Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Přesně jak autor píše, nejlepší řešení je neřešit.

0 0
možnosti

na rozdil od vietnamcu a jinych narodnosti kteří se integrovali bez problemu, cikani se ve sve vetsine integrovat nechteji.. po dobrem to s nimi nejde a ty desitky organizaci pro jejich zaclenovanoi jsou vyhozene peníze.. na cikana se musí silou.. bud budes dodržovat zákon a nebo jdes sedet.. pocitani je na nic.. a na otázku jak se pozna cikan se zeptejte nemcu..

0 0
možnosti

Chvíli jsem uvažoval o nějakém vhodném příměru k této problematice. Ať už jsem to vzal z jakékoli strany vždy jsem došel k tomu, že "správně agitovaný" jedinec vždy může použít jiný příměr který z jeho pohledu bude na dané téma sedět jak prdel na hrnec. V tom případě můžu říci jen jedno - proboha, nepočítejte, jednejte....

0 0
možnosti
Foto

Není mi moc jasné, jak to myslíte. Počítání mi přijde samoúčelné a má stejný účinek jako statistiky romské kriminality, a pod. Po jejich zveřejnění si řekneme: to jsou hajzlové, ty cikáni! A co dál? Budeme si říkat, že opravdu jsou, protože to statistika potvrdila a dodáme, že se na rozdíl od majority "množí". Otrávíme tím, ty slušné z nich a těm problémovým jenom dáme další vzkaz, že mají zůstat ve svých ghettech (reálných i virtuálních)

1 0
možnosti

Souhlas, karma.

0 0
možnosti

U Romů je problém, že jejich počet narůstá (natalita, stěhování) a navíc došlo z různých důvodů k jejich nebývalé koncentraci. A řešit pak takovou Krupku, Litvínov, Varnsdorf, části Ústí je ... A moc se nemísí s majoritou, i když také znám případ.

Nějaké údaje o počtech by měly být, po r.1945 tady žádní Romové prakticky nebyli. Ale jak lépe spočítat - nevím. Osobně si myslím že jejich počet je podstatně vyšší.

USA praktikovaly, nevím jak dnes, pozitivní diskriminaci, protože si s "Afroameričany" nevěděly rady. Názory na úspěšnost se různí. Mají elitu i střední stav - proti Romům nesrovnatelné, ale "spodní část" - US Afro - uvádí se 13% populace a přes 50% trestné činnosti.

2 0
možnosti
Foto

To s vámi souhlasím. Názorů na řešení problematiky etnických menšin je mnoho a řekl bych, že jejich úspěšnost je také různorodá a hlavně i pozitivní zkušenosti jsou velmi těžko přenositelné z prostředí do prostředí. Nicméně některé aspekty podobné jsou. V Americe už nikdo moc neřeší, jestli právník, chirurg nebo sportovec je černoch, ale prodavač drog z Harlemu je prostě negr. V tomto případě je z toho poučení jasné, cesta vede přes vzdělání k dobré práci, která přináší společenskou prestiž, a kdo dosáhne pracně nějaké společenské prestiže, ten už do ghetta zpátky nepůjde.

0 0
možnosti
Foto

Mně to připadá, že cikánům jejich příslušnost k Romům byla spíše vnucena a k tématice se hlásí jenom když jsou za tím nějaké peníze.

Jinak jsou to pořád cikáni.

4 0
možnosti
Foto

Víte, slovo "cikán" dostalo víceméně oprávněně pejorativní podobu. Moc nechápu, proč by tak měl být nazýván i slušný člověk, který tak být nazýván nechce.

0 0
možnosti
Foto

Musím souhlasit s tím, že nejlepší by bylo vycházet z rovnosti a uplatňovat právo a povinnosti bez rozdílu. To by se ale neziskovkám moc nelíbilo, přišly by o peníze.

4 0
možnosti
Foto

Stát nebo různé organizace pochopitelně mohou pomáhat nějakým lidem bez ohledu na etnikum, stát za zákonem daných podmínek a třeba charitativní organizace na základě svého poslání. Nechci paušalizovat neziskovka = podvodníci, ale je fakt, že činnost desítek romských a Romy se zabývajících organizací mnohdy zavání minimálně jakým si alibizmem. Spočítáme Romy, vyfasujeme na ně peníze a ty pak nějak utratíme. Je otázkou jak, a jaký to má mysl. Jedno je ale jisté, ve společnosti to vzbuzuje zcela opačné emoce, než by bylo žádoucí.

3 0
možnosti

Nejvíc mě pobavil názor jednoho Roma v televizním zpravodajství, který považoval za rasismus, že se sčítají jenom Romové. "Ať se sčítají i gadžové!" ;-D

4 0
možnosti

Je to prosté jak bulharská striptérka. Svět nám vyčítá, že utlačujeme Romy. Politici potřebují zjistit kdo to vlastně je a kolik jich je. Když se to číslo doplní do správné tabulky, na druhém konci vyskočí nějaká daň, dotace nebo obojí.

2 0
možnosti
Foto

Obávám se, že to tak je. Proto si myslím, jak jsem také uvedl, že nepovažuji dobré řešit problémy s ohledem na etnikum. Tedy, neřešit problémy se vzděláváním romských dětí nějakým bohatě dotovaným nesmyslným programem, ale prostě řešit vzdělávání dětí z problémového prostředí "standardními" metodami, potažmo se vzděláváním opravdu smysluplně a nepokrytecky zabývat

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS