Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tady máte video, na němž je zachycen interiér kliniky (stav k dnešnímu datu), z něhož je ona bohulibá a smysluplná činnost aktivistů celkem zřejmá.

BTW Symboly komunismu, jako součást vnitřní "výzdoby", jsou celkem výmluvné.....

https://1url.cz/UMqwL

6 0
možnosti
DR

Nejde ani tak o symboly ale o to jak to tam vypadá. Stejné jako u bezdomovců.

5 0
možnosti
Foto

Njn, to je taková komoušská tradice - zabrat cizí majetek a držet se ho jako klíště. Vybraným jedincům lahodí dosud....

Když někdo neco chce, nechť si to legálně koupí a nekrade.

Zeptejte se pana Orta, jestli mu nebude vadit, když si bez jeho souhlasu přivlastníte něco jeho, třeba mobil nebo počítač....

6 0
možnosti
Foto

Myslím, že se nemusím ptát žádného Orta, abych věděl, že se nekrade. Pokud si přečtete článek pozorně, zjistíte, že neschvaluji krádeže, ani nezpochybňuji nějaké právní důsledky. Možná přijdete i na to, o co v článku jde, a pokud ne, nedá se nic dělat.:-)

2 6
možnosti
JU

J15i15ř32í 13U98r36b72a73n

10. 1. 2019 18:26

Co jsou zač ti vaši správňáci jsme dnes mohli sledovat téměř v přímém přenosu. Rv

Hlavně že vaši bratři v triku se nemůžou uhýkat blahem a ukarmovat.

3 0
možnosti
Foto

Moudrý komentář a Moudrá vám ho ještě "oplusovala":-)

Možná je vás pro diskusi na blogu škoda, ve chlívě byste se asi uplatnili lépe.:-)

0 3
možnosti
Foto

R^ Karma R^

Vím, že je to složité téma, ale existují příklady (třeba z Dánska), kde stát nebo příslušný orgán samosprávy podobné squaty zlegalizoval a ony postupně ukázaly podivuhodnou životnost, schopnost vyvíjet se a některé se dokonce časem proměnily na civilizovaně fungující součást daného města. Domnívám se, že také Klinika by si možná zasloužila tento přístup.

2 4
možnosti
Foto

Prý je v té budově dost slušný binec, psali v médiích. To na dlouhou životnost opravdu nevypadaá....

1 0
možnosti
RP

Doufám, že objekt bude od "nevítaných návštěvníků" vyklizen a skutečný majitel tak bude moct nerušeně přistoupit k výkonu svých vlastnických práv.

Taky doufám, že konkrétní viníci, kteří objekt po roky nezákonně využívali a bránili legálnímu majiteli ve výkonu jeho vlastnických práv, budou obviněni a v příslušném soudním sporu jim bude přikázáno uhradit všechny přímé i nepřímé náklady, které skutečnému legálnímu vlastníkovi objektu vznikly.:-)

7 0
možnosti
Foto

"...majitel tak bude moct nerušeně přistoupit k výkonu svých vlastnických práv..." :-)

Vlastník zanedbává u stovek objektů své vlastnické povinnosti. Právně je vyklizení Kliniky zcela v pořádku, ale článek je o tom, že ta věc měla být podle mého názoru vyřešena jinak.

0 0
možnosti
Foto

Dlouhá léta jsem dojížděl do zaměstnání vlakem. Z toho, co vidím na železnici dnes, je mi smutno. Považuji za nešťastné, že dnes jeden subjekt (SŽDC) vlastní trati a budovy a jiné subjekty vlastní kolejová vozidla. Když se trať Plzeň-Most zautomatizovala, z většiny železničních stanic zmizel personál. A to byl začátek úpadku budov železničních stanic. Napřed byly jejich zdi posprejovány, pak následovala vytlučená okna a dveře. Řada budov tak byla nakonec uzavřena. Pěkná budova Třemošná-zastávka byla nakonec úplně zbourána a místo ní zde byla postavena ošklivá malá betonová kostka, kde se už nic zničit ani nedá. Nemyslím si tedy, že by se SŽDC o své budovy starala dobře.

Nicméně to neznamená, že tyto budovy může svévolně obsadit a užívat kdokoli. Překvapuje mne, jak se u nás někdy nedaří prosadit právo. Vždyť soudní rozhodnutí o vyklizení Kliniky je už staré několik let a přesto je tato budova stále obsazena squattery. Dnešní pokus o vyklizení této budovy připomíná spíše frašku. Exekutor už dnes dal několik časových ultimát, dokdy má být budova opuštěna. Zítra v tom prý hodlá pokračovat. Soudím, že takovýmto způsobem neuspěje ani zítra. Bez použití násilí to prostě nepůjde, bohužel. Rv

4 0
možnosti
VH

Máte trochu nepřesné informace. Dlouhou dobu naopak vlastnil budovy dopravce. Přesněji jeden z dopravců (ČD), která samozřejmě zájem na údržbě budov neměl. Cca rok či dva vlastní nově budovy SŽDS - a začíná se o ně starat.

Ano, dnešní exekuce je fraškou. Exekutor požádal o spolupráci policii (dle zákona). Zřejmě se mu jí nedostalo. Taky něco o dodržování práva.

1 0
možnosti
Foto

Karma. Mám z toho pocit, který odpovídá tomu, co píšete. Kdyby ta budova byla smyslupkn

1 10
možnosti
Foto

...kdyby ta budova byla smysluplně využívána (to je její funkce), ta situace by nenastala.

1 6
možnosti
JR

J36a91n 50R36i74c12h79t76e78r

10. 1. 2019 15:21

Je úplně jedno, kdo je vlastníkem domu. Chceme-li žít v demokratickém a právním státě, pak je třeba zákony (a rozhodnutí soudů) respektovat.

Nemluvě o tom, že podle toho, co jsem viděl na fotografiích, se oni tzv. "aktivisté" o dům ani nestarali, všude je tam jen hrozný bordel, a posprejované zdi. To je to "komunitní centrum"?

Máme dvě možnosti: buď ukážeme, že v tomto státě ještě platí nějaké právo nebo uznáme, že soukromé zájmy kdejaké skupinky, byť sebemenší, jsou nadřazené zájmu většiny.

A zájmem většiny je, alespoň to předpokládám, žít v právním státě.

20 0
možnosti
Foto

Jste asi sto prvním, který se zde domáhá právního státu, přičemž v článku nic takového není zpochybněno (na třech místech včetně perexu je deklarován respekt k aktuálnímu právnímu řešení, je to pro vás málo?) Píši o tom , že tato záležitost mohla a měla být vyřešena dávno jinak. Takže laskavě reagujte na to, co si přečtete, a ne na to co si nějak domýšlíte.

0 0
možnosti