Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A ještě jedna věc - před rokem až dvěma si tady X lidí mimojiné i pod vaším blogem dalo tu práci a definovalo neomarxismus v tom významu, v jakém se dnes nejčastěji používá. Některé z těch definic byly vynikající, skvěle strukturované a vystihující podstatu toho, jak dnes lidé výrazu neomarxismus rozumí.

Pamatuji si, že jsme tehdy prorokovali, že lidé jako vy, argumentačně zcela rozstřílení na prach, na to zareagují tak, že na chvílí zalezou do ústraní, aby se, až výborné argumenty a definice z opačné strany zavane prach, opětovně vynořili jakoby nic a prezentovali nám tu znova ty samé demagogie jako minule. No, a nemýlili jsme se, že?

Mimojiné kvůli tomuto chování jste, pane Turnere, představitelem neomarxismu a zla obecně.

4 0
možnosti

No tak asi neomarxismus nemá "vcelku ustálenou definici", když mu nedávno přibyl zcela nový význam, že? To chce sundat si konečně tu pásku z očí, než začnu psát blog.

0 0
možnosti

Nepřeceňujete se trochu? Anarchista určitě nejste.

1 0
možnosti
Foto

Nezapomeňte, vážení, že Kája Marxů měl kdysi teorii, že socialismus může vzniknout jen v průmyslově vyspělé zemi. ;-D

U nás to v praxi předvedl Baťa. Podle mne je jeho cesta hodna následování.

Pak doporučuji umět rozlišit socialismus a sociální systém.

Ovšem v naší společnosti cosi neblahého bují - jakýsi dekadentní příklon k levicovým "myšlenkám". Viz výsledek voleb.

0 1
možnosti
Foto

I10v52a43n 75M56a35r56e84k

20. 8. 2019 17:23

"Dramatický" rozmach neomarxismu ve společnosti? A nemáte na tom zásluhu i vy, se svými "údernými" blogy?

3 1
možnosti
Foto

A Vy Vašimi komentáři? ;-D

0 0
možnosti

Nechápu, proč se uváděné směry nazývají neomarxismem. Marx předepisoval totální změnu vlastnictví, nejen nějakou preferenci "utlačovaných" skupin - migrantů, žen, homosexuálů.

2 0
možnosti

Nejde o nějaké detaily, ale o celkový koncept. Například Greta Thunbergová hovoří naprosto ve shodném duchu, doslova říká, že je třeba "všechno změnit", a to okamžitě. Například letos v lednu na ekonomickém fóru v Davosu řekla přesně toto: "Nechci, abyste nám dávali naději. Chci, abyste začali panikařit. Chci, abyste pocítili strach, který cítím každý den. Chci, abyste jednali tak, jako v krizi.". Zkuste si představit, jak vypadá politická realizace takových požadavků. To je vpodstatě vyhlášení výjimečného stavu, omezení práv a svobod občanů a jejich podřízení "vyššímu" cíli. Demokratickou cestou se takové politické požadavky realizovat nedají. Přesně tomu odpovídá rčení, že cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly.

6 0
možnosti

Já vám nevím. Co to vztyčení Marxovy sochy v Trevíru, u něhož asistoval i předseda Evropské komise? Ten přitom pocházel ze strany, která se označuje za pravici. Co ta procítěná kondolence vysoké představitelky EU pro zahraniční politiku na Kubu po úmrtí Fidela Castra? Připadá vám v pořádku, jak tam psala, že krvavý diktátor Castro přinesl naději pro mnohé, a když se ozvali Poláci, kterým to vadilo, ještě je okřikla? Takhle se to totiž jeví, že v Bruselu vládne marxistická parta a země, jimž se to nelíbí, musejí držet hubu a krok. My ovšem také máme máslo na hlavě, ne že ne. Ministerstvo kultury třeba miliony dotuje krajně levicový magazín A2larm, který pravidelně vyzývá k odstranění kapitalismu a jehož některé texty vypadají jako opsané z Komunistického manifestu. Marxismus je zřejmě na pochodu...

8 0
možnosti

Na Marxe bych se díval "historicky". Přenesl nový koncept. Neosvědčil se, násilí, ale upřímně - adorujeme Francouzskou revoluci, dále Napoleona, ale to byly také hromady mrtvol. U Fidela šlo především o obchodní zájmy v Latinské Americe. Ta se dívala na něj dost z pohledu - Cuba si, yankee no

1 0
možnosti
Foto

Neomarxismus je nedílnou součástí etatismu. Každý etatista je totiž v nějakém směru a nějaké míře neomarxistou.

3 0
možnosti

No tak je nazvěte třeba neobolševiky. Jak praví velký Vilda "co po jméně..."

0 0
možnosti