Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jiří;-) karmuji ... jakpak se to asi čte?;-DR^R^

3 1
možnosti
Foto

Děkuji, Karle, kdo byl někdy v Maďarsku, má jasno:-)

1 0
možnosti

Soros zcela jednoznačně financuje pašerácké ziskovky a "vzdělání" v jeho pojetí představuje ideologickou indoktrinaci okecanou "humanismem", tak přestaňte lhát

5 3
možnosti
Foto

Teď jste mě fakt dostal:-) Kromě toho, abyste mohl jednoznačně někoho z něčeho obvinit, musíte to také jednoznačně dokázat a dokumentovat, tak obrat "ideologická indoktrinace okecaná "humanismem" je hodný tesání do kamene.

Můžete mi prozradit, co je to tou" ideologickou indoktrinací", jak se to projevuje a na jakých ideologických principech se to zakládá? To si fakt rád nechám poučit.

Navíc nejste první (a bohužel ani poslední), kdo má tendenci prezentovat humanismus jako cosi naivního, čí snad dokonce záporného, což je pěkná hloupost. Humanismus je z podstaty toho slova obecně pozitivní pojem, v rámci kterého se buď někdo chová nebo nechová. Není to nic, co by se dalo používat , když se nám to hodí, a když se nám to nehodí, tak na to poukázat jako na nesmysl nebo amoralitu.

Humanista se prostě musí chovat jako humanista, i když nějaké dopady toho mohou být problematické. Tak to prostě je. Pokud se tak nechová vždy, není to humanista, ale pokrytec.

2 2
možnosti

"George Soros, multimiliardář, finančník a filantrop židovsko-maďarského původu měl našlápnuto ke svatořečení, ale přišla migrační krize..."

Soros nikdy ke svatořečení našlápnuto neměl, byl vždy kontroverzní. Už jen kvůli své slavné spekulaci proti britské libře. Dále tu máme "insider trade" se Societe Generale, za který dostal pokutu téměř milion euro. A jeho "filantropie" budila nevoli odjakživa, Soros se se svými projekty často pletl do politiky, a takto si nelze nevytvořit nepřátele. Je to finančník s ostrými lokty, který se nikdy příliš nerozpakoval uskutečnit transakci, která mu přinesla zisk, byť to znamenalo balancovat na kraji morálky a někdy i zákonů.

Aby nedošlo k nedorozumění - nic z toho bych mu apriori nevyčítal, svět financí je drsný. Ale také si nebudu Sorose malovat na růžovo, jako někdo, že ano...

4 0
možnosti
Foto

Víte, já jsem se do "kontaktu" ze Sorosem dostal daleko dříve, než nějaká migrační krize vypukla, a to byl jeho obraz úplně jiný, proto s nadsázkou píši o "svatořečení", kterýžto výraz je asi poněkud trapné vnímat doslova.

V té době nikomu, asi kromě vysokých finančních kruhů, Soros nevadil, ba právě naopak. Byl oceňován, že se, jak uvádím jinde, místo sbírání Ferrari, jachet a skotských hradů věnuje humanitární činnosti filantropa. I kdybyste se rozkrájel, nenaleznete v tomto článku nic, co by se dalo považovat za "malování narůžovo". Nechovám k tomuto člověku žádný nekritický obdiv, neomlouvám jeho možná neetické možná i protizákonné machinace, ale dělám si srandu z toho, jak mnozí politikové i prostoduší řadoví občané potřebují toho ďábla a nepřítele, aby mohli dokumentovat správnost svých názorů, postojů i činů.

1 0
možnosti

J78i57r29i 96V92r37a37b78e84c

26. 6. 2019 12:47

A to chce dobrovolně platit větší daně, komunista jeden.

3 0
možnosti
Foto

...málo platné, je to zmetek...dobrovolně platit daně může jen úplný asociál

0 0
možnosti

Už soudruzi si stěžovali, že podporuje Chartu 77, rozvraceč jeden.:-)R^

3 0
možnosti
Foto

R^ Ano, myslím si že on a jemu podobní lidé jsou v neoblibě stále. Řekl bych, že panuje obecný názor, že správný mulimiliardář má sbírat Ferrari, jachty a skotské hrady a neplést se do práce spasitelům světa z řad politiků.

1 1
možnosti

Chápu Váš článek jako obhajobu Sorose. Chcete, aby si Vás všimnul? Šance máte velké, podobné lidi Soros sbírá, platí jich celou armádu.

V posledním odstavci jste uvedl jména různých politků, přičemž jste je označil slovem "dobrodějci". Jenže ti vyjmenovaní politici si na žádné dobrodějce a spasitele světa nehrají. Tím se liší od Sorose, který naopak touží, aby byl jako dobrodějec vnímán. Těžko říci, jestli je motivován černým svědomím, které má kořeny v tom, jak kreativně (agresivně) propojoval politickou a ekonomickou moc, a nebo mesiášským komplexem. Zřejmě obojím. Každopádně ani G. Orwell by nevymyslel název organizace, kterou Soros podporuje obrovskou sumou jedné miliardy dolarů ročně – ta organizace má název "Náprava světa".

5 1
možnosti

Dlouho jsem váhal, poč vznikají tyto akce proti Babišovi. Asi jsem to pochopil. Cílem je pustit do Evropy neomezený počet imigrantů z Afriky. Začalo to likvidací vlády na Slovensku, pokračovalo v Rakousku, nyní je na řadě Česká republika, pak asi Polsko a Maďarsko.

1 2
možnosti

P97e54t10r 55B41u98r85i82a72n

26. 6. 2019 11:26

A pak si sami odpálíme dvojčata, ne?

4 1
možnosti

P82e75t17r 19B14u78r31i95a13n

26. 6. 2019 11:17

a obecně humanistickými postoji bránit někoho nechat druhého umřít hlady nebo se utopit v moři.

Zdroj: https://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=718781

Jak někdo, kdo má 200 000 na převaděče, může umřít hlady?

2 0
možnosti
Foto

Ale no tak, pane Buriane...Snad se tady nebudeme bavit o těch, kdo mají prostředky (nevím, kde jste vyhrabal 200 000,-, to asi není běžná cena) na převaděče. Myslím si, že humanitární organizace včetně těch Sorosových takoví lidé nezajímají. Přijde mi mimořádně hloupé a laciné se v této problematice neustále otáčet na této skupině imigrantů, když drtivá většina lidí , kteří se touží dostat do Evropy, žije pod hranicí bídy a v existenčním ohrožení.

Já netvrdím (netvrdí to ani Soros), že by se jim mělo na základě toho umožnit u nás žít, ale to jsou, jak píši v článku, dvě různé věci.

2 1
možnosti