Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DK

Proč?

Proč by se měl, proboha, kdokoli hlásit či svěřovat s tím, koho volí? Na základě čeho takové jednání očekáváte? A to zcela ponechávám stranou obavu některých o ostrakizaci jejich volby ze strany hlasatelů "toho jediného správného světonázoru."

- Volím konzervativce?

- Volím komunisty?

- Volím zelené?

- Volím socialisty?

- Volím nacisty?

- Volím monarchisty?

- Volím liberály?

Co je vám do toho?

9 0
možnosti
Foto

Ještě k tématu, a sice o jedné z definic ideologií, viz:,,Ideologie je záměrná nepravda ve jménu ,,čísi" moci !";-)

2 0
možnosti
Foto

To je bonmot, který mylně považujete za definici.:-)

Jedním klikem se můžete seznámit s obstojnou definicí, že: Ideologie je propracovaná soustava názorů, postojů, hodnot a idejí s apologetickou nebo ofenzivní funkcí založenou na formulování politických, hospodářských, světonázorových a/nebo podobných zájmů určité skupiny.

Tedy bez ideologie jsou jen ta "hovádka boží".

1 1
možnosti
JR

J38a24n 55R35á61ž

19. 9. 2017 13:00

Před nedávnem hodně známých vůbec neuvažovali, že by ANO volili. Po naprosto unfair hře, kterou proti Babišovi a Faltýnkovi před volbami rozehráli, zejména ČSSD a TOP09, začínají zvažovat, že jim na truc ANO budou volit. Můžeme se jim divit, ale to je tak vše.

Jak byla hra "Všichni proti Babišovi" rozehrána, je podle mne jeden z nejhloupějších marketingových tahů, jak odrovnat politického konkurenta, v polistopadové době. Kdyby Babiš dostal přes 30%, tak je to důsledek této hry, protože venkov a menší města to jako podraz na něj takto vnímají.

Nechejme se překvapit, ale když vyhraje, iniciátoři této hry to nebudou mít lehké, neb je známo, že Babiš se mstí tvrdě, takže se máme na co "těšit".

4 5
možnosti
MS

Nezdá se vám, že volit jen natruc ČSSD a TOP09 je trochu málo ? :-P

3 0
možnosti
Foto

;-) Ještě nevím, pro koho se rozhodnu, ovšem zcela jistě vím pro koho ne, a proč. A s tím nemá žádná ideologie ani hesla, ale ani antipatie či sympatie nic společného. Ovšem ani to, co se kde komu snaží nalít do hlav kde jaký ,,nezávisl." politolog, či ,,takynovinář";-)

3 0
možnosti
Foto

Pro koho se rozhodnete je vaše věc, ale jsem zcela přesvědčen, že je fatální chybou se rozhodovat bez oné "ideologie". To je právě to, jestli to není patrné z článku, tak se omlouvám, na co si hraje ANO. Je to klam, že někdo bude dělat dobrou ekonomiku, dobré zákony,dobré zdravotnictví a kdeco jiného bez toho, aby to mělo nějakou obecnější podstatu. Opak je pravdou. Nejdříve je v každé společnosti nutné stanovit nějaké obecné principy a potom v jejich rámci jít od obecného ke konkrétnímu.

4 0
možnosti
TZ

T76o67m75á20š 47Z52m85e68k

19. 9. 2017 12:14

Já se ani nedivím, že se nikdo z vašich blízkých nepřizná, když se vyjadřujete takhle hanlivě ke všemu, co není podle vás správné.

2 2
možnosti
Foto

Hanlivě se vyjadřuji pouze k extrémistickým stranám, do kterých počítám i komunisty. Nevšiml jsem si, že bych se vyjadřoval hanlivě k hnutí, o kterém je zde řeč. To, že tento vývoj politiky nepovažuji za dobrý je můj (a nejen můj) názor, který v článku podporuji nějakými argumenty. Jaký názor máte vy, a jakými argumenty ho podpoříte?

2 0
možnosti
Foto

Takhle to bylo kdysi na Slovensku. Mečiara "nikdo" nevolil a on vyhrával volby.:-) Je ale zajímavé, že i za komunisty se stydí méně lidí, než za Babiše. KarmaR^

8 3
možnosti
Foto

Z mého okolí taky nikdo "nevolil" Zemana.... a jak to dopadlo.

2 0
možnosti
Foto

Mám děsivou představu, že vývoj inklinuje k naplnění vašich obav v závěru blogu. A to pro několik či mnoho zpravidla nízkých pohnutek, které jsou nosnou linií hnutí ANO. Ať už je to lenost, závist, hloupost či jiné negativní lidské vlastnosti, na nichž toto hnutí staví, slaví paradoxně úspěchy a v současné době nevidím na obzoru zlepšení.

10 0
možnosti
Foto

Asi je to tak. Lidé jsou i znechuceni politikou (a to je vidět nejen u nás), a tak volí jakousi zdánlivě "nepolitickou politiku". Všimněte si, jak se Babiš umně vyhýbá jakémukoli ideologickému zařazení. Správně chápe, že lidi zajímají výstupy, které samy o sobě mají být apolitické, ale neuvědomují si dostatečně, že jejich prosazování se děje skrze čistou politiku a s ní i ideologické principy.

2 0
možnosti