Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VM

Naprostý souhlas a karma.

jen bych upřesnil, ANO nevolilo 30% ale pouhých 20% oprávněných voličů. Bohužel, je to politicky a marketingově určená hranice, která stačí ke získání moci. A v případě ANO jde evidentně pouze o moc, neboť toto hnutí vede psychopat toužící pouze po moci, je to prostě obyčejný diktátor.

A veškeré protesty jsou tedy na místě.

8 2
možnosti
PK

..a před ním vládli andělé..;-D;-D;-D

5 0
možnosti
PV

Píšete, že "zatím se u nás nikdo za projev nenásilného občanského protestu nebije ani nezavírá. Zatím."

Ano. Zatím.

Osobně jsem přesvědčen, že to je díky tomu, že jsme stále demokratickou zemí. Nikoli zemí liberálně demokratickou.

Bohužel, jsou země, kde novodobé náboženství zvané liberální demokracie pevně zakotvily a protivládní demonstranti jsou tam téměř běžně mláceni ozbrojenými složkami či se po nich střílí gumovými projektily. Je přitom normální, že občas je nějaký ten demonstrant zabit či zmrzačen. To slovíčko "zatím", které jste vy - známý podporovatel liberální demokracie - použil, nabývá dosti zlověstného nádechu. Z následujících příspěvků je jasné, jak po bolševicku zatočíte se všemi odpůrci, až se totalitně laděná liberální demokracie (liberální fašismus) dostane k moci.

Nejprve vám pošlu video z Paříže, z demonstrace tzv. žlutých vest, kde demonstranti utíkají ulicí, nic neničí, nikomu neubližují, policie do nich střílí a jeden z nich je střelen do hlavy zezadu. (jinak počtu zraněných demonstrantů se během celé doby protestů blíží k tisícovce, mrtvých už je - tuším - přes deset).

https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-svet/589221/tvrdy-zasah-proti-zlutym-vestam-otce-tri-deti-strelili-do-hlavy-muz-je-v-komatu.html

Pár videí z Katalánska, kde se lidé dopustili "velkého zločinu" - šli totiž volit do volebních místností, které uspořádala místní vláda.

https://www.lidovky.cz/svet/svedectvi-o-policejni-brutalite-v-katalansku-twitter-zaplavila-videa-z-potycek.A171001_144154_ln_zahranici_teh

Samozřejmě i v Katalánsku byli lidé stříleni gumovými projektily:

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/katalansky-hudebnik-roger-espanol-podal-stiznost-na-spanelskou-policii-gumove-projektily-oslepnuti.A171114_165550_zahranicni_dtt

13 2
možnosti
Foto

Nechci hodnotit tu či onu adekvátnost zásahu na demonstracích v Paříži, nemám relevantní informace, nicméně tak úplně pokojné asi nebyly a chování policie bych asi hodnotil případ od případu. Excesy byly asi na obou stranách, ale nějak nechápu, jak s tím souvisí pojmy demokracie a liberální demokracie. Liberalismus i demokracie jsou velmi obecné pojmy a nepřijde mi moudré je aplikovat na nějaké konkrétní chování demonstrantů nebo policie.

0 0
možnosti
Foto

J24i91r64k93a 89H30o53n78c67ů

16. 5. 2019 18:37

Zatím se u nás nikdo za projev nenásilného občanského protestu nebije ani nezavírá. Zatím. A řekl bych, že je to asi ledaskomu hodně líto.

Zdroj: https://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=713623

Máte pravdu. Zatím se pouze demonstrace ukončují na pokyn obecních úředníků, nebo jsou jejich řečníci rušeni hlukem, který generují skupiny, které se domnívají, že jsou vlastníky pravdy. V některých horších případech jsou účastníci takových shromáždění fyzicky napadáni ideovými odpůrci.

16 0
možnosti
MK

Nemůžeme zpochybňovat jejich mandát, ale klidně můžeme požadovat nápravu toho, s čím nesouhlasíme, a pokud považujeme jejich pochybení za fatální, můžeme je vybízet třeba i k rezignaci.

Zdroj: https://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=713623

Tolik Vaše citace.Přečtěte si to ještě jednou a zjistíte,že jste čistý popírač demokracie.......Jen Vy a ti co demonstrují mají pravdu....

8 4
možnosti
VM

No tak mi prosím vysvětlete, jak je možné za pomoci využití demokratických prostředků popírat demokracii?;-D

Mj, od té doby, co se volby staly pouhou mediální komedií, kde je priorita manipulace, lhaní a osočování a to i za pomocí naprosto lživých argumentů a ještě v tom leckdy hrají roli státní instituce, které najednou před volbami vystoupí s bezpečnostní informací a je jedno, zda je pravdivá či vykonstruovaná, volby nepovažuji za demokratické. A myslete si o mě co chcete, to už není můj problém.

5 0
možnosti
ZD

Pletete si účelově (demagogicky) protest - tj. způsob jak vyjádřit nespokojenost s nátlakem a "vydíráním", které neustane, dokud se neoblíbená osoba nevymění. Více méně opakuji pana Mělnického a jiné. Začal jsem psát dříve než jsem četl ostatní příspěvky. Nazývat normální jev "neuvěřitelnou arogancí moci" lze vyložit jen dvěma způsoby. Buď si to dost pletete nebo se snažíte o primitivní manipulaci podobnou jako slyším ze záběrů na náměstích. To první je v případě dospělého člověka normální, to druhé ne. Odpovíte jak je to ve vašem případě?

9 3
možnosti
Foto

"Účelově demagogický protest" je pouze vaše subjektivní hodnocení, které je patrně ovlivněno vašimi politickými sympatiemi a názory. Jiní mají jiné. Já nehodnotím to, kdo má pravdu, ale to, že politici musí respektovat legální a demokratické protesty.

1 0
možnosti
JH

"nemůže zpochybnit jejich madát,, ale můžene je vyzvat k rezignaci"

A jinak jste zdráv?

7 2
možnosti
JM

Já asi poslouchám nějaká jiná rádia a jiné televize. Právo na protest nikdo z nich nezpochybňuje. Pokud si ovšem někdo myslí, že si 20 tisíc lidí vykřičí na náměstí jiného ministra, tak je hlupák. Jak tak poslouchám toho milionchvilkového pána, on si to opravdu myslí. V debatě s Ovčáčkem řekl, že nebyli vyslyšeni a proto budou demonstrovat dál. To by nebyl Ovčáček, aby si nerejpl. A víte vy co? Má recht!

10 4
možnosti
JK

Ovčáček má recht? Asi takhle - koza měla dva a stejně chcípla.

3 5
možnosti
JL

Zde vas mohu podporit, pane Turnere. Snad trochu jinak, ale stale po "cesku".

Arogance vychazi z nasi skladby voleb. Cesky volic je vazan na volbu organizace. Kvalita clenu te ktere organizace neni volici zhodnocena. Nema ani moznost.

Take dosazovani nevolebnich cinitelu neprochazi zhodnocenim nutnym pro kvalitu navrhovaneho. Vylucuji zde hodnoceni prezidentem, ktery prijme nabitku nebo zamitne. Vytvari mnoho "revnivosti".

Snad posledni a nejvice znicujici, je KOALICNI nutnost k ziskani moznosti vladnout. Zde si ceska spolecnost vytvari DIKTATURU koalice na dobu mandatu. Toto uskupeni NEMA zadnou kontrolu v jeji rozhodovani. Nepocitam zde silu Senatu. Prehlasovani Snemovny je stale jen 50% clenu, tedy koalicni vetsina.

Demonstrace je urcita nutnost spolecnosti vypustit napeti a uklidneni spolecnosti. Arogantni vedeni nestuduje, proc k demonstracim dochazi. Nechce to resit. A prave spravne vyhodnoceni a urcita naprava, dalsi demonstrace omezuje.

Chytry porozumi a hloupy musi dostat kopanec.

2 1
možnosti
Foto

Ať demonstrují, nikdo jim to nezakazuje... Vy tu žijete a tvrdíte něco jiného?

0 0
možnosti
MK

RvRv S titulkem ani s duchem článku nesouhlasím. Napíši také proč. Demonstrovat proti osobě, která ve funkci neudělala ani čárku je nedemokratické (100 dní). Změnit čtyřstupňovou justici na tří je diskutováno už léta a souhlasí s touto změnou řada právníků, kteří nejsou od Babiše nebo ČSSD.

V demokracii může demonstrovat kde kdo, ale když je požadavek na demisi na osobu, která se ve funkci ještě neprojevila, tak je to totální hloupost; když je tento požadavek doplněn "Myslíme to vážně!", je to na hraně vyhrožování něčím, co už nebude jen demonstrace.

Ale to nejhorší, co se na těchto sešlostech událo, byla laciná předvolební prezentace politiků z umírajících stran + muslimům fandících Pirátů. Zde by byla na místě úvaha, kdopak se to vlastně sešel na té řadě náměstí? Inu voliči TOP 09, STAN, Zelených a Pirátů se najdou všude, i tisíce dohromady, ale vůbec to nedává obraz názorů většinové populace. Zjednodušeně - hrstka křiklounů (v poměru k většině) tleskala svým představitelům, což je jistě demokratické, ale nelze očekávat, že malé strany budou přes náměstí dělat velkou politiku.

18 10
možnosti
RS

R33u80d85a 63S96l96a61v52í64k

16. 5. 2019 16:56

Politik může být hodnocen od první chvíle, co se ujme funkce, není žádný důvod mu dávat 100 dní nedotknutelnosti. U politika neplatí presumpce nevinny, má dělat vše tak, aby nezavdal příčinu k pochybnostem o jeho morálním a profesním kreditu.

A Benešová se už dostatečně projevila v úřednické vládě a svojí činností v Ústeckém kraji, tato její činnost z ní dělá osobu značně nedůvěryhodnou na post ministra spravedlnosti. Zejména po zvláštním odstoupení jejího předchůdce.

7 9
možnosti