Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DK

Opustit humanismus...a nasadit další ismus...protože humanita nic neřeší...v Africe je jich moc...vzdělání skoro na nule...hlad na cestě...[>-]

2 2
možnosti
Foto

J44i34ř36í 21T65u52r47n12e37r

16. 12. 2018 17:08

Mohu se, paní Kramolišová zdvořile zeptat, na co ve své reakci reagujete. Na můj článek to nebude, tak tedy na co?:-)

Navíc vám musím sdělit, že žijete ve smutném omylu. Humanismus není žádná metoda nebo řešení nějakého problému. Humanismus je náhled na svět, životní i společenský postoj, a to takový, který hlásá lidství, úctu k lidskému životu a k lidem obecně.

Chce-li někdo vyřešit nějaký společenský problém jakousi výměnou humanismu za něco jiného, měl by si uvědomit, že opakem humanisty v osobní rovině je sobec egoista či misantrop, obecně to je (byť to není zcela přesné) třeba fašismus nebo rasismus. Chtěla byste léčit svět egoismem nebo fašismem? Pevně věřím, že nikoli.:-)

3 1
možnosti
PT

P80e21t98r 27T15o46m68e56k

16. 12. 2018 16:06

Náš nestydatý přístup k EU? Pane Turnere vzpamatujte se. Můžete mně vysvětlit, proč se v roce 2015 lidi v čele EU typu Merkelová, Juncker, Mogerhini,....s námi vůbec neradili a chtějí jen přikazovat? Nic, doslova nic nedělali aby zabránili nezákonné migraci a jejich činnost jen nahrávala všem možným pašerákům lidí. A vy máte tu drzost hrát si tady na nějakého správňáka a poučovat těch 95 procent lidí (váš výpočet), kteří přemýšlejí hlavou? Je mně z vás zle. A z Polického, na jehož minus se těším, taky.

21 3
možnosti
JB

A je tam. Jasánek.

0 0
možnosti
Foto

Evropské unii vůbec nemusíme být vděční, protože západní velmoci, které si EU vytvořili z nás mají násobně více, než je rozdíl dal - dostal u dotací. Pokud od nás odejde někdo pracovat na západ, tak jde v naprosté většině o odborníky, kteří nám tady potom chybí a nahrazujeme je vesměs nižší kvalitou z Východu. Ve světě žije na 5 miliard lidí v tak nuzných podmínkách, že i život na sociální podpoře v zemích Západu pro ně představuje luxus. Jakmile se vyhoví milionu, přijde deset milionů, vyhovte deseti milionům a přijde sto tisíc atd s nezpochynmitelným argumentem, když jste vyhověli těmhle, musíte vyhovět i nám, protože jinak jde o diskriminaci nebo rasismus. Sociální i zdravotní systém zkolabuje, stejně jako školství, výživa atd. Migrace není řešení zaostalosti a nízké životní úrovně afrických a asijských zemí.

8 1
možnosti
Foto

Pokusím se být stručný. V dnešní době se již veřejně přiznává, že migrace je obrovským problémem, který se nedaří řešit. Je třeba si položit otázku, co přinese vynucená solidarita? Odpověď je poměrně snadná, problémy se rozšíří i do dalších zemí. Jaký bude přínos? Naprosto žádný. Další otázkou je, kdo může mít zájem na tom, aby se problémy rozšiřovaly i do zemí spojenců? Omlouvám se, ale nenapadají mě žádná slušná slova, takže se nevyjádřím.

Je-li EU zastupována politiky, kteří si nejsou schopni uvědomit, že vynucení solidarity pouze rozšíří problémy do dalších zemí, není třeba si dělat starosti s tím, co si o nás takovýto takypolitici myslí, protože se EU pod tíhou nevyřešených problémů rozpadne. Pokud se obmění politická reprezentace EU, která dokáže problémy řešit a ne prohlubovat, pak bude projev solidarity žádoucí. Do té doby by to bylo holé šílenství.

19 1
možnosti
DR

Mě hodně zaujal příspěvek mého kolegy na jednom nejmenovaném fóru pojednávající o Sýrii kde pod názvem "karta se obrátila" ve dvou sloupcích zveřejnil současné fotografie ze dvou známých měst.

Na tom jednou z názvem Paris 2018 jsem viděl boje v ulicích, slzný plyn, plápolající ohně mezi demonstranty a policií a na tom druhém s názvem Damascus 2018 se zlým a krvelačným Asadem v čele krásná vánoční výzdoba v hlavním městě a především lidé kteří si ji již nyní naplno užívali. R^

11 0
možnosti
VE

Všichni islámští radikálové už uprchli před válkou do EU, regulérní azylanti ;-)

3 0
možnosti

To už začíná být diagnoza.

5 0
možnosti
Foto

Problém se jmenuje "Demokratický stát" Obecný strach lidí z přistěhovalců je obecným strachem ze změny, ke které může dojít, pokud dojde k dostatečně velké demografické obměně obyvatel státu, aniž by byly základní principy demokracie jakkoliv porušeny. Nastolení demokracie tak ve skutečnosti znamená, že svobodný nikdy nebudu.

Proto, když mi demokraté předkládají protiimigrační argument ve smyslu možného nastolení jiných mravů a zvyků, pod kterými budeme trpět, pokud se k nám nastěhuje velké množství lidí z jiného koutu světa, nemám k tomu co říct. Takový argument nemá žádnou logickou chybu. Pokud chceš demokracii, nemůžeš být nikdy svobodný, neboť ti vládne většina. Dokud patříš do většiny, žádný problém, ale když z ní náhodou vypadneš, tak si nestěžuj. Tvůj strach naprosto chápu a rozumím mu. A přeju hodně štěstí, neboť pokud se ti podaří být ve většině pro tvou falešnou svobodu po dobu tvého vlastního života, tvým dětem už se to podařit nemusí.

Zásadním problémem je, že zdroj našich obav a strachu neumíme identifikovat. Mylně je přisuzujeme demografickým změnám - jiným kulturám, jiným náturám lidí nebo náboženstvím - způsobeným např. přistěhovalectvím a nevidíme, že díky našemu rádoby svobodnému systému ani jiná možnost neexistuje. Až když od falešné svobody upustíme a přijmeme opravdovou svobodu jednotlivce za svou, tak máme naději se zbavit našich případných obav a strachu a žít si každý po svém jak dlouho budeme chtít.

1 1
možnosti
Foto

Mě to mrzí na obě strany.

Na té naší úrovni je to vůbec nepochopení toho, že nejsme my a oni, ale jen my.

Na té celoevropské pak, že její lídři migrační průser nejsou dodnes schopni pojmenovávat a přijít s nějakou účinnou akcí.

Btw když příklady integrace například severoafričanů ve Francii nebo tureckých migrantů v Německu také ve třetích generacích a dál úplně nefungují.

Řešením není jen říct, že nacionalismus je špatný, řešením je co dál a to mi schází.

Samosebou oplotit se tu jak ve skanzenu řešení není.

Stejně jako ozbrojený konflikt.

5 0
možnosti
VE

Co dál? pokud jde o nás a země V4 tak v první řadě nepodporovat aktivně stěhování "uprchlíků" k nám tím, že jim tu poskytneme komfortní azyl. Ve Francii, Německu, Švédsku si to už zkazili, jejich problém. Hlavně abychom se z toho poučili a nějak to vysvětlili těm našim zabedněncům.

9 0
možnosti
DR

Pane autore, je sice moc krásné tohle Vaše fňukání ale můžete si za ně svou naprostou nechápavostí sám. A tudíž po tom co jste minule předvedl, se těm reakcím nemůžete divit.

Tudíž pokud nechcete dopadnout příště úplně stejně,doporučuji se tomuto tématu raději vyhnout. Váš názor Vám nikdo nebere, ale už konečně pochopte že je u nás naprosto menšinový.

14 0
možnosti
Foto

Vím, že si za karmu nic nekoupíš, Jiří - ale přesto ti ji dávám;-)R^ celkem pregnantně vystihuješ to, co se zde v diskuzích běžně děje - takový "diskutér" ti podsune něco co jsi neřekl, nenapsal a snaží se tě na svých domněnkách, roznést na kopytech - co roznáší, je evidentní. Další věcí je to, že nikoho z přesvědčených nic nepřesvědčí, je to prostě marné - ti lidé budou překrucovat a přežvykovat to co chtějí, donekonečna. Argumenty, a myslím tím skutečné argumenty, ne dojmy, smyšlenky a případně i lži, je vůbec nezajímají.

6 3
možnosti
JU

J76o47s41e83f 93U96l90m48a96n

16. 12. 2018 13:57

Vás už nějaký argument přesvědčil a změnil jste na jeho základě názor?

5 0
možnosti