Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

No... Pokud vím, tak Halík se honosí nějakými tituly, ale pokud vím, nejsou získané řádným studiem. Pokud je člověk vzdělaný fakticky, pak si dokáže tituly obstarat řádně (potřebuje-li je), nebo je nepotřebuje a pak je nezískává ani podvodně a nechlubí se něčím, co nemá.

Nevím, do jaké míry víte, co se píše v Bibli. Řadu vyjádření, které jsem od Halíka četl, lze zpochybnit právě tím, co se v Bibli píše. Například jeho prohlášení, že muslimové jsou bratry, je v rozporu s učením Krista.

O tomto typu lidí napsal Pavel:

2 Korintským 11:4 Neboť když někdo přichází a hlásá jiného Ježíše, než jsme hlásali my, nebo když přijímáte jiného ducha nebo jiné evangelium, než jste přijali, klidně to snášíte. ... 13 Neboť takoví lidé jsou falešní apoštolové, lstiví pracovníci, kteří se přestrojují za apoštoly Kristovy. 14 A není divu; vždyť sám Satan se přestrojuje za anděla světla. 15 Není to tedy nic zvláštního, když se i jeho služebníci přestrojují za služebníky spravedlnosti; jejich konec bude podle jejich skutků.

9 2
možnosti
KT

Co by asi tak o Tobě, Zbyšku, který se honosíš poctivě získaným titulem "nejspravedlivější ze spravedlivých", řekl Kristus?

Aby Tvůj konec taky nebyl podle Tvých skutků, když každého tak rád odsuzuješ (v rozporu s Kristovým učením)

0 4
možnosti
AL

V Česku se cítí být oprávněn mluvit o náboženství každý, kdo objevil vzadu mezi půlkama dírku

0 1
možnosti
KT

Předpokládám, Aleši, že Ty ji tam nemáš.

1 1
možnosti

No ale ten HUDr. Tumáš Balík má většinou pravdu.

3 0
možnosti
PB

P15e88t62r 48B40u17r64i48a32n

15. 6. 2018 16:10

Přesně tak. Na jeho kázání bych chodil, na Halíka ani po devíti pivech.

6 2
možnosti
MKP

Nevím jaké je vzdělání autora tohotio článku. Myslím tím vzdělání teologické. Nevím co je to katolík bigotní, stejně jako nevím, co je katolík pochybující. Katolík je pouze jeden, bez přívlastků. Existuje pouze jedno učení Krista, pouze jedna radostná zvěst vyjádřená v Evangeliích, sepsaných čtyřmi různými autory, navzájem si neodporujících a navzájem se doplňujících. Existuje rovněž jedna jediná Církev, kterou založil sám Ježíš. Neexistují žádné jiné církve, ať se nazývají třeba i křesťanskými. Neexistuje žádná možnost smíru s islámem, který pan Halík tolik propaguje. Ježíš řekl, já jsem Cesta, Pravda a Život. Dále Kdo nepozná mne, nepozná Otce. A tak dále. Pouze Kristus je spása, jiná možnost není. To, co v současnosti předvádí Svatý otec, to, čím se mediálně prezentuje pan Halík, to co je obsahem jeho knih, to není učení Kristovo.

14 0
možnosti
KT

A co je, ehm, učení Kristovo?

0 0
možnosti
SB

V mých očích je pan Halík prostě jen profesionální krasořečník, který se živí stejně jako dříve třeba Vasil Biľak.

Je vzdělanější a kultivovanější než on, ale ze všech ostatních hledisek mezi těmito dvěma pány platí, že jeden je za 18 a druhý za -2 + 20.

Jeden sem zval Rusy, druhý Afričany. Jeden říkal, že naším největším bratrem je Sovětský svaz, druhý říká "naši muslimští bratři".

Každý z nich vystupoval proti vlastnímu národu. Každému z nich tleskala jeho suita.

Až na vyšší inteligenci u pana Halíka jsou si tito pánové rovní.

To je můj názor na pana Halíka.

14 5
možnosti
KT

Máte pravdu, Halíka bych na saka taky raději nepouštěl

5 0
možnosti
PB

P22e18t14r 78B68u85r43i61a63n

15. 6. 2018 15:47

Nevím, kde vy obhájci oné skandální hry, Tomáše Halíka a potažmo i Islámu a migrantů berete a omíláte pořád tu kravinu, že základním principem křesťanství je tolerance k jiným náboženstvím. Kdybyste se nad vlastními slovy alespoň chvíli zamysleli (místo doporučování jiným aby analyticky přehodnotili kde co), potom byste zjistili, že základním principem křesťanství je znovuzrození (křest) při kterém odhazujete staré myšlenkové stereotypy a prohlášení Pána Boha Všemohoucího na nebesích za svého jediného Boha. A to je pravý opak k respektu a toleranci jiných náboženství. Naopak se v něm praví, že ti druzí nebudou spaseni, ale zatraceni na věčnost a to je taky trochu rozdíl oproti uznalému poklepání na rameno. Myslím si, že takoví to přemoudřelí filozofové jen kafemlejnkují populární fráze které jim zapadají do vnímání jejich imaginárního světa, aniž by o nich přemýšleli. Stejně jako Halík, který tleská vulgární historické lži jenom proto, že po druhém zhlédnutí hry ji konečně už pochopil. To je ale trochu málo na to, že hra tvrdí, že křesťané terorizovali po staletí mírumilovné muslimy.

12 0
možnosti
KT

Tak, Petře, nejvyšší čas, abyste taky odhodil myšlenkové stereotypy a následoval Krista.

Nebo chcete být zatracen?

0 0
možnosti