Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

I já vidím jistou podobnost s bývalým režimem. Opět by nám tady někdo chtěl vnucovat názor, kterýže to politický názor a ideologie je ta jediná správná. A ten, kdo s tím nesouhlasí, je komunistický pohrobek, přisluhovač Kremlu, hloupá kobliha no a myslím, že ti s tím jediněsprávným názorem mají jasno a ještě mne v průběhu diskuze doplní.

Poslední demonstrace se konaly proti ohrožení "NEZÁVISLOSTI JUSTICE". Vám se opravdu líbil polistopadový stav naší justice a myslíte si, že byla opravdu nezávislá? Vy jste neměl, spolu s těmi skvělými a odhodlanými demonstranty, pocit, že něco není v pořádku? Vyberu třeba jen případ Čunek, Nečas, jakože "poslanecké trafiky", Janoušek, Srba, KATO, Novák, Rittig, konkurzní mafie atd atp. Netvrdím, že to vyřeší Benešová. Ale ona zatím nepředvedla vůbec NIC a už jsou "plná", nebo spíš poloplná či poloprázdná, náměstí. Kde byli ti demonstranti tehdy??!! Dnes požadují demisi vlády. Opravdu si myslíte, že je to v souladu s demokratickými principy, když několik málo demonstrantů požaduje prakticky zneplatnění voleb, kde se demokraticky rozhodlo o složení parlamentu a následně i složení vlády?

Nevím, jestli si pamatujete demonstrace, které pořádali odboráři proti "jakožepravicovým vládám" v nedávné minulosti. (A to bych řekl, že byla náměstí opravdu plná). Pamatujete si i na tu rétoriku, která tehdy zaznívala shora? Když ne, tak se zeptejte třeba paní Němcové, Kalouska nebo Bendy.

Docela by mne zajímalo, jak byste si tu vaši demokracii představoval v praxi. Jakože by se hlasovalo tak dlouho, až by výsledky odpovídaly názoru těch, kteří jsou dnes opravdu nejvíc slyšet?

14 3
možnosti
Foto

Napsal jste, pane Jurčáku, komentář v rozsahu mého článku a pominul jste vše, co jsem v něm vyjádřil, tím spíše jeho podstatu. To je pozoruhodné. :-)Já jsem záměrně nehodnotil nic z toho, proti čemu kdo demonstruje, ani to, co kdo zastává. Nehodnotím ani to, jestli je taková či onaká orientace správná. Pouze píši o principech demokratického státu a o jejich zpochybňování ze strany politiků. Rozumíte tomu? Pokud ano, vyjádřete se laskavě právě k tomuto. Vaše názory o tom, co je podle vás správné či špatné můžete vyjádřit třeba ve vlastním článku nebo komentáři k článku, kde je toto rozebíráno.

4 2
možnosti
MM

Plný souhlas, karma R^

6 2
možnosti
SB

Když tihle protestující vyjadřovali svůj názor, tak se možná dočkali nelichotivých formulací na svou adresu, ale nikdo jim v tom demonstrování nebránil.

A mimochodem, na ty nelichotivé poznámky na jejich adresu mají jejich kritici stejné právo, jako oni mají právo protestovat. V obou případech to spadá pod právo na svobodné vyjadřování názorů. Kdokoli má právo za své názory demonstrovat, ale kdokoli jiný má právo na adresu těch lidí říci něco nelichotivého.

Ale jak to bylo v jiných případech?

Když vyjadřovali svůj názor stoupenci SPD, tak ovšem v dolní polovině stejného náměstí byla akce, jejímž jediným účelem bylo akusticky rušit řádně ohlášenou demonstraci, která právě probíhala. Něco takového během té pondělní demonstrace na Staroměstském náměstí nikdo nedělal těm kašparům (tohle slovo vyjadřuje můj názor na ně a odvolávám se na svobodu slova, kterou oni využívali, když demonstrovali, a kterou já využívám, když je označuji za kašpary).

A když ještě jiní lidé demonstrovali za názory arcibiskupa Duky a na jeho podporu, bylo jim bráněno ve volném pochodu pražskými ulicemi.

Tak kdo více podráží nohy principům demokracie a svobodného vyjadřování názorů?

30 3
možnosti
Foto

rozumný názor pod nesmiřitelným a hlavně nerozumným blogem. Demonstruje banda lidí neschopných uznat řady porážek ve volbách. V demokracii mají jen dvě možnosti - odstěhovat se a nebo se s porážkou smířit. Hlavně si však musí uvědomit, že ti, se kterými nesouhlasí a které často dehonestují jsou daleko uvážlivější a schopnější uvažovat v souvislostech všech dostupných faktů než oni sami. Tihle se nechají oblbnout zákulisními šíbry koupenými médii, pro třísku (Čapí hnízdo) nevidí les (vyrovnaný výsledek hospodaření státu, politiku bez kauz, poctivé hospodaření, dobrá reprezentace v zahraničí....)

8 12
možnosti
Foto

J28a17n 79H38o97r89n60í27k

16. 5. 2019 10:54

Za mě taky R^.

Blog je napsán věcně, bez přehnaných emocí a invektiv R^.

7 0
možnosti
Foto

Jsem rád, že jsem se dozvěděl, že protesty miliónu demonstrantů v r. 1948 proti demisï stávkujících reakčních ministrů byly jenom projevem demokracie.

4 2
možnosti
Foto

Pokud jste se něco takového dozvěděl, tak to nebylo ode mne. Reagujte laskavě na to, co je uvedeno v článku. Máte nějaký názor na to, co jsem napsal. Pokud ano napište ho, ale laskavě mi nic nepodsouvejte. Je vám to jasné?

4 1
možnosti