Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Opožděná, ale zasloužená karma R^:-)

6 3
možnosti
MB

Kdybych byl šéfem SPD, nebo KSČm - měl bych starosti. Jsem spolkem zcela zbytečným a něčím musím zaujmout. Jsou zde skutečné potřeby = Sucho, důchodová reforma, nedaří se rozvíjet infrastrukturu a přeorientovat chod NH na cestu Intenzifikace. Více podnikání směrem k přidané hodnotě, včetně zjednodušení činnosti těch aktivních, OSVČ. K tomu umenšovat stát a byrokracii. To je potřebné a naše cesta vpřed. Je to složité! Lépe bude se emotivně stále opírat do toho již dávno uzavřeného - Sudety - Zlovolný Landsmanšaft - Walderode. Nic to sice neřeší, ale Občan na to slyší! On sice osobně nic nevlastnil - Nutno mu však vnuknout myšlenku, že už zase o to přichází ! ... :-)

11 1
možnosti
Foto

:-)R^To jste dle mého soudu popsal situaci naprosto přesně. Bohužel se to netýká jen výše zmíněných. V Parlamentu se aktuálně vede lítý boj o to jestli si cyklisté a vodáci smí dát jedno nebo dvě piva a jestli na Sázavě ano a na Lužnici ne apod. Řeší se hovadiny, vykopávají se zakopané sekery a odkládají se zásadní zákony, reformy... a my jim to jako to stádo žerem.

11 1
možnosti
JT

J72i79r82i 17T36i70c60h68y

11. 7. 2019 4:01

Ano, zalezitost sudetskych Nemcu je uzavrena, tak to nerozdmychavejte.

3 0
možnosti
Foto

Myslel jste to tak: "...tak ji nerozdmychávejte , vy jedni komouši a okamuráči !" nebo: "...ať to ti komouši... a okamuráči už nerozdmychávají!"

Ono to totiž takhle vypadá, že si myslíte, že to zde rozdmychávám já, a já přitom jen uvádím na pravou míru jak si jiní "slintají pentli"

3 2
možnosti
Foto

Sudetoněmecký landsmanšaft může pro lepší příští německo českých vztahů udělat pouze jedinou věc, rozpustit se.

3 6
možnosti
VV

SL zadne rozmisky nerozdmychava. To Delaji prave cesti komuniste a ti okamurovci. Tedy jen ti mohou pro lepší příští německo českých vztahů udělat pouze jedinou věc, rozpustit se.

3 1
možnosti
Foto

Staří Sudeťáci a mladí němci nemají zájem o navrácení majetku. Zakládají spolky ze kterých nám přispívají na obnovu námi zničeného historického majetku, přispívají na naše školství a kulturu. Mnoho Čechů vlastníci chalupy v pohraničí se stýkají s původní majiteli chalup anebo s jejich dětmi a společně popíji a nagrilují si maso. Benešovy dekrety je už nezajímají. Pokud se setká s nimi v Bavorsku setkáte jsou milí a přátelští a rádi vzpomínají na místo, kde se narodili anebo jejich rodiče.

18 1
možnosti
Foto

V roce 1947 mu bylo potvrzeno české občanství.

3 0
možnosti
Foto

Myslím, že nejde o to jestli u bylo potvrzeno nebo navráceno ( já četl navráceno), důležité je , jestli respektujeme rozhodnutí soudu, nebo ho na základě nějakých svých pocitů nerespektujeme.

4 0
možnosti
Foto

Zvítězilo právo, dokonce přesně se držíc Benešových dekretů. RvRvRv

11 1
možnosti
Foto

Pane Turnere, doporučuji četbu Svobodného slova z roku 1967, tehdejší novináři přinesli dost faktů, jak to bylo nejen -s nároky suidetoněmeckého landsmanšaftu. Doporučuji třeba komentář ze soboty 10. prosince 1967.

1 1
možnosti
Foto

R^ Solidní rozbor. Karma.

...

To je od soudruhů (nebo taky - jako tentokrát - od "rudohnědé koalice") tisíckrát obehraná, přeskakující deska. Oni jenom točí témata, u nichž tuší, že brnknou na strunu vášní. Strašit nebo roztáčet kola zášti a závisti, to je souhrn jejich "politiky" v kostce. Radkin Honzák říká, že lidský organizmus funguje diametrálně odlišně u lidí, kteří se umí radovat a u lidí, kteří jsou permanentně vystrašení nebo své nitro živí vztekem. Což by ale znamenalo, že komunisté, okamurovci a jim podobní, kteří si udělali živnost ze strašení a šíření nenávisti, právě tím setrvale poškozují zdraví národa

11 1
možnosti
JL

Na koho se ty "Benesovy dekrety" vlastne vztahuji anebo nevztahuji? V jednom z nich, tusim c. 5 se pravi" Kazdy Nemec, Madar, kolaborant pozbyva Cs. obcanstvi, veskery majetek, pudu atd. V pripade tech Nemcu a Madaru neni v tom dekretu ani zminka zeby se meli neceho dopustit. Jak pise prof. Vaclav Cerny v ve svych vzpominkach "Plac koruny cesle". "Skopcaci (takto nazyva Nemce ze sveho rodneho kraje Orlickych Hor) se ve sve nekonecne skopcacke hlouposti nedopustili zhola niceho, byli trestani jen za to, ze jinak brebentili".

Potud prof. V.Cerny, znamena to, ze zmineny hrabe W. se nemusil dopustit "zhola niceho", stacilo, ze byl jeden z tech "kazdy Nemec"...To ovsem komuniste rozmazavat nechcou, museli by priznat, ze princip kolektivni viny a upreni prava obhajoby, znamena vsecko jen ne spravdlnost, jak to spravne vyjadril kardinal Tomasek: kolektivni vina=stredoveke tmarstvi.

1 1
možnosti
Foto

Němci se nedopustili ničeho kromě toho, že jako němečtí občané platili daně německému státu. A samozřejmě mnöho další.

0 0
možnosti