Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pod takový názor se mohu s klidným svědomím podepsat.R^

0 0
možnosti

"Koho budeš volit?"

"Komunisty."

"No to je jasný, ale ve který straně?"

0 0
možnosti

Klasická legrace - věčně zelená jako mnohé písně. K tomu bych dodal jedno také "nesmrtelné" : Bývalý komunista ? To je něco jako bývalý černoch ?

0 0
možnosti

Osobne bych oddelil ty neodsouditelne od neodvolatelnych, pane Turnere. I kdyz obe skupiny narazeji na skutecnost spatne organizace statu.

Priklad pro tu prvni skupinu, je pripad "Rath". Nehodnotim vynos soudu, ale moznost pana Ratha pri cteni rozsudku byt doma na chalupe a jeste delat "tiskovku" mediim. Uzasne a neuveritelne v demokratickem state.

Ta druha skupina je primo zavisla na nasi USTAVU, kterou jsme si odhlasovali na podzim 1992. Jiz v minulem prispevku k vasemu jinemu clanku, jsem poukazoval na tu moznou arogance zvolenych. Znovu ji pripominam.

Arogance vychazi z nasi skladby voleb. Cesky volic je vazan na volbu organizace. Kvalita clenu te ktere organizace neni volici zhodnocena. Nema ani moznost. Bez teto moznosti kontroly kvality, se nemuzeme divit jake zastupce dostavame.

Take dosazovani nevolebnich cinitelu neprochazi zhodnocenim nutnym pro kvalitu navrhovaneho. Vylucuji zde hodnoceni prezidentem, ktery prijme nabitku nebo zamitne. Vytvari mnoho "revnivosti". Zde hodnoceni navrzenych je nutno projit Senatem a ten by mel rozhodovat.,

Snad posledni a nejvice znicujici, je KOALICNI nutnost k ziskani moznosti vladnout. Zde si ceska spolecnost vytvari DIKTATURU koalice na dobu mandatu. Toto uskupeni NEMA zadnou kontrolu v jeji rozhodovani. Vytvari tu strukturu "neodvolatelnych". (viz premier). Nepocitam zde silu Senatu. Prehlasovani Snemovny je stale jen 50% clenu, tedy koalicni vetsina.

1 0
možnosti

Ptáte se a sám si odpovídáte. Morálka upadla a klesá dále, patrně jsme ještě nedosáhli dna. Vinu ale mají jednoznačně voliči, protože volí bez ohledu na zločiny volených.

Za totality nebylo jednoduché odmítnutí voleb, a přesto poté mnozí mladí vyčítali svým rodičům vinu a odpovědnost za tehdejší stav. Dnes jsou volby svobodné, každý má právo zvolit dle svého svědomí, proto budou mít dnešní děti plné právo odsoudit své rodiče, protože ti za dnešní stav odpovídají a jednoznačně na něm nesou hlavní vinu.

3 0
možnosti
Foto

Jenže ty děti budou sice rodiče odsuzovat, ale myslíte, že budou volit lépe? A chodit k volbám dobrovolně a s pocitem odpovědnosti?

Obávám se, že toho se už naše generace nedožije. :-)

0 0
možnosti
Foto

Hm, tak toto je dle mého názoru jeden z nejlepších blogů z "politicko-společenské rubriky" v poslední době :-). Díky za něj R^.

Souhlasím s tím, že jádro pudla je především v morálce:

"Přirozenou nevýhodou demokracie je, že těm, kdo to s ní myslí poctivě, nesmírně svazuje ruce, zatím co těm, kteří ji neberou vážně, umožňuje téměř vše."

5 0
možnosti
Foto

Děkuji Vám.:-) Ano, tento Havlův citát ( možná, že to vyřkl už někdo před ním) naprosto sedí.

2 0
možnosti

K84a46r77e74l 11B21o13k

19. 5. 2019 8:58

Bohužel,ale je to tak, máte pravdu.KarmaR^

5 0
možnosti

Stává se z vás další zaslepený kritik. Zaslepený proto, že se účelově nezajímáte o příčiny a jen kladete již stokrát opakované otázky. Navíc se přestáváte ovládat v urážkách. Nic nového, jen opakování jinde publikovaného. Nadávací blogy toho moc nevyřeší.

2 9
možnosti
Foto

Už jste to tu několikrát zmiňoval. O jaké příčiny je třeba se tedy zajímat?

3 1
možnosti

Vitejte v mafialnim systemu "demokracie"...

2 0
možnosti
Foto

Neřekl bych že žijeme v mafiánském prostředí demokracie. Demokracie je k něčemu takovému náchylná a kontrolní a bezpečnostní opatření často selhávají. Ale, jak píši i v článku, nikdy ba se nic takového nestalo, kdyby velká část společnosti nebyla ke všem popsaným problémů nevšímavá neposkytla různou formu podpory těm, kdo jí škodí.

2 0
možnosti

Karma, mluvíte mi z duše, lépe bych to nenapsal. R^

8 0
možnosti

J74o77s91e51f 39K13l14a25t

18. 5. 2019 21:51

Karma, všechno ostatní, co bych napsal by bylo smazáno a trestáno.

7 0
možnosti