Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I62v76a96n 53M51a12r13e17k

23. 4. 2018 21:04

Pozdě bycha honiti p.Turnere. ;-( Rv

1 0
možnosti
AL

Pro váženého pana autora - lidé mají dobrou paměť.

==========================================

Abych nebyl podezírán, že jsem předpojatý, připomenu úryvek z projevu V. Havla z prosince 1989:

„Komunisté vás budou strašit nezaměstnaností, není to pravda, ničeho se nebojte. Dvacet let tvrdila oficiální propaganda, že jsem nepřítelem socialismu, že chci v naší zemi obnovit kapitalismus, že jsem ve službách imperialismu, od něhož přijímám tučné výslužky, že chci být majitelem různých podniků... Byly to všechno lži, jak se záhy přesvědčíte (...) Slibuji vám, že funkci prezidenta vezmu na jedno volební období, pak bych se chtěl věnovat práci dramatika...“

.

Co k tomu dodat ....

15 3
možnosti
AL

Mám rás demokracii a proto oceňuji tento (i budoucí) mínus od těch, kterým se slova V. Havla nelíbí.

:-)

1 0
možnosti
Foto

Pane Turnere, tahle nesmyslnost se táhne českou společností jako červená nit. A přitom stačí trochu zapřemýšlet. Havel neměl pravomoc zrušit KSČ. To nemá žádný president u žádné strany. Ani formou presidentských dekretů, jak kdysi kdosi blouznil v jiné diskusi. To tedy za prvé. Ale, kdyby se o to zrušení zasazoval a prošlo by to všemi ústavními náležitostmi, pak v nejbližším možném termínu by vznikla strana nových bolševiků, strana červených trenek, strana rudé stolice... nebo jiného podobného či nepodobného názvu, kde by se sešli všichni bývalí i budoucí členové KSČ a KSČM. Není totiž možné zakázat politickou činnost osobám. Z komunistů by se stali mučedníci a tak by podobný krok k ničemu nevedl.

Nežli tedy znovu opakovat nekonečné fráze o Havlově pochybení, bylo by zahodno zamyslet se nad tím, jak je možné, že po 40 letech života v bahně jsou stále lidé, kteří jsou schopní komunisty volit. Protože těch 5 procent nedostali od marťanů nebo padlých soudruhů ale od reálných voličů. Jak je možné, že jsou strany, které proklamují příklon k pravici (ANO) ale jsou ochotní s komunisty jednat. Jak je možné, že je strana, která sice hlásá levicovost ale odmítá komunistický teror ( ČSSD) ale je ochotná s komunisty jednat. Jak je možné že president, který kdysi prohlásil že komunismus je horší než fašismus, jede pronést, značně infantilní, zdravici na sjezd KSČM.

Za tohle opravdu Václav Havel nemůže a myslím si, že ani on ve své bezbřehé naivitě nemohl tušit, že 30 let po převratu budou Češi vzdychat steskem po budování socialismu a po vládě rudých noků

7 3
možnosti
Foto

Na tom není nic divného. Já komunisty nevolil, volil jsem souhlasně Babiše. Ale, musím říci, že co se vystupování týče, jsou komunisti zcela na špici. Podle mě vystupují ještě rozumněji, než ANO.

Ale, to není divu, protože ANO se v tom motá "jako nudle v bandasce", zatímco KSČM takové kotrmelce nedělá a jede pěkně po své linii. Pokud projde ten projekt vlády ANO+ČSSD s podporou KSČM, tak si myslím, že komunisti posílí.

8 0
možnosti
AL

Za bývalého režimu byl každý třetí dospělý člověk komunista.

Za tohoto režimu každý (včetně dvacetiletých) za komunistů nesnesitelně trpěl.

:-)

4 0
možnosti
Foto

To je trefné. Ale jsou někteří rozumní lidé, kteří toto netvrdí.

0 0
možnosti
Foto

Proč jenom komunisty ? Zakažte ještě SPD, a Ano a budete moci vládnout pod hlavičkou Národní Fronty demokratických stran.

8 0
možnosti
Foto

To by nešlo. Kdo by pak byl kyvadélkem na mističkách vah, např. tak, jak to dokázali po dlouhá léta KDU ČSL;-D

3 0
možnosti
AL

Žádná chyba se autore nestala.

S kým by pak bojovali stateční komunistobijci skoro třicet let od textilní revoluci?

S kým by si např. ODS, ČSSD & spol. tvořily tiché koalice?

Když by nebyl třídní nepřítel, tak by se stejně musel nějaký vyrobit.

Třídního nepřítele je třeba jako sůl, jinak by nebylo možné odvádět pozornost od skutečných problémů.

A když se "bojuje" s komunisty, tak ta karma také není k zahození.

:-)

8 0
možnosti
PK

Hloupost, zakázali by jí a za pár týdnů by se zde vynořila jiná strana se stejnou pokračovatelskou ideologií ale s nevinnou nálepkou a to by již byla demostrana.

9 0
možnosti
Foto

Tak. A stou též stejně disciplinovanou členskou základnou, platící dále příspěvky do v podstatě stále stejné kasičky, ač vedené pod jiným číslem účtu;-)

2 0
možnosti
TP

T24o89m27á32š 44P69í91c51l

23. 4. 2018 20:24

To je těžké, to by se pak museli zrušit i lidovci nebo socani...

4 0
možnosti
AL

Havel je nemohl zrušit, protože jinak by nebyl prezidentem.

:-)

9 0
možnosti
Foto

Podle mě je politická strana buď legální nebo legální není. A pokud se chová tak, že porušuje zákon, tak má být soudně rozpuštěna. A pokud zákon neporušuje, tak veškeré výkřiky proti ní nejsou ničím jiným, než politickou propagandou.

13 1
možnosti