Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

J94i54r42i 43D32v15o40r35a38k

16. 5. 2019 14:56

Divny pohled na Demokracii... Misto respektovani Voleb, kde proste "nekdo vyhral a nekdo prohral" se bude misto prace zkratka po Cesku jen kecat a kecat. Stejne jako ty "preventivni demonstrace" studentu, co vetsinou ani nevi kvuli cemu protestuji, hlavne ze si mysli, ze to vi... Hlavne jim dat hlasovaci pravo od 16-ti. :-/

12 7
možnosti
Foto

:-)Četl jste ten článek? Výslovně tam tiž píši, že nelze jakkoli zpochybňovat výsledky voleb a o nezletlých voličích tam není ani slovo.

5 5
možnosti
JZ

Zasloužená karma R^:-)

5 12
možnosti
LC

... nikdo jim v tom nesmí bránit a nikdo nesmí tyto projevy dehonestovat ... Zatímco ti, co se občansky projevují, mohou dehonestovat dle libosti, že?

17 2
možnosti
Foto

:-)Samozřejmě. Tedy ne dle libosti ale v rámci zákonů. Platí to pochopitelně jen pro vztah občan-politik. Ve vztahu politik-politik a občan - občan panuje v tomto smyslu rovnost. Podotýkám: každý občan a každý politik.

7 3
možnosti
Foto

Karma, JiříR^R^R^ .... a jinak, je to marné, je to marné, je to marné!!:-/

8 5
možnosti
Foto

:-)Děkuji, Karle. Je to marné, ale nesmí se s tím přestat.

3 2
možnosti
JS

Pane Turnere, hrubě Váš názor zjednoduším. Podle Vás jsou demokratické volby přežitkem pokud dopadnou jinak než Vy si přejete.

20 13
možnosti
Foto

Volby jsou opravdu hloupé, stejně jako celá demokracie.

0 2
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 2
možnosti
Foto

K revoluci bych přímo nevyzýval, ale k právu na protest jednoznačně stejně souhlasím s tím, že stát se všemi svými institucemi je vlastnictvím jeho občanů, ne těch, kteří jsou jimi zvoleni, těm je moc pouze propůjčena, a podle toho s ní mají zacházet.

8 0
možnosti
MV

Karma. To, že se tak ti, ke kterým se na demo mluví (Benešová, Babiš a další) certej a pouštějí z pusy to co pouštějí, je znakem jejich obav. Kdyby byli v klidu, ani by si demonstrujicich nevšimli.

10 4
možnosti
Foto

Díky, Marku. :-)To je pravda. Mají strach, proto ty neadekvátní reakce.

2 2
možnosti
JN

Ale to je furt dokola.

Převážná většina z těch 30%, kteří volili Babiše, by raději volila někoho jiného. Taky převážná většina z těch cca 40%, by ráda šla k volbám a někoho volila. Ale jedni jako druzí prostě neměli koho.

A s tím Zemanem to máte přesně stejné. nejedná se o popularitu vítěze, ale o nepopularitu jeho protikandidáta.

11 1
možnosti
Foto

Proč mi to píšete? O tom přeci ten článek není. Je o reakci politiků na to, že někdo v souladu s demokratickými principy protestuje proti zcela konkrétním věcem, a to bez ohledu na to, jak kdy volil.

9 1
možnosti
JS

Pane Turnere, Vy sám jste před časem napsal článek, ve kterém jste různé osobnosti rozdělil na "národní blbce" a "respektované osobnosti" podle toho, jakého kandidáta na prezidenta podporovali. "Národní blbci" podle Vás byli voliči Miloše Zemana (například režisér Zdeněk Troška), za "respektované osobnosti" jste označil voliče Jiřího Drahoše. Pochopitelně na to máte právo, ale z tohoto hlediska Vy nejste ten pravý, který byl měl někoho umravňovat ohledně nálepkování.

Píšete také, že "většina zločinných režimů v historii se dostala k moci legálním způsobem". A co z toho podle Vás plyne pro současnou situaci? Že současní demokraticky zvolení politici jsou méně legitimní, než lidé, kteří proti nim protestují na náměstích? Takhle demokracie nefunguje. Navíc současná situace není analogická nástupu "zločinných režimů" k moci – to je z Vaší strany manipulace.

Píšete také, cituji: "Tyto protesty jsou naprosto v souladu s principy demokratického státu.". To je poměrně sporné. Jestliže organizátoři protestů mají takový vliv, že jsou schopni zasahovat do mandátu demokraticky zvolených politiků, není to spíše porušením principů demokracie? Nesvědčí to spíše o spojení politické opozice s médii, a to takovým způsobem, že jsou společně schopni ovlivňovat směřování státu, a to i bez politického mandátu?

Demokratickým nástrojem jsou volby, nikoli protesty. Kde chybí volby, měly by nastoupit protesty, ale tomu současná situace neodpovídá.

13 5
možnosti
Foto

Reagujte, pane Svobodo, na to, co je uvedeno v článku! Když napíši článek, kde vyjadřuji své postoje a názory, můžete je na základě svých názorů a postojů zpochybňovat. Na mé argumenty můžete reagovat svými. I hloupé argumenty jsou argumenty.

Vy ale ve svém komentáři ignorujete to, co je podstatou článku. Tedy skutečnost, jak reagují vládnoucí politici na zcela legální a demokratické demonstrace, místo toho jen osobně útočíte na moji osobu.

To už samo o sobě svědčí o tom, že nejenže nemáte relevantní argumenty, že nechápete pravidla diskuse, ale i o tom, že nechápete podstatu demokratických principů.

Tak jak to je? Zakázal byste pokojné demonstrace. Nechal byste zmlátit a pozavírat jejich účastníky? Zakázal byste prezentaci názorů, které jsou v rozporu s názory a činy legálně zvolených politiků? Na základě toho, jak reagujete na mé články, by to dalo čekat. To je vaše sebeprezentace.

7 5
možnosti