Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

Pane Turnere, odkud je ta citace: "vládnou homosexuálové heterosexuálům, tradiční rodina je nahrazena zvrácenými svazky osob stejného pohlaví a děti jsou vychovávány v pracovních táborech vyhlazovacího charakteru,"?

0 0
možnosti
Foto

Z kázání pana Piťhy

3 2
možnosti
VM

Je to souboj zparchantělého vs. autentického pojetí katolické církve.

2 0
možnosti
Foto

To je přesné, jen nevím, kterou církev za jakou považujete:-)

1 1
možnosti
Foto

Ono se nám to trošku celé zvrhlo a spíš než o tématech je to o politických sympatiích. Přitom domnívám se, že ani kardinál Duka na straně jedné (případně prof. Piťha) ani profesor Halík primárně neřeší politiku. A že všichni jednají na základě svého svědomí a životních zkušeností, vzdělání.Ten balast okolo vzniká dobou .

6 0
možnosti
PV

Pro vás novověk versus středověk, pro mne totalitně laděný liberální fašismus versus demokracie (bez přívlastků).

K tomu Piťhovi jedna poznámka: pokud by jste přestal sledovat servery jako sputniknews a sbíral občas serióznější informace, možná by jste se dověděl, že Piťha ve svém kázání pouze velmi obecně shrnul myšlenky p. Gabriele Kuby, která o nebezpečí nenávistné gender ideologie již dlouhodobě přednáší (Piťha v podstatě neřekl nic vlastního). Je zvláštní, že si toho liberálně fašističtí nadlidé ještě nevšimli, útočí pouze na Piťhu a nikoli na p. Kuby, coby nositelku protigenderovských myšlenek... :-(

Takže posílám jednu z přednášek p. Kuby, během které lze plnohodnotně a v souvislostech pochopit, před čím to vlastně p. Piťha varoval: https://www.gloria.tv/video/Lgk19wfgnWEE4CunqGAnUstQ7

19 0
možnosti
Foto

Liberální fašismus versus demokracie? Je mi vás líto...

1 7
možnosti
MP

Pan autor nám zde nastrčil slaměného panáka v exaltovaném projevu prof. Piťhy, místo aby se snažil vyvracet poctivě námitky České advokátní komory, Občanského Institutu, exposlankyně N. Novákové a mnoha dalších. Uvedu citaci z blogu europoslance Zdechovského o činnosti orgánu GREVIO :

"GREVIO by měla být genderově vyvážená skupina, jde však o 10 žen, které například Dánsku vytkly, že problematiku domácího násilí řeší příliš neutrálně a musí více zohledňovat genderové hledisko. Rakousku zase pochválily některé genderově sensitivní učebnice a příručky už pro mateřské školy, měly by být ale povinné a používané ve všech školkách. Obě země také dostaly pokyn vyčlenit více finančních prostředků pro ženské neziskovky. Mají tři roky na nápravu."

Z ní je zřejmé, že IÚ jde především o to vnutit své představy o sexuální výchově již do mateřských školek. Odpůrci, kteří shledávají místo sexuální výchovy především v rodině, pak mohou být ostrakizováni. A poté už může následovat krok a la Barnevernet a dítě z této "nevhodné" rodiny odebrat. Na youtube lze najít přednášky Vladimíra Palka ( slovenský exposlanec ), který uvádí příklady diskriminace těch, co nesouhlasí s adopcemi dětí homosexuálními páry ve Velké Británii či USA. Podle jeho mínění jde o novou taktiku neomarxistického pochodu institucemi, kdy nadnárodní smlouvy vnucují občanům to, co by demokraticky zvoleným zastupitelům nikdy neprošlo. A pak prostřednictvím soudů vynucují.

IÚ nepřináší do našeho právního řádu nic nového. Není třeba ji ratifikovat.

36 0
možnosti
MP

Aby bylo ještě jasnější, jak IÚ bude podporovat "nestereotypní genderové role"

"Kto sa drží zdravého rozumu, je trestaný. Profesor Nicholas Meriwether zo štátnej univerzity v Ohio sa súdi so školou, ktorá ho trestá, že pri rozhovore so študentmi odmieta používať rodovo neutrálne zámená. Učiteľka Akesha Wyatt z Texasu bola prepustená, lebo odmietla oslovovať „transgender“ dievča ako chlapca. Učiteľ telocviku Robert Opedisano z Floridy sa súdi so školou, ktorá ho núti robiť dozor v mužských šatniach, pričom sa v nich s chlapcami vyzlieka aj dievča, tvrdiace, že je chlapec. Britský učiteľ Joshua Suttcliffe bol prepustený, lebo skupinu žiakov oslovil „chlapci a dievčence“, keďže jedno z dievčat tvrdí, že je chlapec. Majiteľ baru v Portlande v Oregone Chris Penner zakázal skupine transgender mužov vstup na ženské toalety, lebo skutočné ženy sa sťažovali. Súd ho odsúdil na pokutu 400-tisíc dolárov."

( Vladimír Palko, Denník Postoj, Istanbulský dohovor a zatmenie rozumu 3. 12. 2018 )

8 0
možnosti
Foto

Nechci zde řešit spor ohledně Istanbulské úmluvy. Spíše se zkusím zaměřit na obsah nadpisu, který sám o sobě by stál za esej.

Onen název, nepochybně trochu zjednodušující, naznačuje, co se nyní v katolické církvi děje. Je celkem zřejmě, že projevy tzv. "barokního" křesťanství jsou prostě passé, že na nich lpí ti, kteří nechtějí obrazně řečeno vyhlédnout z okna. Je samozřejmé, že těmto lidem poskytuje aspoň nějakou jistotu, ale ve své podstatě je tento styl pro mladého člověka už jen málo atraktivní.

Tomáš Halík nabízí alternativy, ale podezírat jej z hereze je nesmyslem. Církev zažívá turbulence, jako už v minulosti mnohokrát (dvojpapežství, zvhrlost prelátů, vraždění takzvaně ve jménu Krista atd.). Současný stav hodnotím jako jistý zlom, který však povede k nové kvalitě, ke křesťanství jako polní nemocnici, jak říká papež František.

Ono mytí nohou vězňům, dokonce muslimům, které mu leckdo mlátí o hlavu, je právě jedním z projevů jistého nového myšlení. To, že někdo z druhé strany to vnímá jinak, je jeho problém, nikoli Františkův. To, že ještě nějakou dobu potrvá, než si lidé uvědomí, že vystřílení kostela v Egyptě prostě není řešení, je rovněž problém těch lidí (kteří představují karikaturu náboženství, nikoli víru).

Jak papež František, tak i Msgre Duka u Tomáš Halík jsou údy církve Kristovy a nabízejí věřícím alternativy, jak se nejlépe přiblížit k Bohu. Jestli se přimknout k současnému arcibiskupovi, který zřetelně souzní s vládnoucí mocí, nebo s Tomášem Halíkem, který poukazuje na ošidnost podobného stavu. Jestli - obrazně řečeno - půjde s Františkem do vězení mýt lůzrům nohy, nebo bude leštit šavli na Turka.

6 14
možnosti
PB

Ono mytí nohou vězňům, dokonce muslimům, které mu leckdo mlátí o hlavu, je právě jedním z projevů jistého nového myšlení. To, že někdo z druhé strany to vnímá jinak, je jeho problém, nikoli Františkův.

Tak ono i skákat po jedné noze po náměstí je výrazem nového myšlení. Tak stejně jako přestat se mýt, místo lidské řeči začít na lidi hýkat, líbat pisoáry v restauracích, či plazit se ulicí v blátě. A co si o tom ostatní myslí je fakt jejich problém. Otázkou ovšem zůstává, zda takové jednání vede k něčemu. Má nějaký pozitivní efekt, něco změní, někomu pomůže apod. Nazvat nějakou odpornou pošetilost "novým myšlením" je velmi pohodlné. Řekl bych, až diskutérsky alibistické.

14 2
možnosti
Foto

podle křesťanské tradice má každý člověk anděla ochranitele-andělé jsou bezpohlavní bytosti.to znamená že těch bezpohlavních je na světě víc než těch s vyhraněným pohlavím-neměla by se církev proto z Istanbulské smlouvy spáše radovat? Chrání tak zprostředkovatele mezi lidmi a Bohem;-)

2 19
možnosti
OF

Snažím se pomáhat Romům, dávám jim práci, mají mě rádi.

Přijel bych i deset tisíc Syřanů, na 5-10 let.

Jsem proto aby děti z chudých rodin měly zdarma obědy i kroužky-

Jsem pro to aby se učitel vydělával 50 000 čistého.

Jsem proto aby se děvčata mohly vžít do roli matek, aby si hrály s panenkami, aby si chlapci hráli na vojáky.....

Jsem proti istanbulské smlouvě.

.

8 0
možnosti
Foto

Karma.Naštěstí zdejší konzervativní náboženští fanatici,kteří myšlekově zustali ve středověku mají na společnost nulový vliv.Těch pár mladých věřících co cíkvi ještě zbylo už přemýšlí jinak a pokud chce mít církev ještě nějakou budoucnost,měla by se vzdát svých středověkých představ a hlásání homosexuální apokalypsy....

3 26
možnosti
Foto

Spíše mnozí současní ,,rádobyrevolucionáři" nedokáží rozlišit, že nejde toliko o církve, či náboženství:-P

12 0
možnosti
PB

Istanbulská smlouva nemá s bojem proti násilí na ženách a potrestání viníků nic moc společného. Uvedené je jen omáčka. Istanbulská smlouva je diskriminační projekt s cílem obejít místní zákony a ovládat společnost skrze neziskovky. Je to v ní dokonce doslovně uvedeno! V té smlouvě nevidím nic o rovnosti pohlaví, ale naopak jsou v ní muži označeni a priori rovnou za viníky s právem je trestat a omezovat preventivně. Je to zrůdný a odporný dokument.

P.S. hodně se mi líbí označování někoho a něčí názoru za osvícenské. Komunisté zase označovali své ideové koně za pokrokové. Shoda až zarážející.

38 2
možnosti
ZD

Autor v příspěvcích namítá jestli někdo - jako on - smlouvu četl. Váš příspěvek dokazuje jaký je rozdíl mezi číst a pochopit.

12 0
možnosti