Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dnešní využití historických budov nádraží je problematické. Byly postaveny před více jak 100 lety na zcela jiný provoz. Jezdilo jsem na páru, dráha měla spoustu zaměstnanců, zabezpečovací zařízení byla manuální, na každém nádraží byla pokladna, obsluhoval se telegraf a telefon na klíčku, prostě jako v Burianovi. V budově byly byty za zcela jiných standardů než dnes. V současnosti stačí menší, technikou vybavená stavba, na malé stanici se nedá udržet čekárna v civilizovaném stavu a údržba nepotřebné budovy stojí vyhozené peníze. Přitom je v těsném sousedství kolejiště, takže jiné využití se také moc nenabízí. Ostatně vy asi také raději jděte do nově postavené nemocnice s moderním vybavením, než do staletého špitálu, že? Takže nezatěžuje to na SŽDC, svět se holt mění.

0 0
možnosti
Foto

oprava ve 3. větě: se místo jsem (tupý našeptávač:-))

0 0
možnosti

Pokud považujete za normální, že skupina lidí svévolně obsadí budovu v majetku státu, pak nejspíš totéž budete tolerovat v případě, že taková skupina obsadí vaši nemovitost, kterou momentálně nijak nevyužíváte.:-)

2 0
možnosti

Pane Turnere, "projekt, jehož smysl byl veskrze pozitivní a smysluplný" realizovaný v tak otřesném prostředí, jako bylo v Klinice, a lidmi, kteří jsou v takovém neskutečném binci schopni nejen žít, ale sami ho vytvořit? To je naprosto absurdní představa. Viděl jsem poměrně dost bídných lidských obydlí, ale i mezi nimi je velký rozdíl. Někteří lidé dokázali i ve velmi primitivních podmínkách udržovat kolem sebe elementární pořádek, jiní ne. Mluvím o domácích luzích a hájích. V důsledku toho jsem došel k závěru, že kdo je schopen kolem sebe udělat podobný bordel jako byl v Klinice, má nepochybně bordel i v hlavě. Platnost toho závěru se mi už vícekrát potvrdila. Jak tedy lze za takových okolností hovořit o nějaké smysluplné činnosti?

4 0
možnosti

Osobně si myslím, že to juchání nad vyklizenim squatu Klinika, je kompenzace za všechno to beztrestné narušování zákona, co je kolem. Jinak kromě fajn divadla se nic moc nestane, objekt bude hnít dál a ti lidi budou někde jinde.

1 0
možnosti
Foto

:-)R^Je to tak. Já obecně neschvaluji nezákonné akce, ale , jak jsem psal, byl prostor a čas to uspokojivě vyřešit a mít tak problémové lidi pod jistou kontrolou.

0 0
možnosti

Pane Turnere

vaše obvinění se nezakládá na pravdě: Nádraží Vyšehrad už od roku 2007 nevlastní SŽDC ani ČD, koupil je zahraniční investor. Není těžké to zjistit. Ale při obraně "Kliniky" jsou takové podpásovky, nepravdy a demagogická argumentace zcela běžné.

4 0
možnosti
Foto

Když si dobře přečtete článek , zjistíte, že nepíši, že ji SŽDC aktuálně vlastní, ale dvacet let vlastnila., což je pravda. Takže dříve než někoho obviníte s šíření nepravd , tak pozorně čtěte.

0 1
možnosti

Rv Je chybou státu a policie, že to nebylo řešeno okamžitě při obsazení cizího objektu; nebylo by kolem toho tolik keců. Tu skvadru, která zabírá, byť prázdné, budovy bych poslal za mříže a ne sní diskutoval o hloupostech.

Ještě že to ukázali, jak to tam vypadá, i u nepořádných cikánů to vypadá mnohem lépe!!

1 0
možnosti

Podle diskuze vidím, že vy, bojovníci za spravedlivou společnost to nemáte lehké. To nepochopení vašich ušlechtilých myšlenek je strašné.

1 0
možnosti
Foto

Kdybyste místo nějakých hodnocení lidí s jiným názorem lépe četl a více přemýšlel, zjistil byste, že v článku ani v komentáři není nic, co by souviselo s bojem za spravedlnost. Je zde respekt k aktuálnímu řešení a konstatování, že stát místo této šaškárny mohl dát schátralou budovu do užívání pro smysluplný projekt, kdy by problémoví lidé mohli být alespoň trochu pod kontrolou. To je celé.

0 0
možnosti
Foto

R^souhlas a karma-před týdnem jsme se dojímali jak jsme ušlechtilí během Tříkrálové sbírky na potřebné-ale Klinika mnohým potřebným také pomáhala takže kdo se raduje z vyklizení tak ho asi těší představa, že na pražských ulicích přibude navíc pár feťáků, alkoholiků a jiných...mimochodem v zemi kde zákony nedodržují ani zákonodárci je tahle vítězství zákonu spíš fraška

3 2
možnosti
Foto

Když se zahajovaly první boje o Kliniku, tj asi před 3? lety, byla jsem se tam podívat. Kromě lidí už s elementárními problémy tam byli také další, kteří cítili potřebu těmto lidem pomáhat! Byla tam celá řada smysluplných aktivit, pro potřebné tam bylo lze najít určitou podporu, pomoc, radu, apod.. Objekt nedevastovali, naopak vyklidili a v mezích možností opravovali. Sama jsem měla v úmyslu využít jistou nabídku vzdělávání, kurs, který by se mi hodil k práci, ale není běžně k mání. Projekt Klinika si zasloužil podporu, a ne odpor státu. A odpor lidí? Kolik po našem světě, zemi,..., doplň, jak libo, běhá mnohem horších a amorálních lidí, kteří tunelují, kradou, chovají se ne aso-, ale přímo ANTIsociálně, a nikdo po nich ani neštěkne, alespoň ne takhle okázale? Chvost stažený!

Je to vlna nechuti ne vůči zabrání nějakého baráku, ale k jinakosti. Vykousávání odlišných ze smečky těch většinových. Pryč s nimi!.

Kdo je schopen a ochoten odpřisáhnout, že nikdy nebude patřit mezi ně? Nebo někdo z jeho blízkých?

2 1
možnosti

Souhlas. De jure to tak dopadnout muselo, bohužel. Smutné však je, že stát za tu dobu nepořešil či alespoň nedopomohl k žádné alternativě. Jenže to lidem, kteří si z neziskových organizací, lidí pídících se po vzdělání a čehokoliv skutečně funkčního i bez milionu totací vytvořili "třídního nepřítele", nevysvětlíme, pane Turnere :-( . Vám karmaR^

3 3
možnosti

J77a92n 84R63á24ž

10. 1. 2019 19:41

Úvaha vedoucí k závěru, že to, co se dělo v t.zv. "Klinice" mělo nějakou celospolečenskou prospěšnost ukazuje na směr uvažování autora blogu. Já považuji takový názor za zcela absurdní.

PS. Lidé s názory, že z vlastnictví se nesmí dělat fetiš nebo že rozhodnutí soudu se nemusí respektovat, nesmí mít jakoukoliv sympatii.

7 0
možnosti
Foto

Vy jste si v článku přečetl, že se rozhodnutí soudu nemá respektovat nebo že je vyklizení protiprávní. Nepřečetl. Tak na co reagujete? Přečtěte si místo nějaké vlastní samomluvy článek a reagujte na to, co je v něm.

Hodnotíte lidi na základě na základě nějaké své nepodložené spekulace. Jak si myslíte, že někdo bude hodnotit vás, když podsouváte někomu něco, co neřekl, tedy lapidárně řečeno, lžete?

0 0
možnosti