Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

Pane Turnere, podívejte se na rozhovor redaktora Štrunce s kardinálem Dukou v pořadu Štrunc! ze 17.5.2018, třeba pochopíte, oč ve skutečnosti jde a kam se naše společnost dostala. Potom se podívejte na záznam řeči pana profesora Petra Piťhy na Pražském hradě z roku 2015.. a jestli máte shůry dáno, snad Vám to dojde.

8 0
možnosti
Foto

Shůry rozhodně dáno nemám a moralizování katolických duchovních mě nechává docela chladným.

0 0
možnosti
DP

O délce uvádění divadelního kusu rozhodují především diváci - tím, že na hru chodí, popřípadě nechodí. Pokud někdo sepisuje petice pro zákaz, dělá tím divadlu skvělou reklamu. že bych se tam zajela na to podívat?;-)

0 1
možnosti
Foto

Fajn a teď si zkuste představit, že by někdo chtěl uvést divadelní kus, ve kterém by prorok Mohamed souložil s ovcí, třeba i plyšovou (tím snad pro pravověrné muslimy hůře...) nebo by řádil na dvanáctiletých komparsistkách. Líbilo by ? Fakt by taková hra měla vůbec šanci na uvedení...?

12 0
možnosti
JZ

a odporuje něco z toho zákonu?

0 2
možnosti

J91a36k65u61b 11Š70o35l81c

17. 5. 2018 11:46

Na jednu stranu jsme všichni Charlie, na druhé straně všichni máme své hranici vocuď pocuď. Co se týče dotací, myslím si, že když někomu dám finanční podporu na rok 2018, tak už nemám kontrolu nad tím, jak s ní naloží, ale je moje právo už mu finanční podporu na rok 2019 neposkytnout. Takže ať si hrají, co chtějí, ale musejí počítat s následky.

8 0
možnosti
JU

J21o42s84e92f 77U87l92m98a48n

17. 5. 2018 11:45

Mi je celkem jedno, že Ježíš znásilňuje muslimku. Beru to jako uměleckou křečovitost jako v případě Černého nebo toho Švýcara, který už nevěděl, kudy kam a tak polepil Carcassonne žlutou páskou, protože kdo neumí nic vytvořit, musí něčím šokovat, aby si ho vůbec někdo všiml. Každopádně mi je jasné, že opačně by to páni pseudoumělci neudělali, respektive u nás možná jo, v takovém Německu nikoliv. Dneska kopnout si do křesťanů umí každý blb, do muslimů to už by mu, jak se lidově říká, lepilo. Když už je ale řeč o cenzuře...touha po cenzuře nezmizela nejen ze zemí českých, ale evidentně ani naši západní sousedé se nemají za co stydět. To dokonce cenzurují i kříže na kostele...Když na to tak koukám, jsem rád, že žiju u "zaprdých Čecháčku" a ne pseudohumanistických pokrytců germánského prapůvodu. Byť jsem sám potomkem toho dnes již silně zdegenerovaného národa.

12 0
možnosti
Foto

Svoboda umělecké tvorby je země svatá a umělecká nadsázka je běžně zavedený postup.

Nebylo by tedy špatné otestovat toto na jiném známém příkladu. Nějaký mladý nadaný autor by mohl ztvárnit některé epizody z života Václava Havla a to bychom se divil jáký by byl kravál.

Navrhl bych třeba epizodu, jak velký Václav nastěhoval své manželce Olze do kuchyně na hrádečku svoji milenku Jitku Kralikovou nebo jak Dáše nasadil parůžky.

2 1
možnosti
MK

No, pane Hermánek, opět mě přesvědčujete o tom, že ty blogy ke kterým se vyjadřujete pořádně nečtete. Tady se přece nejedná o nějaké epizody ze života, ale o propagaci násilí. Přece mě nechcete tvrdit ,že si Václav Havel bral ženy proti jejich vůli:-(chtělo by to trošku soudnosti, víte vůbec o čem ta kontroverzní hra pojednává když jste zvolil tak nejapný příspěvek?

1 1
možnosti
SB

Nepožaduji zákaz tohoto představení, ale vyjadřuji své hluboké pohrdání takovémuto typu úpadkové kultury.

Vsadím se, že se nelíbí vůbec nikomu, přestože samozřejmě nemám právo hovořit za lidi, kteří navenek říkají, že jim se to líbí. Kdybych pracoval v sektoru statistiky, musel bych zaznamenat jejich hlas do kolonky "líbí se", protože svými hlasy disponují oni a nikoli já, ale můj soukromý názor je, že se tohle nemůže líbit nikomu a že je to jen hraní si na duševní vyspělost.

I autoři s tím počítají a píší věci, o nichž sami vědí, že se nikomu líbit nebudou, ale že u snobů tím získají potlesk a prodané vstupenky (a snobství je, když na to přijde, stejné zboží jako třeba rohlíky nebo košile).

Když někdo má napsat divadelní hru o tom, jak se na vesnici nedaleko Písku Bláha s Fialou přetahují o ponocenství, musí to mít určitou kumštýřskou úroveň, protože je to konkrétní téma. Avšak když někdo jiný napíše, nakreslí nebo třeba hudebně vytvoří něco extravagantního, tak to žádnou úroveň mít nemusí. A pokud někdo potom řekne, že je to nesrozumitelná slátanina, tak se prohlásí, že to není slátanina, ale ten pan Novák, co to za slátaninu prohlásil, tomu nerozumí.

Opakuji: Nikdy bych se nepodepsal pod žádost o zákaz takovéhoto typu představení. Kdo chce, ať na to chodí. Ale tímto typem kultury pohrdám.

7 0
možnosti
JZ

A Vy jste ten kus shlédl? Že na něj píšete málem recenzi...

0 0
možnosti
JZ

Žádní lidé by obecně neměli být urážení jinými. To ovšem ještě neznamená, že by nemohlo být zobrazováno něco, čím se lidé urážejí sami.

0 0
možnosti