Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Takže je pro Vás horší kovaný komunista v KSČM než ten schovaný v ODS, ANO, KDU, ... ? Havel čekal, že strana, která se politicky ztrapnila, sama zmizí v propadlišti dějin, a další strany jí v tom samovolném procesu moc nepomohly, spíše naopak.

6 0
možnosti
Foto

Jakákoli Ideologie je záměrná nepravda ve jménu ,,čísi" moci ! A tudíž ani kom nebyli a nejsou výjimkou;-)

4 0
možnosti
Foto

Prezident Zeman nějak opomenul, že Únor 1948 byl započat stávkou buržoazních ministrů. A protože komunisti hlásali, více práce republice, strhla se mela.

1 0
možnosti
MJ

A v té straně bylo i dost mých kamarádů... a já si s tím občas nevím rady...

1 0
možnosti
Foto

Pokud každý třetí dospělý československý občan byl členem KSČ, tak fakt by byl zázrak, abyste na nějakého toho zločince nenarazila.

2 0
možnosti
DK

Václav Havel byl prezidentem zvolen Komunistickou stranou Československa dne 29. 12. 1989.

OF přímou volbu odmítlo, potýkalo se však s problémem, který později popsal tehdejší federální premiér Marián Čalfa: "Občanské fórum nevědělo, jak udělat z Havla prezidenta."

A právě legislativec Čalfa, který byl ve vládě již před listopadem 1989, pochopil, že má před sebou příležitost, jak dokázat svoji loajalitu demokratickým přeměnám. V pátek 15. prosince vyzval Havla k schůzce mezi čtyřma očima. "Nad tou stranou (KSČ) jsem zlomil hůl. To je beznadějná věc, to jsem prostě odepsal. Jsem připravený jít s demokratickou mocí, dělat, co je zapotřebí, a nést riziko, že mě zastřelí spolu s vámi," citoval Havel později slova, které mu tehdy Čalfa řekl.

Čalfa navrhl spolupráci při prosazení Havlovy prezidentské kandidatury a zároveň odmítl plán OF, který spočíval v částečné personální obměně FS a posunutí volby prezidenta až na konec ledna 1990. Havel sice namítal, že parlament plný komunistů jej nezvolí, podle Čalfy však bylo naopak třeba využít stávající poslance, zvyklé odhlasovat, co se jim autoritativně předloží. Výsledkem setkání byla dohoda, podle níž se měl stát Slovák Dubček předsedou parlamentu a prezidentem Čech Havel.

10 0
možnosti
Foto

Však Čalfa věděl dobře a proč to dělá. A V.H. nakonec také. A kom v partajních kasách zůstali ,,jejich" korunky od ,,kasiček"jejich ZO až po nár. banku k dispozici, a měli na malou i velkou orivatizaci. A tak vznikla KSČM-Kapitalistická strana Čech a Moravy se svou pevnou kádrově stejně obsazenou základnou. A žije z toho dodnes:-/

2 0
možnosti
PV

P53e31t92r 44V54e54p62r94e68k

23. 4. 2018 19:44

Ano, pak by komunisté založili nějakou novou stranu "Vpřed republiko" a všechno by dělali podobně jako teď, akorát by to nemohl nikdo tak snadno odsuzovat....

7 0
možnosti