Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Vědci určili věk Země na 4,54 miliardy roků, tedy shodně se stářím ostatních planet v naší soustavě i samotného Slunce. Pak existence Krista poukazuje na učení nesmírně mladé. Logicky byla víra již dříve, v Egyptě dvonásobná. Postavu Krista pak chápu jako skutečnou - nadaný člověk, který se postavil do čela revolty. Vyhlásil nové a zrušil to staré. To není nic proti podstatě - ta víra tam pořád je. Teď je otázka, kam se má směrovat. Stále tvrdím, že člověk bohu sloužit nemá - má sloužit člověku. Pokud to udělá, pak poslouží božímu učení. Ortodoxně přistupovat ke knižním řádkům a nevidět svou skutečnou roli v životě - otec, matka - To pak chápu jako ono břevno. Toto vše píši, jako pokřtěný - Absolutně, bez pocitu rouhačské viny ...

0 1
možnosti
JR

J66a14n 57R51á74ž

22. 6. 2018 13:35

Víra v něco, co tvoří nádstavbu materiálního bytí a ovlivňuje to náš život, by se měla projevovat neutrálně. Respekt ano, ale pocit nějaké podřízenosti nikoliv.

PS. Pojem "sloužit" použít v souvislosti s jednáním svobodného člověka, ani ve vztahu k jiným lidem, nepovažuji za vhodný i když se u mnoha výkonů naší činosti ustálil.

0 0
možnosti
Foto

Řekl bych jen, že víra je případ, kdy poté, co mi někdo něco řekne, dojdu k závěru, že dotyčný má pravdu - uvěřím, že událost se skutečně stala.

Mohu samozřejmě uvěřit i lži. Víra je však také případ, kdy zloděj utíká s lupem a věří, že ho nechytnou. Pak je tady víra, že Ježíš Kristus přišel na svět, aby zachránil či zaplatil za každého hříšníka, kdo mu uvěří a prohlásí ho jako skutečného zachránce. Podle Bible bez víry v JK člověk zahyne, protože ať už chce či nikoliv, zaplatí jednou za svou špatnost.

1 0
možnosti
MD

Nerozumite tomu. Opravdu.

Ucelova dobova spina ortodoxniho levicaka nema s reformatory katolicke viry nic spolecneho.

Pro hlubsi porozumeni soucasneho deni vam lze nabidkou napr. serial na Tv Prima ZOOM 'Tajna akta nacistu'. O vztahu Nemcu (nacistu) k islamu, o spolecne nenavisti k zidum, a dalsi a dalsi si uz jiste najdete sam.

1 2
možnosti
Foto

Nerozumím vám. Opravdu.

Četl jste ten článek a vyjadřujete se k jeho obsahu?

Dočetl jste se tam něco o nějakém ortodoxním levičákovi? Proč mi píšete o tajných zprávách o vztahu nacismu s islámem? Islám zde uvádím v souvislosti s jeho negativním vývojem v poslední době, který vede k radikalismu, což v jiné podobě vnímám i u křesťanství.

Pište, prosím, komentáře k věci a trpíte-li nějakou "samomluvou" praktikujte ji, prosím, někde jinde, než pod mými blogy. Děkuji.

4 2
možnosti