Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AC

Nejvíce souhlasím s některými názory uvedenými zde dole (např. pan Grešlík, paní Pavlíková a paní Moudrá)..

Naprosto souhlasím, že by při zachraňování lidí neměli lékaři dělat žádné rozdíly. Ostatně je to i jeden z kodexu, kterým se lékař musí řídit. Ošetřit musí i zločince a právní záležitosti se mají řešit až poté. Ono je ale vskutku otázkou, zda těmito akcemi nezpůsobí ještě více škody než užitku. Pokud budou mít ostatní migranti na druhém břehu jistotu, že je Evropa vždy přijme a kdekdo jim v jejich snaze nelegálně překročit hranice pomůže, kdy tohle skončí? Jen další a další lidé se budou dále tlačit do Evropy a jak sám uznáváte, tohle je problém.

Lékaři bez hranic by měli dál zachraňovat, nicméně pokud země jako např. Itálie již několikrát deklarovala, že žádné ilegální migranty již přijímat nebude, nelze je tam přece vozit násilím. Migranti by se po poskytnutí nezbytné pomoci měli vracet tam, odkud přišli, a to i za cenu toho, že to v takové zemi možná není z hlediska neziskové organizace úplně bezpečné. Neziskové organizace se mají starat o poskytnutí základní pomoci lidem v nouzi, ale už se dál nemontovat do politických záležitosti, jak se tomu bohužel dnes děje.

9 0
možnosti
ZH

Dosud jste se mi nezdál tolik iracionální, ale už je to tady. Spojovat celkem náhodnou záchranu migrantů na moři s nějakou jistotu je fakt nesmysl. Myslím, že ani nejste schopen takovou souvislost doložit, jen se domýšlíte. Uznáváte, že lékař má ošetřit i zločince, ale hned vyslovíte pověstné české "ale". Takže mají zachraňovat, ale pak je zas odzachránit vrácením do Libye a čekat na ně opakovaně na moři. ;-D

0 4
možnosti

Strasnej blabol tenhle clanek!

6 2
možnosti
Foto

Reakce ubožáčka neschopného svůj odlišný názor jakkoli zargumentovat.

1 2
možnosti
MS

Ale tak jistě, Sluníčko... A odkdy jsou Lékaři cestovka?;-D8-o

6 0
možnosti
VS

Pane Turnere, on ten problem ma celkem jednoduche reseni. Kdyz nebudou vyplouvat Lekari bez hranic a dalsi lovci imigrantu tak mi verte, ze za chvili nebudou vyplouvat ani imigranti. Oni neriskuji, oni jedou na jistotu. A reknete mi kdo vypluje kdyz bude vedet, ze tam nikdo neceka?

7 0
možnosti
MB

Ne pane Turnere, Lékaři bez hranic jsou zločineckou organizací, jejíž působení by mělo být na našem území zákonem zakázáno.

Již v minulosti se tito "lékaři" chlubili jak léčí bojovníky islámského státu. Zaštiťovali se humanitou. Tou se zaštiťují i při pomoci dětem v Africe, kterou mnozí využívají jako zástěrku pro ukojení svých pedofilních pudů vůči nebohým dětem. O sexuálním obtěžování vypovídaly ostatně i mnohé sestry.

Takzvané záchranné operace jsou jen výnosným byznysem ve spolupráci s obchodníky s lidmi, kteří své ovečky získávají právě díky spolupráci s těmito "lékaři".

Lékaři bez hranic jsou dle mého přesvědčení zločineckou, nepřátelskou organizací, s velmi dobrým mediálním a politickým krytím, a její činností by se měly zabývat policejní složky.

11 1
možnosti
Foto

"Lékaři bez hranic jsou zločineckou organizací"? Kdo je tohle schopen napsat, je pro mě představitelem té nejhorší lidské spodiny, se kterou hluboce opovrhuji. Nechci s vám diskutovat.

2 5
možnosti
TK

Ale ono nikomu nevadí, že tito lékaři o své vůli zachraňují životy migrantům, to ať si klidně dělají. Vadí že plní funkci pašeráků a "zachráněné" místo aby vrátili zpět, vnucují evropským státům.

Je to asi jako bych zachraňoval na ulici opuštěná koťátka a pejsky tak, že je seberu z ulice, pomazlím se s nimi a hodím přes plot sousedovi na dvůr, ať se o ně postará. Tohle prostě neobhájíte.

11 0
možnosti
KN

Zachrana zivota u brehu Afriky je jedna vec. Ale do zachrany zivota uz pak nepatri odvoz do Evropy, zvlast kdyz je to tam vyrazne dal, nez zpet do Afriky.

Druha stranka mince je, ze tyhle lode ocividne jedou "zachranovat" na jistotu - maji takovou uspesnost, ze proste musi byt primo soucasti te paseracke site - vedi kde maji byt, a v jaky cas, aby si pasazery mohli prevzit. Ani je nemusi tahat z vody, proste si jen prelezou ze clunu na lod... A to uz fakt neni zachranovani, ale paseractvi lidi.

5 0
možnosti
LH

Dobře dotovaná taxislužba - Lékaři bez hranic

8 1
možnosti
JZ

Záchrana života a doživotní evropský azyl jsou dvě ZCELA odlišné věci. Na tom nemění VŮBEC nic řeči o nebezpečné Libyi, středoevropské xenofobii, nebo jakákoliv jiná demagogie, kterou jste schopen na nás kdykoliv pohotově vytáhnout.

4 0
možnosti
FE

F62i43l29i42p 94E80m92m34e45r

16. 8. 2019 21:42

Jsem ekonomický liberál a do značné míry by mi mohlo být jedno, jestli tady bude žít migrant nebo ne. Problém nastává v momentě kdy přejdeme k problematice toho, za čí peníze tu ten migrant žije. Žije ( minimálně v krátkém období) za peníze daňových poplatníků, kteří bezmála půl roku odvádějí daně státu za to, aby jim stát zajistil veřejně poskytované statky. Odvádějí daně na to, aby důchodci měli možnost důstojně dožít, aby oni sami měli pocit bezpečí a aby tento stát směřoval kupředu. S velkou nevolí se takový člověk dívá na nepřizpůsobivé, kteří žádnou hodnotu netvoří, neplatí daně a už vůbec napomáhají posouvat krajinu kupředu. Chtít žít lépe znamená zasadit se o to, alespoň tak, jak umím. Jako nedobrovolný akcionář tohoto státu chci, aby tu vznikaly hodnoty zvyšující kvalitu života, to je bohužel většinou v rozporu s imigrační politikou.

10 0
možnosti