Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZS

Tak k čemu jsou volby? Aby bylo po Vašem?

36 4
možnosti
ZS

Proč mínus? Mohu stokrát nesouhlasit s výsledky voleb, nemusí se mi líbit (a taky se mi sakra nelíbí, ale národ si vybral a zvolil...) ale to je asi tak všechno do příštích voleb, které budou lepší, nebo ještě horší. Tak to prostě chodí v časech, kdy populismus vítězí na celé čáře. Autor může věnovat čas do dalších voleb cílené osvětě českého národa.

18 2
možnosti
JS

Zkrátka volby jsou demokratické tehdy a jen tehdy, když zvítězí Vaše strana. Tomu už jen chybí dát si do ústavy, že Vaše strana je jediná demokratická a tedy vždy vítězná.

19 4
možnosti
LK

Kdo nejde s námi, jde proti nám ..... Kdo to jen vyslovil? Určitě nějaký vzor a jediný pravý zastánce demokracie ...

6 0
možnosti
LT

L42u63d80ě22k 22T32o90n34d82r

26. 10. 2017 13:40

Opět "demokrat", co je demokraterm jen a pouze do chvíle, kdy se věci dějí podle jeho představ. A když není už volá "já demokrat nebudu respektovat výsledky demokratických voleb". Můžete být naštván, rozhořčen, můžete nesouhlasit, ale měl byste zůstat demokrat. Protože jinak z vás bude přesně takový "demokrat" jako ti "lidový demokraté" kteří volali "republiku si rozvracet nedáme" a radostně budovali socialismus, komunismus, stalinskou diktaturu. Musíte se rozhodnou, buď jste ve své duší opravdu "demkorat" i když vám osud nepřeje a nebo jste "bolševik", "stalinista" co uznává pouze to, co mu hraje do karet a když se mu to hodí.

29 2
možnosti
Foto

J32i31ř97í 39T49u49r10n96e62r

26. 10. 2017 21:40

Pokuste se kromě nadpisu přečíst i článek. Pokud se vám to povede, zkuste se nad ním zamyslet, a pokud vás při tom zamyšlení něco moudrého napadne, napište mi:-)

0 0
možnosti
Foto

Vaším titulním prohlášením se v podstatě zbavujete práva být považován za demokrata a vaše slova o demokracii ztrácí na vážnosti.

S hodnocením knihy AB plně souhlasím, jen nevím, jestli cíle tam uvedené vyplývají z nedemokratických snah nebo ze snahy zjednodušit cestu ke zlepšení společnosti.

Při hodnocení tohoto jsem nemusel daleko do historie: v 90.letech VK silně bojoval proti VUSC, které by omezovaly centralizaci. Možná i jeho snahy byly vedeny dobrými úmysly, ale víme jak to dopadlo. Pokud se výrazně až extrémně posílí centrální řízení, umožňuje se tím zavádět principy, které MOHOU ve svých důsledcích omezit či narušit fungování demokratických principů.

A to by se nikdy nemělo stát.

12 0
možnosti
Foto

Upřímně řečeno, jen velmi zřídka Vaším názorům rozumím a ještě méně je schvaluji.

A toto je přesně ten případ. Nesouhlasím s Vámi skoro nikdy.

14 3
možnosti
NM

...je ale r.2017 a heslo které je neustále ve vzduchu a to zní "je hůře ale pro nás to je dobré" a ostatní strany to dokazují každý den..!!!!

2 0
možnosti
MP

"Respektovat výsledky voleb? Ani omylem! "

To tedy nevím, jak se ten Váš nerespekt projeví. Přece respektovat volby nikdy neznamenalo, že se opozice nebude nějak projevovat a snažit. Nerespektování v některých projevech znamená "majdanizaci" a s tím nelze souhlasit. Podívejte se, kam to vedlo.

24 2
možnosti
Foto

Bůh ví, jestli autor netouží po "Pražském Majdanu". Jeden takový už tady byl.

8 2
možnosti
Foto

,,Respektovat výsledky voleb? Ani omylem!";-) Je už po volbách pane Turnere. Takže poněkud ex post:-( Ledaže byste chtěl opět aktivovat ,,jednotnou nár. frontu" a lid. milice, a těm továrníkům a velkostatkářům to zase tak nějak po gotwaldovsku ,,vytmavit";-D

21 3
možnosti
DB

Pane Turnere, celá kniha je napsána velmi dobře, je ale fakt, že jsou tam věci, či návrhy nebo myšlenky se kterými nesouhlasím ani já.........to ale neznamená, že je vše špatně............rozhodně bych nerozpouštěl senát jako pojistku .... ta musí být.......to co se mne nelíbilo, jsem panu Babišovi napsal.........udělejte to také.........je to totiž jen vize..tedy kam se chci dostat..........a návrhy jak to udělat, ale právě Babiš je dost obchodník aby věděl, že musí občas ustoupit, aby dostal to co chce více....

Vize není program..vize je předloha pro program....vize je návrh architekta, ale pak se musí rozpracovat plán..tedy program..a v tom pak může být mnoho změn..jen se nesmí uhnout od základní vize............

13 3
možnosti
PK

Taky bych to takto po přečtení knihy AB řekl, ale jsou lidé, kteří si prostě od stanoveného ,,Nepřítele" nepřečtou, resp.nesouhlasí se zásady s ničím. To je hlavní chyba naší společnosti...

16 0
možnosti
Foto

Vidím to naprosto stejně, karma R^

7 19
možnosti
Foto

Jenomže účelově. Nikoli účelně, k tomu máte velmi daleko.

6 2
možnosti