Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

... pokouší se vrážet klíny mezi různé společenské a sociální vrstvy ... A kdo že je ten zlý? Máte snad na mysli ty, kteří mluví o voličích strany XY jako o hňupech a vidlácích, nebo o těch vzdělaných slušňácích, kteří se pod každým článkem o prezidentovi předhání, kdo napíše sprostší urážku?

13 0
možnosti
JL

U zmíněného autora, se jedná o firemní logo.:-)R^

2 0
možnosti
Foto

R^Asi ano, a o to hůř. V praxi to znamená, že někdo vyjadřuje svůj názor a vkus ne na základě svých názorů a svého vkusu, ale na základě nějaké své politické doktríny. Možná, že to je meritum toho, co jsem se pokusil vyjádřit.

0 0
možnosti

Pokud někdo hledá definici lepšolidí, ať si přečte tento blog. Pár citátů o Klausovi a (patrně) Zemanovi:

"Byly doby, kdy jsem i já měl v oblibě Václava Klause (byly i doby, kdy jsem cítil určitý respekt k našemu současnému prezidentovi), řekl bych však, že oba zmínění pánové jsou ukázkou toho, jak má dlouhodobý "pobyt" ve vysoké politice devastační účinky na lidské ego."

"...prezidentem se nutně nemusí stát politický dinosaurus, který povýší své vlastní zájmy nad zájmy země."

A po těchto poměrně arogantních výrocích, samozřejmě nijak nezdůvodněných, přesto (minimálně) v druhém případě neprezentovaných jako názor, ale jako fakt, následuje perla:

"Myslím si, že není nutné, abychom se styděli za své sympatie, ale také není vůbec třeba se na základě svých sympatií a antipatií permanentně vymezovat proti někomu jinému."

Hm, autore, přesně takový jako vy jste důvodem toho, proč má někdo potřebu se ke Klausovi či Zemanovi explicitně přihlásit, ovšem s pocitem, že jde o odvážný revoluční čin. Jelikož podobní jako vy jsou právě ti, kdo se pořád vůči někomu či něčemu vymezují a tím onu společnost tzv. "rozdělují."

10 4
možnosti
Foto

Ano, ovšem odvážný revoluční čin může být též projevem menší míry zdravé soudnosti.

Václava Klause čtu rád - tedy jeho slavných 70 hlášek. ;-D

2 0
možnosti
Foto

Správný názor, jen ho "zrealizovat" - a to oboustranně... ;-)R^

1 0
možnosti
Foto

Není nad to, pokoušet se vyrážet klín klínem;-)

10 0
možnosti