Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vy si zvolte jiný lid. Když se vám tak enormně nelíbí, koho tento lid volí, jaký má tento lid postoj k migraci a k dalším stěžejním tématům, tak upřímně řečeno nechápu, co ještě v ČR pohledáváte, když na západě je tolik zemí člověku jako vy zaslíbených a každou chvíli hrozí, že premiér-estébák ukončí demokracii a vy už nebudete moct vycestovat vůbec.

Trochu mi připomínáte ty Rusy, co se z Ruska odstěhovali za lepším, ale Putina stále velebí. Vy jste de facto to samé, akorát naopak.

2 0
možnosti

J56a81n 92P13a64l87l32a82s

24. 6. 2019 22:32

Dobrý večer, jenom poznámka k perexu:

Zákon o odvolatelnosti politiků navrhuje SPD. Pročpak se liberální demokraté nepřipojí? Vždyť by stačilo upřesnit název na Zákon o odvolatelnosti Babiše a Benešové a bylo by vymalováno.

0 0
možnosti

Asi proto, že se bojí o svou existenci. Nicméně problém s Babišem by to mohlo celkem elegantně vyřešit - pokud by soudruh prezident nejmenoval Babiše za premiéra i bez poslaneckého mandátu.

Teď jen doufám, že frustrace z marasmu, který sami zapříčinili, bude natolik hluboká, že se k té odvolatelnosti nakonec propracujeme.

3 0
možnosti
Foto

Ono nechápání vyjmenovaných tří pánů nápadně připomíná nechápavost soudruhů před 30 lety.

Karma, Jiří.

3 0
možnosti
Foto

Je to tak. Děkuji, Tomáši.

1 0
možnosti

Přiznám se, že Vašemu způsobu uvažování nerozumím. Proč by někdo chtěl vyměnit lid, když většinu má na své straně. Rozebírat politické zkratky může být dobré, pokud Vás zajímá, jak byl ten, který výrok míněn a v jakém kontextu. Pokud chcete prokazovat své pravdy, velice rád budete interpretovat ty, které holt nemáte rád. Emoce a zase jen ty zatracené emoce. Ale vypadá to, to teda jo. -usmívající se smajlík

3 0
možnosti

Ehm, malý dotaz na téma, co si pamatujete ze základní školy: co podle vás znamená většina?

0 0
možnosti

J93a84n 55R35á87ž

24. 6. 2019 13:52

No dobře, na Letné bylo cca 260 tis. lidí . Ale řekněte mi prosím někdo, jaký měli organizátoři letenské demonstrace plán jiný, než že se sejde velké množství stejně naladěných lidí, společně si zanadávají na Babiše, na Zemana,na Benešovou, poslechnou si písničku od Kluse, uslyší exaltovaný projev neznámé herečky, ekologické bájení utopistického ekoteroristy a naivní řeči vůdců Milion chvilek, kteří, jak prohlásil jeden z nich Roll, politickou stranu nezaloží, protože by se pak jen hádali, jak lze pozorovat už u Pirátů.

Diagnózu marastu v naší zemi umí udělat i Pepa Vyskoč, ale jak ji vyléčit, to zřejmě z politiků, ani z vůdců Milionů chvilek, neumí nikdo. A v tom já vidím větší průšvih, než je ta trestně stíhaná persona, v čele dnešní vlády.

Kdybychom udělali anketu, koho by chtěli účastníci Letenského hapeningu do čela vlády, kdyby je Babiš poslechl a odstoupil, na tom by se neshodlo ani deset z náhodně vybraných sta tam přítomných lidí. Já se ptal na demonstraci v Brně: Koho byste chtěli za premiéra po Babišovi? Hamáčka, Fialu, Bartoše, Výborného, Okamuru, Klause mladšího, Drahoše, Kalouska, nebo koho jiného? Někdo jmenoval toho, jiný onoho, ale většina mi odpověděla, že ani jednoho ze jmenovaných.

Takže mám dojem, že se demonstruje zejména proto, že jsou lidé otráveni ubohostí všech našich politiků, jejich sněmovními hádkami, neschopností se na ničem pozitivním domluvit a hlavně jsou frustrovaní ́tím, že ani jedna stran nemá lídra, který by alespoň nějakým programem oslovil většinu z nás, jako se to povedlo v listopadu 89 zprvu Havlovi a později Klausovi. Babiš, to je jen zástupná persona na kterou se naštvanost lidí programově nasměrovala.

16 5
možnosti

P56e29t37r 81B32u71r49i30a12n

24. 6. 2019 14:38

Už jsme o tom spolu diskutovali. Neustále demagogicky trváte na tom, že se demonstruje za účelem: chceme tam tam toho a toho. Omyl. Demonstruje se za účelem: nechceme tam toho a toho a to proto a proto.

8 1
možnosti

Dobrý den p. Turnere. Myslíte si, že demonstrace , která je svolána na 16. listopadu, je spontánní akce ???? To snad nemůžete myslet vážně. Když se podíváte do slovníku na význam slova spontánní, tak zjistíte, že to je něco živelného, bezprostředního, samovolného. Vám demonstrace, která je plánována skoro půl roku dopředu přijde jako spontánní. O spontánnosti se mohlo mluvit v listopadu 1989. To bylo opravdu spontánní. Ale tohle ??? Nevím, nevím.:-/

12 2
možnosti

P64e69t70r 47B54u45r93i19a74n

24. 6. 2019 14:14

O spontánnosti se mohlo mluvit v listopadu 1989. To bylo opravdu spontánní.

?????? a to jste vzal kde? To si jako myslíte, že dělníka, vychovávaného 40 let komunistickým vymýváním mozků a v atmosféře represí a totální provládní mediální cenzury samo o sobě jen tak napadlo místo do práce jít někam demonstrovat? A že čirou náhodičkou to napadlo i milion dalších lidiček ve stejný den a čas?

4 2
možnosti

Pane Turnere, zase vidíte problém někde jinde, než ve skutečnosti je. Problém je v tom, že lidé, kteří protestují na Letné, sami sebe vydávají za "lid" a svůj hlas za "hlas lidu", ačkoli fakticky k tomu mají hodně daleko. Pořád ještě jsou v platnosti výsledky svobodných a demokratických voleb, které doposud nebyly nahrazeny "hlasem lidu na Letné".

Podle Vás zákony "nezasahují do oblasti morálky a slušnosti". Z toho je zřejmé, že nevíte, co jsou to zákony. Zákony jsou závaznými a vymahatelnými normami, které definují principy morálky a tedy i slušnosti. Žádným jiným než zákonným způsobem, nelze morálku vymáhat. Právě proto existují zákony vytvářené demokratickým procesem, aby si zákony nevytvářel každý podle svého vlastního pojetí morálky a slušnosti. Veřejné mínění nesmí nahradit zákon. Výjimkou je pouze jeho demokratická změna.

Nesčetní diktátoři se odvolávali na "univerzální špatnost" svých oponentů, a to právě proto, aby tím legitimizovali svou snahu se jich zbavit a zničit je.

11 3
možnosti

P64e84t13r 19B30u38r44i31a80n

24. 6. 2019 14:15

Problém je v tom, že lidé, kteří protestují na Letné, sami sebe vydávají za "lid" a svůj hlas za "hlas lidu",...

A oni to jsou zatím koně, že?

4 0
možnosti

P87e69t21r 55B40u83r72i21a61n

24. 6. 2019 13:27

Výborně řečeno, karma.R^

5 1
možnosti

Vyjádření VK a MZ jsem zaznamenal, ale AB se cynicky k demo nikdy neprojevil. A pokud je vinen, tak ho to dříve či později dožene, a to bez ohledu na to zda vymění, či nevymění lid, neni li tomu tak, je jen fajn, že se nenechá ovlivňovat davem.

3 0
možnosti
Foto

...ale projevil, pouze po poslední čtvrtmilionové demonstraci byl velmi stručný a opatrný.

Řekl bych, že pocitově si pod obratem "ovlivňovat davem" představujeme sparťanské rowdies, kteří chtějí odvolat trenéra a vyměnit černého útočníka (paradoxně i to klub někdy vnímá a takové přání nakonec vyslyší) a ne pokojnou demonstraci čtvrt milionu lidí (těžko odhadnutelného násobku nezúčastněných sympatizantů), kteří jasně definují své obavy a svou nespokojenost.

2 0
možnosti