vyznamenání (Řád Bílého lva) také Benito Mussolini, nechvalně proslulý italský diktátor. A hájdejte, kdo mu ho udělil – T. G. Masaryk. Jenže tato skutečnost prostě nedělá z Mussolliniho někoho svatějšího – a naopak T. G. Masaryk kvůli tomu není horším prezidentem.

Co chcete vlastně vyjádřit? Že když Nohavica přijme od prezidenta Zemana státní vyznamenání, tak se z něj stane agent StB?

Píšete, že máte rád nejen Nohavicovu muziku, ale i jeho samotného. Kdyby to byla pravda, tak byste na jeho adresu nepsal morální eseje tohoto druhu.

17 1
možnosti
JN

On pan Turner má především rád sebe. To je zcela přirozená lidská vlastnost.

5 2
možnosti
BM

Možná přijede i strýček z Kanady. Pak budete spokojen?

10 3
možnosti
Foto

A co to má společného s válcováním plechu?

0 0
možnosti
MS

Ten slezský bard si těžko mohl počkat dva roky na lepšího prezidenta, protože o vyznamenání se kandidáti sami neucházejí, nýbrž jsou někým navrhováni. :-)

3 0
možnosti
Foto

Já jsem snad napsal, že se o to má ucházet? Mohl by ho jenom jiný prezident vyznamenat z jiných pohnutek:-)

1 3
možnosti
Foto

Nenávist a zloba, která dáváte na odiv stále víc, už opravdu hraničí s obsesí.... Měl byste s tím začít něco dělat, nebo Vás to zničí.... V

6 3
možnosti
Foto

Nenašla jsem rychle seznam 2016 jinde než na WIKI...

Jste opravdu hrdina, kterému mnoho z vyznamenaných nesahá ani po kotníky, musíte mít sakra vážně smutný život..... Rv[>-]

1 1
možnosti
TP

Nohavica by měl odmítnout státní vyznamenání, protože pan Turner nemá rád prezidenta ;-D;-D;-D

16 3
možnosti
MN

Je to v podstatě strašný, kdyby to nebylo tak směšný.;-D

7 1
možnosti
MM

Když si položím dvě otázky, proč zrovna on, při jeho určitém selhání,(kdo ovšem kdy nikdy neselhal) a proč zrovna od Zemana, tak mi vychází, cenu nepřevzít.

Toť můj názor, při vším respektu k jeho uměleckým kvalitám, rozhodnutí je na něm.

0 3
možnosti
Foto

Rozhodnutí je jistě jenom na něm. K Nohavicově selhání se vyjadřuji stejně jako vy a dodávám, že měl z mého pohledu nyní šanci neztratit tvář opakovaně.

2 2
možnosti
VK

Mám Nohavicu rád. Letošní předávání bude stejně jen předvolební kampaň. Na to je Zeman hodně vyčůraný, aby toho nevyužil výběrem kandidátů. Jsem zvědav, kdo se uvolí mu tu stafáž dělat. Napadlo mě to samé. Myšík, Grygar...R^

7 0
možnosti
VK

Mišík.... Pardon, tablet mi to upravuje...

0 0
možnosti
JK

Když to berete takhle, tak to už rovnou můžete zatratit Sekoru.

1 0
možnosti
Foto

Četl jste ten článek nebo jen nadpis a perex? Pokud jste ho četl, přemýšlím, kde se stala chyba, že jste nepochopil, že nikoho nezatracuji.

3 1
možnosti