Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J79a21n 77R81á88ž

19. 9. 2019 18:44

Po přečtení jsem byl v rozpacích, zda se pořádně zasmát nebo jen v údivu na tím shlukem slov, v rozpacích pokývat hlavou. Přiznám se, že převládlo to druhé!

0 0
možnosti
JK

Autor má detinské vnímanie sveta: ak niekto povie, že stalo to a to, tak to ešte neznamená, že podporuje nejaký systém.

To, že skonštatujem, že Stalin zmenil poľnohospodárske Rusko na svetovú vojenskú veľmoc, ešte neznamená, že Stalina obdivujem. Len konštatujem historickú skutočnosť.

Autor trpí klasickou vadou - čiernobielym videním sveta. Buď je niečo dobré alebo zlé. Nič medzi tým pre neho neexistuje.

2 1
možnosti
VS

U Klause st. je hodně důvodů kritizovat jeho kroky zejména v 90.letech a pak hlavně amnestii, ale jeho poslední názory svědčí naopak o zdravém rozumu, to, kam nyní spěje západní Evropa (politická korektnost, gederismus, klimaktologie...), to je doslova k pláči a dělejme všechno pro to, abychom se tomu vyvarovali...

7 4
možnosti
JK

Jsem udiven, jaký odpor vzbudilo Vaše prosté konstatování faktů 8-o

3 2
možnosti
Foto

:-)Asi to bude tím, že lidé často nechtějí znát fakta, nechtějí slyšet jejich interpretaci a popuzují je jiné názory, než jaké mají oni.

1 0
možnosti
IB

Svym zpusobem ma pravdu. Komunismum u nas zakonzervoval spolecnost a "chranil" nas pred jakoukoliv zmenou - vcetne svobody, demokracie a i pred novymi technologiemi.

Klaus mluvi jako clovek ktery se boji zmen a nechce si pripustit ze vsechno se vyviji.

1 1
možnosti
KS

To je častý rys u mnoha starších lidí.

0 0
možnosti
JS

Tak komunismus a železná opona bránila i dalším průnikům nešvarů západního světa a to hlavně přílivu migrantů, Německo dnes 5 milionů Turků, tento příliv by nás jisto jistě neminul, kdyby opona byla na východ od nás. Jak říkala má babička všechno zlé je na něco dobré;-) Takže tady má Klaus docela pravdu i když se to někomu nelíbí.

2 3
možnosti
Foto

Myslím, že velmi pěkně se na vašem komentáři dá demonstrovat absurdita určitého pohledu zpátky,která se je vyjádřena i Klausovými výroky a potažmo i aktuálních úvah.

Železná opona bránila vlivu západního světa na sovětské satelity, tedy bránila nesvobodný totalitní svět před světem demokratickým, jehož součástí jsou i nešvary, které logicky a demokracie přináší.

Dnes nejsme chráněni od vlivu Západu, ani od vlivu východu. ze západní demokratické společnosti k nám stále přichází i různé, stále nové nešvary, ale na východě na nás číhá to, z čeho jsme se po desetiletích vymanili. Nesvoboda, autokracie, totalita. Srovnávat to je zcela absurdní.

Migranti se k nám nehrnou ani dnes, jdou za lepším, proč by to dělali v době, kdy u nás byla nesrovnatelně horší životní úroveň. V minulosti k nám přišli jen ti ze "spřátelených" zemí", kteří neměli na výběr.

3 0
možnosti
OD

O47t29a 56D95v60o57r22a77k

15. 9. 2019 20:15

Naprosto s Vámi souhlasím. Po revoluci jsem byl velkým přívržencem Václava Klause. Ale pak přišlo podivné dělení republiky, někomu na míru šitá kuponová privatizace no však víte jak to bylo dál. Dàvno už mu nevěřím ani slovo. Zvlášť pak ten letitý nesmiřitelný boj s Milošem Zemanem.

1 1
možnosti
Foto

V podstatě jsem prodělal stejný proces jako vy. Možná jsem s ním v některých dílčích záležitostech nesouhlasil a trochu mě zlobilo to jeho ego, ale respektoval jsem ho. A pak postupně přicházelo velké zklamání...

3 0
možnosti
OM

Prohlasit o nekom ze trpi demenci jen kvuli odlisnym nazorum, muze jen dusevni mrzak

11 7
možnosti
Foto

A kým je podle vás ten, co o někom prohlásí, že je duševní mrzák?:-)Předpokládám, že umíte nejen číst, ale i rozpoznat v nějakém politickém komentáři určitou nadsázku. Kdybych si myslel, že VK trpí demencí, napsal bych, že trpí demencí. Myslím, že soudný člověk pochopí konstatování, že "V 78 letech má už asi každý nárok na trochu té demence" jako pejorativní výrok, který má u čtenáře evokovat autorův striktní nesouhlas s výroky oné osoby. Nic víc.

4 1
možnosti
DK

Nebýt toho, že vím, kdo je autorem této hlášky, asi bych se vašeho titulku hodně lekl.

1 1
možnosti
Foto

Myslím, že jediným smyslem té hlášky bylo, aby se jí někdo "lekl", respektive, aby vyvolala polemiku. Což se stalo.

Já ovšem nepolemizuji s tím, jestli nás komunismus ochránil před "genderem" a "LGBT" , což je ve své podstatě nesmysl, protože i náš minulý režim byl v tomto vcelku liberální a změna pohledu na LGBT komunitu a genderové otázky je nějaký postupný společenský proces a ne nástup specifické ideologie.

0 0
možnosti