Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Souhlasím, tyto stále sílící celostátní demonstrace jsou něco co AB nemůže seřvat, zakázat, vyhodit, odvolat, ani popřít. To v něm vyvolalo nejdříve silně arogantní reakci a nadávky, to jeho nohsledi poníženě převzali a někteří se i odvážili být ještě ostřejší. Pak dorazil k Márovy průzkum mínění a ejhle otočka (nic nového), nyní si klidně demonstrujte, ale on nechápe proč, když žádné podezřelé kroky vláda nedělá. Nohsledi (včetně nové ministryně) už zase dostali roubík a mediální vyjádření k demonstracím je jen na povolení a po podrobné přípravě u Máry.

AB má skutečně vizi řídit stát jako firmu, jen občané jsou z jeho pohledu konkurence, kterou je potřeba oškubat o vše co si nechá líbit a teď zjišťuje, že to přehnal. Jenže stát není firma a systém následného vyrovnání způsobených škod formou rozdávání dárků moc nefunguje, protože škodní jsou na tom zase jenom ti, co platí daně.

AB zastavil svůj plánovaný postup na ovládnutí justice právě po nátlaku masivních demonstrací, ale pozor, jen zakonzervoval stávající stav a čeká až se to přežene, proto nelze přestat. Většina národa, která ANO nevolila, chce vidět jasné kroky a pokud jich není schopen AB, musí z hrušky dolů.

2 0
možnosti
Foto

J44a32n 36H97o44r17n67í95k

22. 5. 2019 11:08

vidím to prakticky stejně Rv

0 0
možnosti

J68i49r71i 91C16e82e

21. 5. 2019 10:58

Paní ministryně měla bohužel pravdu. Pokud někdo v rámci demonstrací za nezávislost justice protestuje proti změnám na státním zastupitelství, je to ignorantská ovce.

Státní zastupitelství nejsou součástí moci soudní, ale moci výkonné.

Pokud jde protestovat proti krokům ministra (existujícím navíc pouze ve fantazii organizátorů protestů), který ještě ani nebyl jmenován do funkce, jde o tuplovanou ovci.

Ovšem z nějakého záhadného důvodu se toto stádo považuje za ty "inteligentnější, vzdělanější a úspěšnější".

1 0
možnosti

P76e60t63r 92S17k74á84c78e85l

19. 5. 2019 23:27

Ještě k aroganci mocných - doporučuji všem četbu knihy Ladislava Mńačka "Jak chutná moc". Vzpomněl jsem si na ni, když před léty natočila televize reportáž z parkoviště u BVV v Brně, kde probíhal kongres ODS. Ptali se jejich funkcionářů, jak a proč mají reg. značky svých automobilů...-11 88...-23 45, atp. Odpověď: "Takovou může mít každý". Stejná arogance, jakou trpěli soudruzi jedné strany po roce 1980 zvláště. Kritizovali to lidé na schůzích, marně, až na to dojeli...ti soudruzi. Tak nechť tito jsou druzí a následují je. Nová generace nás z marasmu vyvede, myslí a jedná jinak, líp.

0 0
možnosti
Foto

:-)R^ Ano Mňačkova kniha by měla být povinnou četbou těch, kteří jsou v tomto ohledu v trestuhodném klidu.

0 0
možnosti

Paní ministryně vyjádřila svůj názor na demonstrující a vy v tom vidíte urážku.

Když demonstrující vyjádří svůj názor na ministryni je to ta pokora a respekt, ke které vyzýváte?

Umím si představit, že ministryně udělá nějaké rozhodnutí, které se nebude líbit a že se proti němu bude demonstrovat.

Něco jako rozhodnutí Ústavního soudu ve věci odmítnutí ruských turistů když nepodepíší Krym.

Ale proti ní se demonstrovalo už v době, kdy ani nebyla ve funkci a nemohla tedy žádné rozhodnutí udělat.

Stejně dobrou logiku by mělo, kdybych šel vynadat sousedovi, že mi naboural v garáži auto, přesto, že žádné nemá. To minulé prodal a nové ještě nekoupil.

Nějak se mi nedaří takovouto logiku vidět jako přínosnou a být nadšen projevem jakýchkoliv jiných názorů jen proto, že jsou jiné a že se to smí.

4 0
možnosti

P95e89t95r 49S71k59á52c50e92l

19. 5. 2019 23:19

Pokud by to byly pokojné projevy nesouhlasu, nic proti tomu. Ale když skrytě proti politikům zvoleným v tajných a svobodných volbách brojí ve sdělovacích prostředcích (nyní "nestranná média") a ve veřejno-právní televizi, je to na pováženou. Kdy naposledy měl prezident ČR možnost naživo vystoupit v ČT? Přitom vždy v minulosti byla veřejno-právní televize hybatelem a podporovatelem přeměn ve společnosti. Např. v roce 1967 - 68 probíhaly reportáže s politiky, kdy páni redaktoři svými otázkami způsobili koktání arogantních politiků, červenání se (barevné obrazovky sice nebyly), vymlouvání, atp. A následný jejich pád. Dočkáme se i nyní otevřených diskuzí a debat na ČT? Prozatím to tak nevypadá, stále zvou do předvolebních debat jen ty samé "velké" strany, aby se neřeklo, přiberou jednu jako "novou" a mají splněno. Chce ČT vůbec změnu ve společnosti, když zve dokola stále stejné strany a politiky? Proč není den před vybranou společností debata s vylosovanými stranami, případně s takovými, co kandidují za posledních 15 let? Zdravého rozumu je nám třeba...R^

2 1
možnosti

Když necháte ptáka - jestřába s mírně nastřiženými křídly déle létat, pak vám rozhodně vzlétne do slepičího hejna a udělá poprask a masakr. A to jsme přece umožnili - občané !! Nechali jste na Havla Čalfovat,Kočárníkovat, Dybovat, Klausovat, Ježkovat,Třískovat, a la Skalický, Zemanovat a tak se namnožili Topolánkové, Nečasové, Babišové a další jiní multi- multizlodějové.Jo to bude na více let než takové šíbry dostaeme pod kazajku !!!

1 0
možnosti

Ano, arogance neúspěšných. Choďte k volbám vyhrajte a můžete slavit. Vzpomeňte když volbu prezidenta "projel" pán s čírem. To byla předváděčka arogance a hláška "Zeman není můj prezident" byla to nejmenší. A pokud máte paměť vzpomenete i na další. Hezký den

5 1
možnosti
Foto

To, co píšete je skoro ukázkovým příkladem principu, který bohužel tuto společnost ovládá: nejsou dobří a špatní lidé, nejsou dobré morální a špatné amorální skutky, jsou jen úspěšní a neúspěšní a to, co vede k úspěchu a to, co k úspěchu nevede. Rakovina doby.

1 0
možnosti
Foto

Vy jste. pane Turnere, asi jeden z těch, co (jak se říká) z komára dělá vola...Většina občanů ČR se o ty pražské demonstrace nezajímá, jsou jim dokonce protivné, protože se jimi nic neřeší. O co těm demonstrantům jim jde? Svrhnout vládu - a vyměnit prezidenta? Ale za koho, to neříkají.:-/Na změnu vlády máme přece svobodné volby - ne křik na ulici... A kdyby svrhli vládu, co bude následovat? Nějaký nevolený diktátor? A jak má prezident M. Zeman podle Vás na ty demonstrace reagovat? To má rezignovat, když se těmto několika procentům občanům nelíbí - ale zato má podle průzkumu neustále přes 50 % preference občanů České republiky? Asi jste se, pane Turnere zbláznil, anebo máte tu komunistickou minulost v sobě zažrán Vy. To si přejete, aby ty podle vás "pokojné demonstrace" na Staromáku s apartními deštníčky násilím rozháněla Česká policie jak za komunistů? Nejlepší je podle mne IGNORACE - a toho se prezident drží. A Vy se kupodivu zlobíte... A národ zírá. Uvidímejakdopadnou volby do E- parlamentu. :-/

11 9
možnosti

Většina občanu ČR se o ty pražské demonstrace nezajímá? :-) Tak tohle jste opsala z dopisu 99 pragováků :-)

6 0
možnosti

Pamatuji demonstraci,kde nás bylo přes sto tisíc.Pamatujete proti komu?Neviděl jste jako reakci aroganci moci?Změnilo se něco?Tak tady nekažte bludy,že to někdz bylo jinak.;-D

3 0
možnosti
Foto

Přečtěte si to po sobě, prosím, a máte-li nějaký názor zkuste ho zformulovat tak, aby byl pochopitelný.

1 2
možnosti
Foto

Dobře napsáno, děkuji!

Neustále mě zaráží, jak je ta komunistická demagogie hluboko ve společnosti zažraná.

A je mi líto politiků, jako je náš p.prezident a předseda vlády, kteří z nedostatku elementární lidské slušnosti reagují na demonstrace stejně, jako reagovali právě komunisté na jakýkoliv projev nespokojenosti ve společnosti. Jak rychle nacházejí slova o nízké inteligenci demonstrujících a o jejich financování západními centrálami.

Na to musí z dob dávno minulých existovat nějaký manuál.

Jako přes kopírák.

Diskuse tady to často jenom potvrzují.

14 3
možnosti

Mám rád spontánní demonstraci a tu si pamatuji z roku 1989 a pak předtím, když jsme porazili Rusko na MS v hokeji, vše ostatní je v réžii kohosi pro účel čehosi....

7 1
možnosti
Foto

Ani oslava vítězství v hokeji, což mimochodem není žádná demonstrace, není úplně spontánní. Politické demonstrace spontánní být technicky vzato nemohou.

0 1
možnosti