Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J98a57n 97H27o59r73n78í79k

13. 8. 2019 15:08

Vnímám to stejně, dík. Hlavně za nekonfliktně podaný názor R^

0 7
možnosti
JN

J46o65s76e59f 24N94i41k92l

13. 8. 2019 15:03

... a což takhle elektromagnetické pole nových sítí 5G, které zastavují dělení buněk...

0 0
možnosti
JN

J47o67s45e32f 38N94i73k59l

13. 8. 2019 14:44

karmaR^...píšete:."A jelikož se to nehodí do krámu diktaturám, jakými jsou Čína nebo Rusko.."... Nějak vám z toho vypaly USA...Sklemíkové plyny: Čína 28%, USA 16%, iNDIE 6,24%, Rusko 4,53%...největším evr. producenten skleníkových plynů je Německo...údaje z roku 2016... jinak velká karmaR^

0 2
možnosti
TK

Myslím, že ekologické aktivity by byly přijímány mnohem pozitivněji, kdyby dávaly smysl. I úplný laik, který přinese domů v trhajícím se papírovém pytli za 15 Kč půl kila plastových obalů (kečup, zubní pasta, jogurty, prací gel, aviváž, krabička s vlašákem.. ) si umí domyslet, že zákaz igelitek, které to stejné množství nákupu odnesly za 2 Kč a nezaplnily koš, či pytel tříděného odpadu, ale ještě několikrát posloužily, tak že tento zákaz planetu asi nezachrání, že se mělo začít tam, kde se plastů produkuje nejvíce a igelitky a brčka měly být jen třešinkami na závěr. Stejně tak i laik chápe, že pokud má mít smysl například omezení CO2, tak to sebemrskačsky nezachrání maličká Evropa s minimem těžkého průmyslu a spáleného uhlí, ale musí dojít ke globálním závazkům, jenže největší producenti CO2, jako Čína, USA či Indie o nich nechtějí slyšet. Takže my tu budeme jezdit na koloběžkách, aby v Číně mohli dál ve velkém pálit uhlí? To asi těžko někoho nadchne.

17 0
možnosti
JK

víte vy vůbec, kolik je v takové koloběžce dneska plastů?? Takže koloběžku bych rozhodně ekologicky zakázala.

1 0
možnosti
Foto

téma ekologie a klimatických změn, je příliš vážné a odborné, než aby o něm rozhodovala osoba jako je Greta Thunbergová.

A přirovnávat ji k Matce Tereze je slabomyslné.

15 0
možnosti
AM

Kdyby mohla Greta cokoliv rozhodovat, už byste si toho všimnul.

Ne ne, ve skutečnosti rozhodují úplně jiní ptáčci jarabáčci.

2 0
možnosti
JS

Ta Vaše "nemocná školačka" minulý týden nechala ze švýcarského kongresu s názvem "Úsměv pro budoucnost" vyhodit novináře. Zachránci planety totiž poněkud nezvládali argumentaci a vynášeli na světlo Boží takové ptákoviny, že si na tom novináři řádně smlsli. To se pochopitelně zachráncům planety nemohlo líbit. To je názorná ukázka toho, jak si Gréta a její družina představují diskusi. O přírodu jim zřejmě moc nejde, spíše o to, aby mohli nerušeně hlásat svoji pravdu před televizními kamerami a nikdo nenarušoval jejich pečlivě pěstěný obraz zachránců planety.

Máte obavy z toho, že někdo "zatočí s Grétou"? Zatím vidíme pravý opak – zkuste něco říci proti Grétě a Gréta s vámi zatočí. Oddaných vykonavatelů svých svatých rozsudků na to má dost. Tahle holka se rozhodla, že je nutné stanovit kvóty na život a že je potřeba zchudnout, aby se planeta měla lépe. Pokud ji poslechneme, tak zapomeňte na to, že euroatlantická civilizace bude mít "prostředky, moc a vliv něco změnit".

Jen bohatá a prosperující společnost může vymyslet a instalovat odsiřovače uhelných elektráren.

30 0
možnosti
JR

J93a56n 86R83á23ž

13. 8. 2019 14:22

Sociální témata, jako slušné podmínky dělníků, dovolená, práce dětí, spravedlivá odměna za práci, stála dosud za všemi revolucemi a proto lidé do těch revolucí šli. A všechny revoluce provázely potoky krve, vzájemné vraždění jejich vůdců a nakonec se nikdy nedostavily výsledky, které účastníci revoluce předpokládali, ale vždy každá revoluce pokračovala diktaturou.

Způsob, jakým dnes "bojují" ekologisté za ozdravění planety, je také revoluce. Bude nás to stát miliardy, přijdeme o svobodu, o demokracii se bude moci mluvit jen v disentu a klima planety se nezmění, protože Evropa "špiní" planetu jen třemi procenty a Asii, Afriku i Jižní Ameriku nějací ekologisté nezajímají.

9 0
možnosti
JK

z tohoto článku mám pocit, že se autor snaží podsouvat, těm "nesouhlasícím s Grétou" , něco co není pravda. V podstatě, když si dovolují nesouhlasit, tak by vlastně chtěli vraždit... Takže bych se zeptala , který z politiků pronesl " zatočíme s Grétou a podobnými " ? Dále pak bych se ráda zeptala kdo konkrétně, tedy krom autora článku, vyzývá k nějakému odstřelení?

15 0
možnosti
MH

M30i48c56h81a25l 32H95a77u75f

13. 8. 2019 13:46

Podstatná je tato část věty: " kolik lidí vnímá aktivity související s tématy ekologie a klimatických změn jako útok na svůj způsob života, svoje hodnoty"

Ano, je to útok. Už jenom proto, že celou problematiku uchopila ultralevice jako prostředek pro boj proti kapitalismu, osobním svobodám a individuálním potřebám jedince.

V souvislosti s ekologickým aktivismem zaznívají dokonce výzvy k omezování svobody slova, zní věty jako "popírání klimatické změny by se mělo soudit jako popírání holocaustu" a pod...

S tím se třeba já, jako skutečný liberál, (ne ten, co si jen tak říká a je schopen použít tento výraz v jedné větě se slovy jako zákaz, omezení, regulace, nařízení a spol.) nemohu smířit a nikdy nesmířím.

28 1
možnosti
JC

J58i12r98i 85C46e48e

13. 8. 2019 14:03

Tak v Německu dokonce ekopošuci z Deutsche Umwelthilfe požadují uvěznění premiéra zemské vlády Bádenska-Württemberska Kretschmann, ministr vnitra Strobl a prezident správního okrsku města Stuttgartu Reimer do "donucovací vazby", protože neprosazují dost rychle zákazy provozu dieselových motorů.

https://www.duh.de/presse/pressemitteilungen/pressemitteilung/deutsche-umwelthilfe-stellt-antrag-auf-beugehaft-gegen-mitglieder-der-landesregierung-baden-wuerttemb/?no_cache=1

9 0
možnosti
Foto

Protože žijeme v demokracii, tak každý, kdo veřejně pronáší nějaký názor, se kterým nesouhlasíme, se automaticky stává našim nepřítelem, protože ovlivňuje veřejné mínění a to pak vede k přijetí různých zákonů a regulací, které mohou na nás negativně dopadnout.

2 0
možnosti