Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ale jděte. Já vás osočím ze jste paroháč a vy budete u soudu prokazovat že to není pravda a předkládat výpis své věrnosti? Kde žijete.

6 3
možnosti
Foto

Myslím, Karle, žes to vyjádřil za mě. Samozřejmě, pokud někdo uveřejní nějaké nepravdivé tvrzení a je za to žalován, tak nese tzv. "důkazní břemeno".

Musí prokázat, že to, co tvrdil, je pravda. A ten, koho pomluvil, nemá absolutně žádnou povinnost nějaké součinnosti.

Ale, autorovi je vše k pomluvě prezidenta dobré a tak mu doporučím, aby si také ve věci Peroutka přečetl příslušný soudní rozsudek.

Není to totiž vůbec tak jednoznačné, co tvrdí. Naopak, Zeman měl, podle soudu, 50% pravdu. Než něco napíši do blogu, měl bych si to nejprve ověřit. Cituji:

"Odvolací soud Kanceláři prezidenta republiky přikázal, aby se omluvila vnučce Ferdinanda Peroutky Terezii Kaslové za to, že Zeman novináře opakovaně označil za autora článku „Hitler je gentleman“. Hrad se naopak nemusí omlouvat za tvrzení, že Peroutka napsal „nemůžeme-li zpívat s anděly, musíme výti s vlky“, ani za Zemanovu úvahu o fascinaci intelektuálů zrůdným učením. Podle soudce dopadl spor remízou. Celý text rozsudku si můžete přečíst zde."

https://echo24.cz/a/iA54V/mame-cely-rozsudek-zeman-vs-peroutka-je-to-remiza-napsal-soud

4 2
možnosti