Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pokud někdo považuje KSČM za komunistickou stranu, tak může napsat slohovou práci, jak splňuje 21 podmínek vstupu do Kominterny.

0 0
možnosti
LF

L59u58k46a70s 51F91i30k23r

22. 6. 2019 7:30

To vysvětlené členům KSCM

0 0
možnosti

Pane Merto, dovedete doložit, že se KSČM distancovala od zločinů své totalitní předchůdkyně? Nějak jste na můj minulý dotaz neodpověděl, ale možná jenom zapadl. Zkouším to tedy zde.

2 0
možnosti
Foto

Co si pod tou distancí představujete?

0 0
možnosti
JK

Autore, v jakém roce jste prováděl ty protistudentské recese? Snad ne na konci 80 let. A jak vypadaly?

0 0
možnosti
MS

Souhlas, jen bych ještě doplnil, že ti, kteří "vstúpili", nebo "nevystúpili" po roce 1968, se ztotožnili s největší lží totalitního režimu, když přepadení naší republiky armádami Varšavské smlouvy a následnou okupaci vojsky SSSR nazval "bratrskou pomocí".

2 0
možnosti
Foto

A nešlo snad o bratrskou pomoc při zajištění budování komunismu společně s bratrskými státy, k čemuž jsme se přihlásili v Ústavě z r. 1960?

0 4
možnosti
Foto

Nevidím ani tak problém v tom, že je komunistický režim ekonomicky neudržitelný, že jde o nerealizovatelnou ideu, ale v tom, že v lidech podporuje ty nejhorší lidské vlastnosti. Člověk není zrovna anděl, ale většinou se krotí, tenhle režim stejně jako všechny podobné naopak v lidech podporují, aby se k sobě navzájem chovali jako zvířata. V tom měla Vaše tetička pravdu, není rozdíl mezi fašismem a komunistickým režimem. Oba systémy podporovaly neuvěřitelná zvěrstva páchaná jedněmi lidmi na jiných lidech a to je opravdový hnus a Kateřina by měla chodit kanálem a ne se tvářit jako spasitel lidstva. :-/

8 0
možnosti
Foto

Nestrašte, nebylo by nic nebezpečnějšího pro demokracii v této zemi než zahnat Katku do kanálů, aby podvracela režim v ilegalitě revolučními metodami. Jenom ať se hezky producíruje pod kontrolou demokratické veřejnosti, která rozhoduje hlasováním, kdo musí z kola ven.

1 1
možnosti
SN

:-).......Pane Turnere, já Vám napíšu, co už jsem napsal jednou: Představte si, že by nebyla druhá světová válka vyvolaná Německem, v čele s psychopatem Hitlerem!

Nebylo by osvobození Rudou armádou, lidé by pak nevolili komunisty, protože jen málo vědělo co je to za zrůdnou ideologii!

Nebyl by ani 48., nebyla by krutá padesátá léta, nebyl by 21. srpen ! NEspadli bychom podle dohody do ruské zóny.

Nikdo by nám nerozbil průmysl, prostě žili bychom v pohodě! Dnes....čtu tu celkem pravidelně....válku začalo Rusko, Němci nás osvobodili, dokumentuje to i pozvání Merkelové na oslavy vylodění! Takže...máme tu komunisty, také chtějí žít, co naděláme!

1 5
možnosti
JL

Často se setkáváme s úvahami tohoto typu ohledně dějinných událostí. Co by bylo, kdyby? Říká se tomu kontrafaktuální historie.

Spekulovat co by bylo kdyby, nemá z historického hlediska žádnou hodnotu.

Faktem je, že zde komunisté vládli a důsledky jejich vládnutí si neseme až do dnešních dní. Zkušenost tedy nenabádá ke shovívavosti, ale spíše k ostražitosti.

8 0
možnosti
DR

A smysl tohoto veledíla je jaký? Kopnout si? Anebo nějaký jiný? Díky za odpověď.

1 3
možnosti
LF

L98u23k84a68s 23F87i86k50r

19. 6. 2019 21:02

To byste stejne nepobral.

5 1
možnosti
Foto

Vnímám to tak, že drtivá většina z nich jsou dnes bezskrupulózní "političtí podnikatelé", kteří parazitují na společnosti. Poslanecké platy a náhrady, státní příspěvek za volební výsledek, posty ve správních radách, a velmi pravděpodobné "lukrativní vedlejšáky", z nelegálního lobbyingu - když se hlasuje o různých zákonech a "někdo" tu i onde takzvaně "potřebuje" mít určité znění paragrafů, které jemu vyhovuje.

Jejich slovníkem řečeno, komunisté vykořisťují. Tyjí z práce jiných. Jistě, najdou se mezi nimi i fanatici, kteří té ohavné a totálně zkompromitované ideologii věří, ale ani jim nevadí být parazity, kteří sami žádně hodnoty netvoří a jen tuto společnost vykořisťují. A toto jejich "podnikání" jim bude vycházet tak dlouho, dokud se v zemi najde dost naivních voličů, kteří si bláhově myslí, že komunistům jde o lidi. NIKDY jim o lidi nešlo. Nikdy neměli úctu k lidskému životu, svobodě a důstojnosti. Když se jim to hodilo, tak klidně budovali lágry na otrockou práci. Lágry v Rusku byly oficiálně pojmenovány jako "hospodářské zřízení". To je skutečná vizitka komunistů.

Nicméně, jako vždy u Vašich článků velice kvituji dimenze otevřenosti. Zde zejména pasáže o lidech, kteří z nějakého důvodu do strany vstoupili a nebyli zdaleka všichni jenom nějací bezcharakterní hlupáci. Lidská povaha není černobílá, vyskytli se jak bezohlední kariéristé, tak i lidé čestní a poctiví. I když za abnormalizace už bylo možné i o tom pochybovat

A ještě dovětek o intelektuální poctivosti. Ve dvacátých letech, vznikl na základě Peroutkovy ankety soubor úvah či fejetonů od různých autorů se společným názvem "Proč nejsem komunistou". Například texty obou bratří Čapků, Josefa i Karla, jsou brilantní. Ukazuji, že kdo měl kousek intelektuální poctivosti a snahu domyslet věci do důsledků, ten se komunistou nemohl stát. Anebo jím nemohl zůstat dlouhodobě, pokud v mládí s myšlenkami komunizmu nějak koketoval.

8 0
možnosti

Dnes by se to mohlo jmenovat “Proč nejsem trikolóristou”. Stačí sledovat Klausův think tank či Protiproud. Samé temné vize společnosti a vize potřeby nastolení lepšího společenského řádu, který krizi vyřeší.

4 0
možnosti
Foto

A85l60e17š 39M24e35r57t93a

19. 6. 2019 18:52

Pane Turnere mám pocit, že se dopouštíte stejné chyby, jako mnoho kritiku komunismu, když tento pojem si spojujete jen s minulým režimem viz:

Přestože základním principem žádného náboženství (ani islámu ne, byť si to mnozí myslí) není páchat zlo a ani komunismus si jeho ideoví tvůrci takto nepředstavovali, je absurdní změnit víru jen kvůli tomu, že byla někde někým zneužita, ale je naopak zcela logické nehlásit se politické ideologii, která se v praxi nijak jinak než negativně neprezentovala.

Zdroj: https://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=717052

Komunismus to není jen marx-leninismus jak ho formuloval Stalin ve svých Otázkách leninismu, ale má daleko delší historii. Připomeňme si jen to, že u nás proběhla bolševizace až v roce 1929 a strana byla založena v roce 1921. Taky každý kdo se cítí, či cítil komunistou nemusel být členem strany, tak jako né každý křesťan musel být členem církve. Takový Orwell nebyl nikdy členem strany, ale bojoval v marxistických milicích ve španělské občanské válce. Spojovat si pojem komunismus jen s minulým režimem je buď krátkozraké, či čistě účelové, nevím jak je to u vás, ale u některých ta účelovost s jejich příspěvků čouhá jak sláma z bot.

1 1
možnosti

A jaký by mělo smysl používat dnes slovo komunismus v nějakém jiném významu? Jakmile nějaké obecné slovo nebo slovní spojení začne být převážně používáno ve speciálním významu, tak je marné snažit se tento významový posun zvrátit. Svastika ztratila svůj doslovný význam "dobré bytí", soudruh už není "kamarád", protektorát není "ochrana", podobně jako nelze brát doslova sousloví bratrská pomoc nebo kulturní obohacení.

(Ostatně to se netýká jen termínů použitých pro politické účely; Božena Němcová mohla popsat babiččin pohyb sem a tam po kuchyni slovesem, které v současnosti způsobí smazání příspěvku jakožto nepatřícího do slušné diskuze.)

1 0
možnosti

Také si vždy říkám, co je u Konečné jednoduchá vyčůranost (nikdy nedělala nic jiného než poslankyni či europoslankyni, kde bere ještě více peněz) a co prostě hloupá komunistická víra. Její rodiče byli funkcionáři KSČ, takže ji možná indoktrinovali stejně jako jistí američtí neonacisté své hezké blonďaté a modrooké dcerky, které založily hudební skupinu Prussian Blue a ve svých písních popíraly holokaust. Ale Kateřina Konečná by v tomto věku a ve své funkci, kde se dostává k mnoha informacím, už měla mít rozum - takže spíše předpokládám, že ho má a je stejně vyčůraná jako její předseda.

7 0
možnosti
DR

Správně pane Švadlenka. A copak třeba takový Mareček Bendů, prosících minule své spolustraníky o každý hlas v parlamentní volbě, poněvadž on jinak neumí ani hřebík zatlouci. Tady nějak na tu vyčůranost zapomínáte.

3 0
možnosti