Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J42a17n 57R28á37ž

25. 6. 2019 17:22

Vím, že nepíšete blogy pro mne a nenutíte mne, abych je četl. Ale stalo se, přečetl jsem ho a přiznávám, že jsem nepochopil, zda primárním jeho účelem bylo "svatořečit" Gretu a plivanec na Klause byl nadplán nebo naopak bylo primární naplivat na Klause a Greta byla kulisa.

12 0
možnosti
Foto

Tak si ten blog, pane Ráži, přečtěte, prosím, ještě jednou a pokuste se bez emocí a nějakého osobního zaujetí nad jeho obsahem zamyslet. Já vás navedu: řeč je o symbolech. Greta je určitý symbol, a pánové Klausové také. Čeho jsou to symboly, to už nechám na vás. :-)

0 1
možnosti
DNP

No pane jo! Takou filipiku za diletantismus už jsem dlouho neviděl R^

9 1
možnosti
Foto

Nerad v komentářích někoho dovzdělávám, ale filipika, pane Pokorný, je útočná řeč proti někomu ( odvozuje se od Demosthéna, který varoval před Filipem II. Makedonským). Takže ještě jednou a lépe:-)

0 0
možnosti
JM

A ted jeste napiste clanek o tom, jak vedci zacinaji vystupovat proti levicovym politikum, kteri pouzivaji klima jako uz prakticky jedinou relevantni moznost, aby je jeste nekdo volil a delaji z toho takoveho strasaka, ze i sami vedci rikaji, ze lzou. Tomu chcete, aby se ostatni politici priblizovali? Osobne souhlasim s tim, ze jeji pribeh je zajimavy, ale rozhodne uz se neda souhlasit s tim, ze to co hlasa je pravda nebo dobre.

4 0
možnosti
LJ

L76u77d52ě77k 11J63a31š77a

25. 6. 2019 15:19

Ještě jste nedoplnil další geniální nápad,jak změnit svět. Všichni si načmárejte fotky na FB a pruhováno a svět bude hned lepší. Pak natočte zeměkouli ke slunci jinak, aby na zeminepadalo tolik paprsků, změnte směr její rotace, zmenšete sluční vítr, zakažte vybuchovat sopky a tornáda, mořské proudy a zemskou rotaci, a máte vyhráno. Vy dva, S Gertou, na to prostě máte. Jen se víc sekněte a chyďte za ručičky a chodte po ulicích světa, kam si vždy přeletíte na akci. To je opravdu významné, to takto dělat. Jo, hlavně na vaše srazy létejte každý zvlásť letadlem, kuopujte si auta, mobily, notebooky a plno dalších plastových serepetiček. Nové štay, boty, kola atd. Budete po všech stranách IN. Ale nezapoměnte vydržet u keců, ty vždycky dostaly lidstvo dál.

10 1
možnosti
LB

Vynikající blog, pane Turnere. Karma.

Je obdivuhodné, co Greta Thunbergová dosáhla za pouhých devět měsíců, od září 2018 do letošního dubna. Lídři EU se Gretině intervenci zavázali, že v příštích deseti letech investují do boje proti změně klimatu miliardu eur atd.

A ke Gretině postižení: byl jí diagnostikován Aspergerův syndrom, což je mírná forma autismu. Mnoho lidí s AS vede úplně normální život, často vynikají vysokou inteligencí, mají kauzální myšlení, umějí se do hloubky soustředit na jeden problém a ten pak vyřešit.

Aspergerovým syndromem byli mj. postižení Albert Einstein, Nikola Tesla, Thomas Alva Edison, Bill Gates, Steve Jobs, ale i Franz Kafka, Bob Dylan, Andy Warhol, Woody Allen...

3 8
možnosti

To se to utrácí, když utrácíme cizí/obecní peníze.

8 0
možnosti
JF

Odporný článek. Esence slepoty, hlouposti, dvojího metru, narcisistního moralizování, vítězství ideologie nad zdravým rozumem, hlavních to vlastností "liberálních evropanu".

18 2
možnosti
Foto

Kdybyste ke každé invektivě, kterou jste tu vyzvracel, uvedl nějaký příklad a argument, mohl mít váš komentář nějaký smysl. Takhle tu visí jen plivanec od někoho, kdo si potřeboval ulevit. Doufám, že se již cítíte lépe:-)

1 1
možnosti
VK

Nevzdělaná náctiletá školní absentérka se vyjadřuje ke klimatu, s kterým mají co dělat i odborníci.

Nelze jí to vyčítat, má na to právo, tragédie je ta stádnost, s kterou se k ní jako ke spasitelce připojily davy, jako k Johance z Arku. Kdo s ní nesouhlasí, je šikanován, jako její spolužačka, která chce v pátek chodit do školy. To je ta tragédie.

26 2
možnosti
Foto

Myslím, že přirovnání k Johance z Arku je trefné, chtěl jsem ho již několikrát použít, takže děkuji za nalití. Kdo zná z hlavy dějiny stoleté války? Kdo zná všechna jména panovníků a vojevůdců té doby? Téměř nikdo. Naopak téměř každý ale zná příběh Johanky z Arku, což byla možná schizofrenička trpící stihomamem, ale ovlivnila dějiny asi podstatněji než mnozí panovníci a vojevůdci. Stala se totiž symbolem. To je ta podstata věci, přičemž nutno dodat Gretina diagnoza není diagnozou nějakého blázna, viz komentář paní Blahové.

0 0
možnosti
RH

R60a74d26e56k 52H67o28d39a68ň

25. 6. 2019 13:56

Problém těchhle "idolů" je to, co padlo v básnících: "nejvíc myslí ti, co nejméně vědí". Důsledek je, že často suplují nedostatek znalostí zápalem pro věc, jenže to mnohdy nestačí. I odborníci se sice často pletou (viz práce Philipa E. Tetlocka), ale výhoda starších lidí je přinejmenším fakt, že už se parkrát spálili, a často mají větší nadhled při rozhodování.

Pěkné příspěvky k výrobě energie mívá například Michael Shellenberger. Je to v zásadě to, co ví spousta energetiků, ale zapáleným laikům tohle nevysvětlíte. Ti budou donekonečna tupě opakovat svoje "víc zelené energie" ignorujíc fakt, že přesně tohle je ve skutečnosti cesta k nejšpinavějším zdrojům. Místo k relativně čistým jaderkám nás tak tlačí k "čistým" OZE, a ignorují že to znamená nutnost zálohy pěkně špinavýma fosilníma elektrárnama. A ve výsledku celý ten boj proti CO2 jde do háje, protože právě fosilní elektrárny budou nutně produkovat spousty CO2. Greta tohle taky tak trochu chápe - jenže tím pádem v okamžiku kdy to řekla proti sobě postavila zase jiné zelené fanatiky, kteří tím pádem mají pocit, že zradila své "zelené", protože ji koupila jaderná lobby.

A o tom to je. Nechci říkat že "starší = chytřejší", ale určitý rozhled je nezbytný. Ona je zformovaná svojí rodinou, ale v zásadě mi pořád přijde spíš jako "produkt" než co jiného. A jakkoli demokracie pracuje s tím, že hlas každého má stejnou hodnotu, reálně to tak není. Hlas matematika v otázce matematiky má prostě větší hodnotu než hlas pěti kopáčů, i když ho přehlasují.

17 0
možnosti
IM

I84v86a97n 55M76i92n66á40ř

25. 6. 2019 13:45

Z autorova článku nenávist a zloba - doslova okapává. Pokud vím, pan Klaus ml. se o oné dívce vyjádřil pouze ve smyslu jejího dosud nezralého věku a názorů, které samozřejmě nelze brát - jako normu současného směřování společnosti.

Ve skutečnosti je pisatel jen lživým manipulátorem, který nás svými, téměř každodenními "moudry" .. přesvědčuje o své morální nadřazenosti.

13 3
možnosti
LB

Greta Thunbergová není jediná, o koho měl pedagog Václav Klaus jr. potřebu se otřít. Ještě před Gretou to byl šestnáctiletý kluk - Jakub Čech.

2 1
možnosti
PA

P24e57t50r 35A74g87u37l29á60r

25. 6. 2019 13:45

Problém vlivu lidské činnosti na životní prostředí nevyřeší ani Greta, ani hnutí, ani politici. Ten problém je daleko hlubší a o máločem se dá říci tak jako o tomto, že všechno souvisí se vším. Ekologie se nedá řešit bez výrazného omezení průmyslové výroby a výrazného omezení služeb. Jenže přesně naopak politici nás nutí více a více vyrábět a spotřebovávat, aby jela ekonomika naplné obrátky, každý rok víc a víc, aby se dalo vybrat hodně na daních a bylo na utrácení státu a úroky z dluhů. To však není ten největší problém. Názor politiků se dá změnit. Co nezměníte je zájem majitelů korporací a bank na zisk a hlavně moc, kterou jim jejich vlastnictví a vliv přináší. A i kdyby jste je změnili, jak vysvětlíte lidem, že v budoucnu přijdou přinejmenším o práci a sociální jistoty? Je zcela zjevné, že Greta pláče na špatném hrobě. Všichni kdo se v tomto problému obrací na politické organizace jsou úplně mimo. Není proč ji obdivovat. Není první, ani poslední. Koneckonců i ona našla inspiraci u jiných stávkujících studentů. Zatleskám tomu, kdo začne jednat o změnách napříč všemi zainteresovanými vrstvami - majiteli korporací, politiky, ekonomy, sociology. Dokud se řeší problém jen z jednoho konce, jen se přelévá na jiný okraj. A srovnání s Klausem? Proč? Každý sehrál svoji roli. Pro někoho je Greta bohyně teď a pro někoho byl Klaus bůh ve své době.

0 0
možnosti

Kdykoliv politici slyší o ochraně přírody, jejich první otázka je "A jaký to bude mít vliv na zaměstnanost?"

0 0
možnosti