Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

Boj proti toxickým odpadům schvaluji. Auto má být jednoduché a zároveň trvanlivé řešení osobní dopravy. Ne technologiemi prošpikovanou záležitost na 150.000 km a následnou kasičku

0 0
možnosti
DV

Osoba téhle psychicky narušené školačky je totiž nástrojem těch, co by rádi prosadili zelenou diktaturu - omezení individuální dopravy, spotřeby, prosazení brutálního zdanění všeho a všech... To, co Greta káže, je by bylo každému fuk, kdyby nebyla symbolem negativního očekávání a budoucího drastického poklesu životní úrovně všech kromě ekošlechty.

12 1
možnosti
Foto

Dokud budou symbolem boje za záchranu klimatu a životního prostředí kašpaři, jako ona Greta, pochybuji, že to veřejnost bude brát vážně.

17 0
možnosti
JP

J48o10s56e86f 18P24i88b98i80l

13. 8. 2019 17:20

Nepotřebujeme aktivisty, kteří nám vysvětlují, co všechno děláme špatně. Žvanilů je spousta, potřebujeme realizátory. Potřebujeme techniky a inženýry, kteří zavedou vysoce efektivní průmysl a navrátí přírodě její původní funkci. Mě nezajímá nedovzdělaná Gréta a její suita, ale Franta Kropáček, co studuje velkou vodu, aby vrátil řekám jejich původní koryta, a Anča Macháčková z lesnické fakulty. A vůbec všichni tvůrčí lidé, kteří pracují na smysluplných projektech.

19 0
možnosti
KJ

K73a91r73e25l 96J79a39n40d45a

13. 8. 2019 21:20

Takhle nějak jsem se to chystal napsat, ale nejspíš bych to tak exaktně a úderně nesvedl R^

0 0
možnosti
JS

Podle AOC (klimaticka aktivistka, socialistka z US Kongresu) by mel stat New Green Deal (prechod USA na bezuhlikovou energetiku do 10 let) 7 trilionu dolaru. Podle jinych vypoctu az 450 trilionu dolaru. V kazdem pripade to znamena hospodarskou sebevrazdu kazde zeme. I Nemci ze sve Energiewende, ktera je toho jenom slabym odvarem pomalu otaceji. Podle manageru VW bude prechod na elektricka auta znamenat snizebni poctu zamestnancu o 30%. Co na to odbory?

9 0
možnosti
KK

Gréta a aktivisté kteří někde proti něčemu protestují jsou mě a většině lidí lhostejní.

Máme svobodu jejich argumenty akceptovat a podporovat je nebo odmítnout a postavit se proti nim.

Co ale mě a hodně lidí vadí je když se z něčeho dělá politikum a člověk i když nesouhlasí má pocit marnosti nad tím jak si s ním politici dělají co chtějí.

Drastická a nesmyslná opatření proti CO2 která chrlí politici EU podporuje jenom několik málo % obyvatel, stejně jim to projde a nemáme šanci s tím něco udělat.

16 0
možnosti
JA

J31i43ř62í 84A84l74e22x47a

13. 8. 2019 15:38

No, tentokrát neobvykle nekarma. Demagogie jako vepř! Rv

7 1
možnosti
JB

Díky aspoň za tohle. Sice to nic nezmění, ale je povzbuzující vidět, že jsou tady ještě i tací, co dokážou ocenit o kolik je náš současný svět lepší díky ekologům a nehážou po nich jenom hnůj R^

2 7
možnosti
JU

J60o91s27e27f 39U34l89m64a86n

13. 8. 2019 15:41

Jo, kdyby šlo o ekologii a ekology, bylo by to fajn...;-)

6 0
možnosti
JU

J82o49s38e41f 52U98l40m94a11n

13. 8. 2019 15:18

Na demagogie jsem si u vašich článků už zvykl a nejinak je tomu i teď. "Je patrné, že osoba nějaké "nemocné" školačky nás trápí daleko více, než to, co bude za pár desítek let s naší planetou." - ne, to, že o ní spousta lidí psala, vůbec neznamená, že je Gréta nějak trápí (nebo snad pokud někdo píše o probíhajícím MS světa, znamená to, že ho trápí?). Píší o tom proto, že je to téma, které je mediálně protlačované. Já nevím, ale mi přijde logické, že když média Grétu lidem pořád cpou, tak na to lidi reagují. Otázkou je, proč dostal tolik prostoru člověk, který nemá žádné odborné znalosti. Gréta si dokonce dovoluje vyhazovat novináře ze sálu, což kdyby udělal Putin, tak byste o tom možná napsal článek a pokud ne vy, tak pan Ziegler určitě. Takže Gréta je naprostý laik ve věku nezletilé dívky, která je velmi pravděpodobně produktem nějaké nátlakové skupiny, bojkotuje školu (jak bych asi v podobné situaci dopadl já za dřívějších časů) a jedna část světa ji naslouchá natolik, že je ochotna vyhodit novináře ze sálu, což by u jiných skupin bylo považováno za nedemokratické. Není to absurdní? Myslíte si, že Gréta je ta, kdo přispěje k ochraně planety? Že je inteligentnější, prozíravější, pokrokovější, uvědomělejší, kompetentnější než skupiny vědců? Nejspíše ani vy nevěříte tomu, že ano. Kritika takového principu vůbec neznamená, že ten, kdo se jí dopouští, je ignorant, kterému je lhostejno, jak naše planeta za x let bude vypadat, jak se nám opět demagogicky snažíte podsouvat. Je to kritika absurdity vytváření nesmyslných mediálních obrazů a symbolů, které nemají žádný potenciál situaci řešit a slouží pouze k idologickému boji. Už na začátku článku jsem tušil, že zmíníte zlé Rusko a zlou Čínu, zatímco Spojené Státy vám nepřekvapivě jako znečišťovatel jaksi záhadně vypadly. Víte, co je zajímavé...že lidé, kteří jsou promigrační často rádi slyší na ekologickou notu a naopak. Je to zvláštní, že? Tato témata spolu relativně nesouvisí.

31 0
možnosti
JU

J14o63s23e19f 18U51l38m53a86n

13. 8. 2019 15:20

Tak za domácí úkol máte zjistit, proč tomu tak je...Ne, samozřejmě já nemám žádné právo vás nějak úkolovat, nejsem váš šéf...ale ve vlastním zájmu byste se nad tím zamyslet mohl, ne? ;-)

0 0
možnosti
JS

Dovoluji si doplnit ještě jednu doslova děsivou "kuriozitu", která v současnosti začala opět rezonovat v mediálním prostoru. Již v roce 2017 Česká televize publikovala článek pod názvem "Psi a kočky v USA poškozují planetu stejně jako 13 milionů automobilů".

Angažovaný tým vědců v USA začal vypočítávat, kolik CO2 domácí mazlíčci produkují a nakonec lidem "nenápadně" doporučil, že bychom si "měli uvědomit, jaké jsou následky této zdánlivé drobnosti a podle toho se chovat". Takže, vážení čtenáři: jak by se měl chovat odpovědný občan planety, který si právě uvědomil, že jeho domácí mazlíček zanechává příliš velkou uhlíkovou stopu? Při likvidaci prosím používejte ekologické postupy. Gréta bude mít radost.

Zde je odkaz na článek:

https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/2205163-psi-a-kocky-v-usa-poskozuji-planetu-stejne-jako-13-milionu-automobilu

13 0
možnosti