Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AC

"Něrušimyj" bych spíš přeložil jako "nezničitelný" nebo "nestrhnutelný".

0 0
možnosti
DK

"Rusové už mají nový text hymny..."

Tento první odstavec textu je naprosto přesnou charakteristikou pozice dnešního Ruska na mezinárodním poli.

Přemýšlím, zda ti, kteří demonstrují proti odstranění sochy, tak činí proto, že jim bylo celý život něco vtloukáno do hlavy - a stokrát opakovaná lež se přece stává pravdou, nebo nějakým jiným způsobem sami došli k přesvědčení, že sem socha patří. Ten nějaký jiný způsob by mne docela zajímal.

3 0
možnosti
Foto

A co takhle připustit, že obrazoborectví je něco nepřípustného. Že bychom se civilizačně nepovznesli nad rozbíjení totémů?

1 2
možnosti
Foto

Znevažování symbolů vítězství v nejstrašnější válce (proti níž je rok 1968 prd) je velkou politickou chybou od nás směrem jak na východ, tak na západ. Obrovské štěstí, že prezidentem je Zeman, ten přece jen tyhle průsery s tanky a se sochami a s kecy, že válku začalo Německo spolu se SSSR nebo že oběti byly zbytečné, trochu zahlazuje, takže až jednou přijde účtování, snad nad námi velmoci přivřou oko.

3 11
možnosti
PL

P77e53t36r 22L40u39k10e13š

14. 9. 2019 21:36

Jarmilo, "symboly vítězství"? To může být zrovna tak pamětní deska v Dejvicích. Má ji tam generál Heliodor Pika popravený komunisty.

8 0
možnosti
Foto

Takže když se jako odpůrce obrazoborectví, a tedy boření soch TGM i Gottwalda atd. účastním demonstrace či podpisové akce za zachování sochy Koněva tam, co je, hnedle je ze mě proruský kolaborant?

A má tento váš přístup obhájit boření sochy Budhy, neb budhisté přece utiskují Rowlingy?

3 9
možnosti

Vám k tomu titulu s velkým přehledem stačí ty tuny "materiálu", kterým se zde léta prezentujete:-)

11 0
možnosti
PL

P98e12t66r 95L73a98n62g21e44r

14. 9. 2019 17:03

Hm, nějak se s tou Rustinou neumíte rozloučit pane Turnere. ;-D

1 5
možnosti
Foto

Já se s ní vůbec neloučím ani loučit nechci. V ruštině stále čtu a z ruštiny i překládám. Jinými slovy mám rád Rusko a i část jeho kultury.

6 0
možnosti
JJ

Sojuz něrušimij...

Ten text je česky takhle:

Seru, nerušte mi,

záchod splachovací,

jediný mohutný

sovětský klozet!

(dál to už neumím)

2 0
možnosti
Foto

R^:-)Jo, jo, takhle nějak si to taky vybavuji

4 0
možnosti
Foto

Výklad historie, zprostředkovaný pubertálním vedení radnice Prahy 6 (a současnou propagandou) nemohou inteligentní občané akceptovat - proto se nelze divit tomu, že jej neakceptuje ani ruská strana. Je třeba si uvědomit, že německá vojska, která se v obrovské síle v roce 45 valila přes československý prostor, neprchala před Poláky či gen.Pattonem, nýbrž před maršálem Koněvem. Pubescenti resp. Piráti se nám snaží namluvit, že Prahu od německé armády (prchající před Konevěm) osvobodili Vlasovci (prchající před Koněvem), případně další osoby, nemající žádnou reálnou vojenskou sílu. To je směšné !

2 14
možnosti
PT

P70e51t85r 40T71o89m77e41k

14. 9. 2019 16:19

Kolotočář Macek, kapitalista Petřík,...to je tedy partička.

17 0
možnosti