Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J78a64k30u85b 86Š60o59l67c

27. 4. 2018 8:01

Ono stačí sedm "nizozemských" turistů a vidíme, jak se bezpečnost v Evropě může změnit.

8 0
možnosti
Foto

R^vystihl jste to perfektně-jen malý dodatek k tomu jak nás hlídají zástupy policistů a kamer-když člověk chce tak proklouzne- takový Krejčíř utekl přestože ho doprovázela celá policejní eskorta;-D;-D;-D

4 0
možnosti
SN

:-)......Paní Palková....myslím si, že ten jeho útěk byl tak trochu plánován. Zřejmě toho dost věděl a určitě měl hodně kontaktů s politiky! Jak byl pryč, jestě se mnohým ulevilo. !!

2 0
možnosti
JK

nic jim nedlužím, pro mě to jsou vypočítavé vyžírky a nechci je tu, bez odkazu na cokoli jiného

10 0
možnosti
JH

"Trápíme se nesmysly v porovnání s většinou o.yvatel načí planety, kteří narozdíl od nás řeší základní existenční pro.lémy, jídlo, pití, lékařskou péči a vlastní .ezpečnost."

No ale o to přece právě všem těm, kdo se .ojí migrace, jde. A.ychom právě tyhle pro.lémy nemuseli zase jednou řešit. Protože si asi málokdo myslí, že to máme garantované navždy a nikdy to nikdo a nic nemůže změnit. A právě proto nechtějí riskovat možnost, že .ychom se do takových pro.lémů zase mohli dostat. Promiňte, ale tyhle řeči, že řešíme nesmysly, když si tak do.ře žijeme, to je logické asi tak, jako .ychom se posmívali .ohatým lidem, že si dávají zámky na dveře, když si žijí v .laho.ytu. To je přece vše prevence a snaha si zachovat to pozitivní co máme.

16 0
možnosti
JH

A to, že migrace a diskuze o ní jsou staré jako lidstvo samo je pravda. Stejně jako to, že mnohdy ta migrace v minulosti nakonec doopravdy konec některých civilizací přinesla a její odpůrci už důkaz, že měli pravdu, nemohli oslavit.

5 0
možnosti
Foto

Jak daleko je od nás Itálie? A Rakousko? Takovýhle kousíček. I Karel Čapek měl hrůzu z mloků.

A aby bylo jasno, jsem pro dodržování těch mezinárodních dohod, které Česko i EU ohledně poskytování azylu atd.

4 0
možnosti

Jste tedy prot to, ať si to Řecko a Itálie odnesou?

1 2
možnosti
MP

Upozornil bych na jednu věc. Od druhé světové války tu žijeme tak nějak v pocitu, že v případě nějakého konfliktu nebo války bude naše armáda schopná hájit naše hranice. Po našem vstupu do NATO se tato jistota ještě více posílila. Ale migrační vlna ukázala, že pokud se zvedne dostatečné množství lidí a vydá se sem, tak sem prostě dojdou a nikdo je odtud už nedostane. A ne proto, že by je evropské ozbrojené složky nebyly schopné technicky zastavit, ale proto, že politici rozhodnou o tom, že sem dotyční můžou a nikdo je zastavovat nebude. Ale to je naprosto strašný signál vůči občanům. Vždyť my se odteď nemůžeme na naši obranu vůbec spolehnout, a to je řekl bych, to hlavní, co teď podvědomě většinu obyvatel děsí, a naprosto oprávněně - tady žádné bagatelizování není na místě. Je to skoro jako když si domů koupíte bezpečnostní dveře, abyste se cítili bezpečněji a najednou se dozvíte, že někdo nechal udělat k vašim dveřím univerzální klíče a rozdal je všem ve městě. Taky váš pocit bezpečí okamžitě zmizí.

A rozhodně nepomůže ani argumentace, že se nejedná o žádnou dobyvačnou armádu. Teď lidé utíkají vesměs z ekonomicko-bezpečnostních důvodů. Ale co až v Africe začne docházet voda. To se dají do pohybu třeba desítky až stovky milionů lidí, aby nám brali naši vodu a to už půjde do tuhého. Jak je budeme zastavovat, když si neporadíme ani teď. A navíc tu vidíme i náznaky zrady z vlastních řad. Jsou u nás lidé, kteří by sem klidně ty lidi pustili, dali jim svou poslední vodu a spokojeně zemřeli žízní s tím, že udělali maximum a umírají pro dobrou věc, a po nás ostatních budou chtít totéž, a budou perzekvovat každého, kdo se bude stavět proti tomu. Vždyť z toho musí každého racionálního člověka jímat děs.

20 1
možnosti

Pozoruhodná úvaha. Jak byste ty hranice bránil vy s ohledem na mezinárodní právo? Nebo byste ho přestal respektovat, začal byste potápět lodě s migranty a ty na pevnině začal na hranicích střílet, aby nešli dál? To se může dost vymstít. Ony záběry zastřelených žen s dětmi můžou nakonec vést k tomu, že se ty hranice otevřou ještě víc, protože si to vynutí veřejné mínění. Pravda, pak tu ještě můžete zavést diktaturu a na veřejné mínění se vykašlat, ale pak už asi ani nemá cenu ta ochrana evropských hodnot.

3 4
možnosti
LV

L57i91b38o29r 28V18a66n56ě77k

26. 4. 2018 22:06

Těžkoovat národ v napětí, a vděční by měli být i naši populisté

Zdroj: https://turnerjiri.b se dělá politika bez nepřítele a bez fenoménu, který cloumá veřejným míněním. Ještěže se zatím stále díky problémům jiných států daří udrž

1 0
možnosti
LV

L97i64b98o72r 21V64a42n95ě38k

26. 4. 2018 22:07

Žádné obavy.

Máme tu klasické kvalitně syntetizované nepřátele.

Globální oteplování a Rusko s Putinem

2 2
možnosti
PK

Dnešní globální svět znamená určitou migraci, tomu nelze zabránit. Jdu s vnukem na "písek" na pražském Zličíně a koho potkám? Korejka vychovaná ve Francii si vzala Čecha (Moraváka) od Ostravy, vedle je mladá Turkyně, manžel Čech. Také Slovinka, Italka - ale t jsou vlastně "naše":-) Tedy nejen Rusky a Ukrajinky. Zeptám se Korejky - co muslimové v Lyonu? Odpověď -katastrofa. I Orbán přijal 1300 migrantů - ženevské konvence?

Ale i v období "klidu" přijde do Evropy milionek, za 10 let 10 milionků atd.

Takže žádný strach, migrace pokračuje a bude hůř ...

3 0
možnosti
Foto

Upřímně řečeno, nad autorovými názory mi zůstává rozum stát.

18 3
možnosti

Ale ten už ti stojí delší dobu, ne?

2 4
možnosti
JL

;-Duž jen ten "rozum"....

0 2
možnosti