Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TH

1) proc nezdrojujete originalni rozhovor na XTV? Rad byste zdrojovanim na nejaky sputnim vytvoril spojeni s Ruskem?

2) Vas nadpis je znacne manipulativni. Niv takoveho VK v rozhovoru nerekl.

4 0
možnosti
Foto

1)Uvádím zdroj, který cituje jiný zdroj aniž by ho zkreslil (ale klidně ho z XTV k článku připojím) Na inklinaci Klause k Rusku není třeba nějak skrytě upozorňovat, ta je evidentní.

2)Buď jste sám neslyšel celý rozhovor, který mi doporučujete, abych ho uvedl, nebo prostě lžete. Takto explicitně to tam VK říká.

To samo o sobě není až tak podstatné, kdy to nerozvedl a nevytvořil tím dojem, který popisuji.

1 5
možnosti
KL

to je ale demagogie. nebo barvoslepost, i kdyz to byste aspon nejake odstiny sede rozeznaval. nechapu, k cemu to jeste v soucasne dobe ma nekdo zapotrebi. kdyz napisu, ze za komunismu nebyla nezamestnanost a bezdomovci, taky me oznackujete jako obhajce komunismu?

7 1
možnosti
Foto

Na váš komentář docela pasuje moje odpověď panu Kuchařovi.

Je třeba rozlišit mezi konstatování faktu a tím, že nějaký systém obhajuji, protože...

V této souvislosti je třeba zhodnotit to údajné pozitivum. U Klause je to jakási ochrana před genderismem a LGBT ideologií, u vás zaměstnanost a žádné bezdomovectví, s tím, jaké obecná negativa příslušný režim měl.

Jinak řečeno, co je na tom genderismu a LGBT ideologii tak špatné, že to nějak ospravedlňuje velebení systému, který byl ve své podstatě zločinný.

Nebo ve vámi uvedeném příkladu, byla umělá zaměstnanost spojená s povinností pracovat takové pozitivum? A pokud i ano, vyvažuje to a omlouvá to totalitní režim?

1 5
možnosti
TK

A já byl tak zvědav, jakými argumenty se to pokusíte vyvrátit. :-P

Nemám tady to zaslepenectví a bušení do bubnů nenávisti rád. Ten socialistický režim tu prostě jednou byl, tu část naší historie nemůžete smazat, i když by se vám to třeba líbilo. Stejně jako každý jiný režim měl krom negativ i pozitiva a není fér nevidět jedno pro druhé, jakkoli nepřijatelný ten ten režim někomu může přijít. A vůbec není vyloučeno, že se k nám od západu z EU pod jiným názvem v mnohem nepříjemnější formě vrátí. Navíc už teď je zjevné, že nám běžným lidem mnohem víc vezme než dá. Možná to nebude dlouho trvat a budete muset přiznat, že i za toho socíku byla osobní svoboda větší. Už třeba vůbec nikde nebudete moci říct, co si myslíte..

10 2
možnosti
Foto

:-) Vyvrátit co?

Já jsem nemínil toto tvrzení vyvrátit. Nevím sice úplně přesně, co si jeden každý pod pojmem genderismus a LGBT ideologií představuje, ale dejme tomu, že totalitní režim své občany před něčím takovým chránil.

Z toho Klausova komentáře však vyznívá, že totalitní systém tedy nebyl tak špatný, protože nás chránil před určitými logickými důsledky demokracie, které jsou naopak veskrze zlé.

Podobné myšlenkové konstrukce smrdí. Jen krůček je totiž třeba ke konstatování (v jiné argumentační rovině), že minulý režim byl fajn, protože cikáni museli pracovat, což si lze přečíst ledaskde. Dalším krokem může být, že z tohoto důvodu nebyl úplně špatný ani nacismus, protože cikánskou otázku řešil jednou provždy.

Konečně i nacismus nás "chránil" před homosexuály, otázkou je pouze to jestli to jaksi stálo za to.

Jinak řečeno, co je na tom genderismu a LGBT ideologii tak špatné, že to nějak ospravedlňuje velebení systému, který byl ve své podstatě zločinný.

V této souvislosti nezle souhlasit s tím, že se takový systém(socialismus bych vůbec nepoužíval protože má naprosto různorodé podoby) ze západu vrací. To je z odpuštěním propagandistický plk a ne realita. Ze Západu přichází jistě různé neřády, tím spíše z Východu, ale totalita na nás dýchá pouze z toho Východu.

1 4
možnosti
Foto

Jedním z atributů moudrého starce je to, že v jistém věku poodstoupí a jen sleduje, co se děje okolo. Už nikomu nic neradí, nikoho nekárá a nikomu nevnucuje svůj pohled na věc. Podstatou je prostý fakt, že on už svůj život prožil nejlépe jak uměl. Mladý člověk má život před sebou a udělá si ho tak, jak uzná za vhodné. (on se tak stejně choval i pan Klaus, ale to už bylo dávno a tak na to asi zapomněl).

Z tohoto pohledu je působení dvou alfa samců naší politiky směšné.

Karma, Jiří.

18 4
možnosti
Foto

Děkuji, Tomáši. Dost možná jste přesně popsal to, co mě zlobí. Já jsem totiž (jednoho po druhém) měl oba Klause docela rád. Takže tento článek je vlastně projekcí mého zklamání, že to není tak, jak jsem si představoval. A ta představa odpovídá tomu, co jste napsal o moudrých starcích, respektive v případě juniora o moudrém glosátorovi.

2 4
možnosti
JU

J30o48s95e36f 59U38l86m12a90n

15. 9. 2019 13:30

Kždý režim má svá pozitiva i negativa. Komunismus je celkově špatný a funguje jen na papíře. Jistá pozitiva však má a jako vedlejší produkt je v současnosti jeho přínos například v tom, že ČR je země s nejvyšším počtem ateistů. Jinak jak komunismus tak i genderismus jsou závadné ideologie.

11 0
možnosti
Foto

Mohl byste prosím doložit své tvrzení, že ČR je země s největším počtem ateistů? Děkuji předem.

1 1
možnosti
LV

Přečetla jsem si celý ten článek na Sputniku a je mi líto, musím vám kontrovat, byť s těžkým srdcem. Klaus má technicky vzato pravdu, železná opona nás opravdu "chránila" téměř před vším, co se na západě dělo, tedy i před LGBT a tématy s touto rozmanitou skupinou spojenými. Necítím z jeho slov žádné stýskání po letech minulých, cítím jen konstatování faktu. Nicméně Klaus zapomíná na to, že před 30-40 lety nebyla LGBT komunita a gender problematika úplně v popředí ani na tom západě, celospolečenským tématem je na západě (tedy i u nás) tak někdy od přelomu tisíciletí. Takže z tohoto úhlu pohledu už Klaus trochu plká. jeho další slova vůbec nijak nevybočují z toho, co říká stabilně už mnoho let. Sama to s ním mám těžké, v některých věcech s jeho pohledy souhlasím, v jiných si myslím, že je naprostý blázen. Nicméně jeho (a Zemanův) příklon k Rusku vnímám jako potvrzení toho, že tito dva pánové byli v prognosťáku s nějakým cílem. Nikdo mi nevymluví, že oba mají vazby na KGB a že po revoluci fungovali jako výtečné ruské spojky.

4 0
možnosti
JU

J24o57s75e31f 49U27l28m49a56n

15. 9. 2019 13:35

Přesně tak. Západ začal blbnout někdy na přelomu tisíciletí a od té doby se situace postupně zhoršuje. Vždyť ještě když si přečtu projev Mekrelové a roku cca 2010, tak to mělo hlavy a patu...Dneska už to jsou jen pseudohumanistické bláboly a populismus.

7 1
možnosti
Foto

Karma, Klaus je na tom sice o něco lépe, než jeho oposmluvní kumpán Zeman, ale přesto by mu měl někdo z jeho okolí říct, aby raději mlčel. Podle mého jsou dva druhy lidí. Jedni, než by řekli nějakou hloupost, tak raději mlčí. Druzí, než by mlčeli, raději řeknou nějakou hloupost. Klaus se Zemanem patří podle mého do té druhé skupiny.

Tak přemýšlím, bude hloupé, když řeknu, že nás komunismus chránil před tuneláři, které Zeman takto pojmenoval a Klaus omilostnil?

11 6
možnosti
Foto

Děkuji. Dá se říci cokoli, třeba i to, že nás (i jiné) diktatura či totalita chránily před negativními dopady demokracie. S tím souvisí ona volba, jestli je lepší žít ve svobodné společnosti, která dává prostor pro mnohé lumpárny, přesně tak, jak to máte ve svém (Havlově) mottu, a nebo v řádu diktatury či totalitního systému, před ledasčím ochráněni, ale nesvobodni.

Moje volba je jasná a myslím, že Vaše taky:-)

3 0
možnosti
LM

Inu komunismus nás také "chránil" před Klausem. Přesto jsem rád, že si dnes Klaus může plkat, co mu slina na jazyk přinese.

1 0
možnosti
Foto

:-) "komunismus nás také "chránil" před Klausem". To je zajímavá myšlenka a bez nějakého citového zabarvení je to vlastně pravda. A souhlasím i s tím, že je dobře, že Klaus, stejně jako vy či já, můžeme říkat, co chceme.

2 0
možnosti
Foto

Karma.

Tak jako Klaus i Zeman jsou velice vzdělaní a i inteligentní lidi. Teda byli. Jejich intelektuální vrchol se u obou kryl s obdobím revoluce. Ale to je naprosto lidské, tak to máme v tom věku všichni.

Ale oni oba se dostali na absolutní vrchol v hierarchii moci. Nemůžeme se jim divit, že v obklopení svých přisluhovačů a s jejich povahami propadli prstenu moci. Musí to být pro ně strašný pocit, když nikoho soudného nezajímají. A tak škodí. To jediné ještě vzbuzuje ohlas. V podstatě jsou to chudáci. Ale ne, nelituji je.

9 5
možnosti
Foto

Děkuji. Myslím si, že jste trefně popsal z "psychologického hlediska" motivaci těchto lidí. Vytvářejí kontroverze, které se možná ani neshodují s jejich skutečnými názory, aby na sebe upoutali pozornost, bez které nedokáží být. Asi tak, jako když si nějaké šedesátiletá vyhaslá filmová hvězda vezme průhledné šaty.

2 0
možnosti