Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Migrace je dnes především emočním strašákem, jímž se ještě stále někdo snaží manipulovat veřejností, zasévat obavu a nejistotu a posilovat tím extrémně nacionalistická hnutí, která evidentně tíhnou k násilnostem a násilí v ulicích je jejich hlavní aktivitou, jíž se snaží prezentovat na veřejnosti. Dokonce je snaha vytvářet v členských zemí EU jakousi "extremistickou internacionálu", pročež se strašení migranty velice hodí do krámu. Cui bono?

A přitom je vidět, že díky zesilující mezinárodní spolupráci se daří migraci zvládat a její pokles, například ve vztahu vůči evropským zemím je markantní. Současná čísla jsou dokonce nižší, než v roce 2014, (tedy v roce před velkou jednorázovou vlnou z roku 2015)

Zde je přehledná tabulka:

https://img.cncenter.cz/img/12/full/5090176_migrace-uprchlici-evropa-evropska-unie-infografika-dne-v0.jpg?v=0

Ale velice důležitá je koordinovaná mezinárodní snaha čelit problému migrace a co nejúčinněji ji regulovat. Nehledě na aktivity pomáhající na místě, v zemích odkud migrační pohyby pramení.

Druhý odkaz se vztahuje ke globálnímu paktu o migraci: https://www.info.cz/evropska-unie/globalni-pakt-o-migraci-jako-strasak-i-prelomovy-dokument-proc-by-k-nemu-melo-cesko-pristoupit-35393.html

Myslím, že pakt je nezbytný a že je to dobré nasměrování. Nic není dokonalé, ale žádná jiná rozumná cesta není, než co nejvíce sdílená mezinárodní spolupráce. A rozumné cesty patrně chtějí hatit jen kazisvěti, jimž stav neřešení krizových jevů asi vyhovuje. Poznají se podle negace. Podle toho, že sami žádné konstruktivní řešení nenavrhují, pouze napadají a shazují snahy mezinárodního společenství postavit se řešení problému společně a koordinovaně.

Uzavřít se do ulity a tvářit se, že problém se nás netýká, NENÍ racionálním řešením.

8 9
možnosti
VE

Migrace ze zaostalých zemí do EU je především zdrojem zvýšené kriminality a ekonomické zátěže. To si nějak uvědomte

12 1
možnosti
JH

Autore, buďte konkrétní - Vám se zatmí před očima, nebo v mozku?

2 1
možnosti
MS

A není to náhodou tak, že vy jste zaujal určitý postoj a po diskutérech chcete, aby ho akceptovali a všechny protiargumenty šmahem odmítáte? Já nesouhlasím s názorem, který tady prezentujete, že hlavním motivem odmítání imigrantů je nesolidárnost a "vyčůranost" Čechů. My máme odlišný přístup k imigraci, než západní Evropa, protože jsme nikdy neměli žádné kolonie a k žádnému promíchávání různých etnik u nás nedocházelo. Máme tedy dost velký problém s přijímáním exotických imigrantů a hlavně s jejich asimilací. Na druhou stranu ovšem příjímáme velké množství Ukrajinců (dnes kolem 125 tisíc), což není zanedbatelné. Zajímalo by mě, jak v tomto směru pomáhají Ukrajině západní státy EU. To, že státy jižní a západní Evropy přijaly neúměrný počet imigrantů a způsobily si tím problémy, byla především jejich volba. Vynucovat si teď přerozdělování imigrantů, argumentovat solidaritou a dokonce vyhrožovat státům V4 odnětím některých výhod členství v EU je nefér.

16 1
možnosti
JU

J56o81s97e96f 78U31l77m60a64n

16. 12. 2018 13:29

Já hlavně nechápu, proč člověk, který nechce, aby jeho potomci trpěli, měl být morálně špatný. Kdybych byl přesvědčen, že migrace s sebou nepřinese zásadní negativní jevy, pak bych byl jistě promograční. Nicméně rozum mi říká něco jiného. Takže...mám se vzdát toho, co mi říká rozum a raději uposlechnout někoho jiného? Budu pak lepším člověkem? Anebo mě dělá špatným už samo o sobě to, že mi rozum říká, že migrace tyto problémy přinese?

5 0
možnosti
Foto

můj argument je jediný - netoužím po problémech, které vídávám při cestách po západní Evropě.

Nejsem proti pomoci potřebným, ale to určitě nejsou ti, co se sem plaví na člunech přes Středozemní moře.

Když má někdo otevřenou náruč, i když mu to dělá problémy, tak ať po mě nechce pomoc.

21 0
možnosti
VV

To by mne pane Matusko zajimalo, jake problemy tam vidavate. ja vidavam hlavne problem neukaznenych ridicu vychodoevropskych kamionu, nebo zapadoasijskych osobaku s takovymi podivnymi pismeny na spz.

0 9
možnosti
Foto

Pane Turnere, doporučoval bych Vám si vyndat hlavu z míst, kde končí záda a začínají nohy. Doplňte si své znalosti o historii od kolonialismu po arabské jaro a pád Kaddafiho. Možná pak uvidíte věci v jiném světle širších souvislostí.

8 1
možnosti
Foto

Osolit to trošičkou toho spiknutíčka.

0 8
možnosti
Foto

R^vidím to úplně stejně pane Turnere-je zde určitá skupinka která podsunuje některým blogerům to co vůbec nenapsali jen aby mohli ventilovat stále dokolečka své postoje, a pokud nemají logické protiargumenty-což je u některých pravidlem - tak se uchylují k osobním útokům v naivní představě, že dehonestací autora zpochybní i jeho teze;-)R^

2 14
možnosti
VE

Pak je tu větší skupinka, která argumentuje k věci, ale bloger jakoby jí neviděl

13 0
možnosti
Foto

Karma. Vyslovuji úctu k Vaši odvaze bojovat proti mýtům mohamedánských hord a Osmanské říše. Tuto odvahu podporuji.

1 6
možnosti
JU

J49o82s23e85f 85U70l61m98a81n

16. 12. 2018 12:50

To není o odvaze...nebo...myslíte, že pan Turner něco riskuje?

5 0
možnosti
JU

J11o15s93e55f 54U37l40m42a77n

16. 12. 2018 12:40

Vy se prezentujete tak, jak strašně stojíte o argumenty a když vám je někdo dodá (namátkou pan Slavomír Beneš a to nejen pod předchozím článkem), tak se vyjádříte tak, že o ně vlastně ani nestojíte...Ž e vy si, pane autore, tak trošku něco nalháváte? ;-)

9 0
možnosti
Foto

J74i18ř27í 74T61u72r27n16e64r

16. 12. 2018 14:14

Pan Beneš, pokud si dobře přečte, co vytvořil, napsal velmi dlouhý komentář, ve kterém však opomněl zabývat se tím, co je podstatou článku, pod který psal, což bohužel učinilo asi 90% komentujících.

0 0
možnosti
JU

J51i70ř64í 71U64r62b95a44n

16. 12. 2018 12:39

Spíše bych řekl, že se mi zatmí před očima, když NĚKTEŘÍ jedinci vysloví slovo "migrace"

2 0
možnosti

J38a30n 37Š76e76s53t67á47k

16. 12. 2018 12:35

Nám prostě k pochopení chybí ta koloniální a gastarbeiterovská tradice, která se v západní Evropě vyvíjela po desetiletí, ba i staletí:-)

1 0
možnosti