Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A ještě jedna poznámka. Vy, pane Turnere, jste zde spolu s panem Kvapilem takové dvě "hlásné trouby jednostranného zdravého rozumu".

Co tím myslím? Že se oba s chutí a celkem objektivně pustíte od nějakého rozboru a docela nenápadně a nenásilně vedete čtenáře tam, kde ho chcete mít.

Jsem nepolepšitelný vtipálek a proto na závěr pouze jednu polovinu známého vtipu: Je o muži, který je též jednostranně zaměřen: "Ale k zubaři nejdeš, viď?"

3 4
možnosti
VF

Blogerů s příjmením Kvapil je zde 5.

1 0
možnosti
Foto

Tak jsem to rozečetl a musím říci, pane Turnere, že Váš smysl pro logiku a právo je nepochybně ovlivněn Vaším ideologickým usazením. Tvrdit, že prezident Klaus "ukradl protokolární pero" je opravdu logický nesmysl. Celá událost byla totiž založena na narkolepsii tehdejšího ministra zahraničí Karla Schwarzenberga.

Pero je protokolárním proto, protože se s ním podepisují mezinárodní smlouvy. Je to pero for one-time use a počítá se s tím, že po podpisu příslušné smlouvy si prezidenti nebo jimi pověřené osoby pero na památku nechají.

Dělal to tak před skoro 60 lety JFK a udělali to tak i Obama s Medveděvem v Praze. Prostě tradice protokolárního pera na památku je letitá.

Ovšem, narkolepsií trpící ministr zahraničí, který z pověření prezidenta republiky příslušnou smlouvu v Chile podepisoval, nechal protokolární pero bezvládně ležet.

Takže se ze strany prezidenta Klause o žádnou krádež jednat nemohlo, protože prostě to pero Klausovi patřilo. Byla to klukovina ze strany České televize, která naší zemi udělala ostudu po celém světě.

Zde citát (https://www.hrad.cz/cs/prezident-cr/soucasny-prezident-cr/pravomoci-prezidenta)

Čl. 63

(1) Prezident republiky dále

a) zastupuje stát navenek,

b) sjednává a ratifikuje mezinárodní smlouvy; sjednávání mezinárodních smluv může přenést na vládu nebo s jejím souhlasem na její jednotlivé člen

4 5
možnosti
VV

Vy abyste si to neuspusobil k obrazu svemu. Jen by mne zajimalo, jak jste na to prisel. Existuji jiste psana pravidla diplomacie, ktera jste jiste peclive studoval. Jen by mne zajimalo, proc se behem te kradeze tehdejsi pan prezident rozhlizel, zda se nekdo kouka ci nekouka.

3 2
možnosti
Foto

R^karma a souhlasR^

pobavil a mě ta formulace otec syn i duch svatý ;-D

Klausova svatá trojice nebo spíš trojčlenka?

7 1
možnosti
Foto

Děkuji. :-) Ona ta nekritičnost k vlastní názorům skutečně trochu evokuje touhu po jejich zbožštění. Vždycky mi to trochu lezlo ne nervy, a to i tehdy, když jsem se s tím názorem dokázal ztotožnit.

5 0
možnosti