Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Turnere, v zásadě s vámi souhlasím. Jenom mně připadá, že některé vaše termíny/výroky nejsou nejpřesnější. Jaký svůj právní názor Šaroch změnil? Vždyť přece žádný předchozí nevyjádřil. Přišlo anonymní udání, policie vyšetřovala a státní zástupce usoudil, že je na místě, osoby zapletené do kauzy, trestně stíhat. V průběhu stíhání/vyšetřování usoudil, že některé osoby z trestního stíhání vyloučí, protože nic nespáchaly. A již tehdy prohlásil, že může trestního stíhání zbavit i další osoby, pokud mu vyšetřovatel nedodá další důkazy. No a nakonec se rozhodl a poprvé vyjádřil svůj právní názor, že žalobu nepodá, což není poprvé ani naposled co se takto nějaký státní zástupce rozhodl.

P.S. Já nechci dělat Babišovi advokáta a je mně úplně jedno jestli bude, nebo nebude Babiš obžalován, souzen a případně odsouzen. Na můj život to má stejný vliv, jako na rotaci zeměkoule. Jen mně připadá, že média zbytečně manipulují a prezentují jak by si přály aby se věc vyvíjela. Od toho je už jen krůček k rozhořčeným dopisům pracovních kolektivů či žáků základních škol s žádostí o co nejpřísnější potrestání. To už tu bylo.

6 0
možnosti

Vy jste součástí té mediální smečky.

2 2
možnosti

Miloš už víc mele, než mluví.

6 1
možnosti

Miloš Zeman: „Šaroch se postavil mediální smečce!“

Byť Zemana nemusím, tak tohle vystihl naprosto přesně. Dosazovat namísto slova smečka konkrétní subjekty, už by bylo nošením dříví do lesa.

4 4
možnosti
Foto

Četl jste článek pod, který jste se rozhodl psát?

5 0
možnosti
Foto

Už toho s tím Babišem nechte. Je to celé politický proces (= Babiš je politik + vede se s ním trestní proces). I když to samozřejmě jasně říká, že práva a povinnosti předsedy vlády jsou odlišná od práv a povinností běžného občana (rozuměj = předseda vlády je nedotknutelný, zatímco po plebsu možno dupat jak je libo), stále se točíme na tom, že Šaroch by měl obžalovat podniky a realitami nejbohatšího Čecha, nejvýše postaveného konfidenta StB, který má na všechny relevantní lidi v Česku a okolí narvané složky, a nadto je to předseda vlády. Kde jste lidi nechali rozum, když třeba i pouhou eventualitou připouštíte, že by se ta věc projednávala před soudem? Znovu opakuji, je to předseda vlády, Agrofert vybudoval převážně silou a sílu zase použije, protože musí bojovat, vždyť už mu jde o všechno (viz ty čínské úvěry v rozvaze Agrofertu). Ten člověk se před ničím nezastaví, protože už nemá možnost se před čímkoliv zastavit. Takhle je to jednoduché, bude bojovat až do konce a je odhodlaný, proto je to nad jiné silný soupeř. Že se mu nemáme odvahu postavit, je náš problém, ne jeho.

0 0
možnosti
Foto

R^ Naprosto přesně vyjádřeno. Karma !

8 0
možnosti

J68i82ř76í 51G73r69o84h

8. 9. 2019 13:57

V případě Čapího hnízda šlo zřejmě o trestní čin dle § 212 trestního zákoníku dotační podvod, dozorový státní zástupce vydal předběžné rozhodnutí o zastavení trestního stíhání. Toto rozhodnutí bude ještě přezkoumávat vedoucí státní zástupce (aprobace). Pokud nezjistí žádné pochybení bude usnesení doručeno a po nabytí právní moci může dojít k přezkumu dle § 174a NSZ ve lhůtě třech měsíců. Co je na této kauze divné je zveřejnění předběžného rozhodnutí, není to normální postup státního zastupitelství a bohužel se k tomu vyjadřuje jak prezident tak politici,ale trestní stíhání ukončeno není.

5 0
možnosti

:-).......Jiří, je třeba uveřejnit jméno toho, který to zveřejnil v novinách! ČTV z toho měla Vánoce a 6 hodin vyplněného času ! !!!!!!

3 5
možnosti
Foto

Propaganda utrpěla debakl a Miloš Zeman to příhodně komentoval. Totalitní hnutí Milion chvilek bude mít nyní problém zdůvodňovat své pokusy o Majdan, oni si ale něco do podzimu vymyslí.

8 9
možnosti

Miroslave, opravdu neutrálně. Kauza, nechť dopadne jak chce. M. Zeman má mlčet, nesmírně opatrně ! - Aby nebyl osočen. Je svůj - Tedy osočuje on samotný.-To je nesmírně blbě ... :-)

8 0
možnosti
Foto

Sledoval jsem v televizi záznam slavnostního shromáždění z Polska k 80. výročí začátku 2. světové války. V samotném závěru tam přítomní politici každý jednou udeřili na zvon. Moderátorka uvedla funkci, jméno, zemi politika. Kamery pak zabíraly politika, jak přichází ke zvonu, udeří na něj a odchází. Začínal polský prezident, po něm šel německý prezident, americký viceprezident a po nich následovali další v počtu několika desítek osob. Čekal jsem na našeho prezidenta Zemana a už to vypadalo, že se ho nedočkám. Moderátorka přečetla jeho jméno až na samotný konec. Kamery pak zabíraly něco jiného. Až po chvíli to střihli na záběr zvonu. Prezident tam stál ohnutý, obklopený dvěma bodyguardy či pečovateli. Na první pokus se mu na zvon udeřit nepodařilo, až na druhý pokus se mu to jakžtakž povedlo. Poté to ihned střihli na jiné kamery. Předtím při celkových záběrech na sedící přítomné politiky tam prezident Zeman seděl na úplném kraji. Chvilkami se zdálo, že podřimuje nebo se s hlavou nakloněnou na stranu díval takovým zvláštním pohledem, kdy se dalo pochybovat o tom, zda vůbec vnímá dění kolem sebe.

Ano, Zeman je starý nemocný člověk, nicméně takováto reprezentace hlavy našeho státu je nedůstojná.

11 1
možnosti
Foto

Viděl jsem to a bylo mi z toho smutno. Na druhou stranu prezident vysílá mediální vyjádření, která jako výše uvedené, vyjadřují něco zcela nepatřičného, což však není důsledkem stařecké sešlosti, ale vady charakteru.

5 1
možnosti