Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zřejmě si ve svém zoufale zúženém vidění světa představujete, že odmítání multikulturalismu je o strachu z přijetí principů islámu. Není tomu tak. Odmítání multikulturalismu nevychází z obav přijetí principů islámu (v to nevěří ani jeho největší odpůrci), ale z cela racionálních důvodů, jakými jsou špatné zkušenosti ze zemí, které se multikulturalismem již nechaly obohatit. Rv

8 0
možnosti
Foto

Asi nečtete, nechápete nebo chápat nechcete. Multikulturalismus existuje a je to obecně pozitivní proces a ideologie, asi tak jako jinde v komentářích zmíněná demokracie ( viz definice). Pokud někdo nazývá multikulturalismem nějaké negativní společenské jevy, je to chyba, stejně jako je chybou vinit demokracii z toho , co také umožňuje . Je to trochu hra se slovy, ale mě osobně vadí, že obecně pozitivní pojmy dostávají běžně pejorativní nádech. Demokracie, humanismus a také multikulturalismus není třeba nějak zprofanovávat.

2 0
možnosti
JS

Na světě neexistuje žádná skutečně mullikulturní společnost, která by fungovala ve smyslu Vámi uveřejněné definice multikulturalismu. Jednotlivé kultury v takových státech tvoří více či méně uzavřené enklávy – podle toho, o jaké kultury jde. Pro islám jsou typická uzavřená společenstva s vlastními pravidly. Přesně z tohoto důvodu chce současná německá vláda zavést daň pro německé muslimy, aby mohla německé mešity a organizace odstřihnout od zahraničních investorů, kteří prosazují "fundamentální" verzi islámu. Je to ale jen kosmetické řešení, které už nemá šanci situaci změnit. Zkáza demokracie spočívá v tom, když někdo v rámci multikulturalismu začne tolerovat ideje, které demokracii odmítají.

5 0
možnosti
Foto

Multikulturalismus v kontextu současné situace není v žádném případě pozitivní proces. Mimoto se multikulturalismus zprofanoval sám. Nikdo z jeho odpůrců neřídí kroky imigrantů, kteří nejsou schopni integrace.

3 0
možnosti