Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Koukám, že Babiš měl nechat rodinu v chudobě. To by se asi líbilo.

0 0
možnosti
Foto

Babiš se neměl pokusit rodině přilepšit padesáti miliony, na které neměl nárok, to mi se mi líbilo.

3 0
možnosti

koukám, že se tady sešla i místní úderka ;-D. Předem upozorňuji , že nejsem ani právník, ani soudce, ani policista. Jen uvažuji čistě logicky. To že někdo udělá takové kolotoče , jako Babiš s ČH prostě podvod je. Uměle převést část své firmy , aby dosáhla na dotaci a pak si ji vzít zpátky prostě podvod je, ať si jeho obhájci říkají co chtějí. Pak je otázka trestnosti tohoto podvodu. Ale podle mě by o tom to měl rozhodovat soud a ne státní zástupce.

2 0
možnosti

Proč diskutující nazýváte úderkou a sám připojujete hlas musíte vědět vy sám.

0 1
možnosti

ve které je relativizováno, zdali nebyl Agrofert malou či stření firmou,

Zdroj: https://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=728218

On se zkoumal Agrofert??? Máte v tom poněkud hokej!

Napovím - posuzovala se provázanost ČH s Agrofertem, v tomto směru ke zpřísnění podmínek ze strany EU došlo až po datu, kdy bylo o dotaci pro ČH žádáno.

0 0
možnosti

R83a54d10e93k 22K28o51h51u95t

18. 9. 2019 21:30

"Obecně je zločincem ten, kdo zločin spáchá, a to bez ohledu na to, je-li stíhán, usvědčen a odsouzen"

Kdo určuje, co je a co není trestným činem a kdo určí, že ten konkrétní čin spáchal konkrétní člověk? Stačí pro určení viny sympatie či antipatie k tomu člověku?

1 0
možnosti

Vaše otázky jsou jako historický exkurz do dávnověku kdy vznikaly obecné soudy. Dříve asi rozhodoval stařešina rodu a co rod to názor. Jak šel vývoj dále bylo nutno z těch různých názorů a soudů udělat nějaké pravidlo a zkratkovitě zkráceno objevily se zákony a jejich vykladači - soudci. A protože to jsou lidé tak se jako lidé chovají. Nadarmo se neříká, že dva soudci a tři názory na jeden a týž problém. Stejně tak se říká, že k soudu se chodí pro rozsudek ne pro spravedlnost.

Máte lepší řešení na tuto zjevně nedobrou situaci ?

0 0
možnosti
Foto

J91a97n 67H24o31r21n24í57k

18. 9. 2019 21:25

Souhlas, dík R^.

2 0
možnosti

R83a93d60e30k 38K52o15h86u38t

18. 9. 2019 21:22

Tak je nyní státní zastupitelství závislé nebo nezávislé? Co si vzpomínám, tak Milion chvilek organizoval demonstrace kvůli strachu, že stávající ministryně spravedlnosti výměnami na postech zástupců způsobí jejich závislost. Z toho lze usuzovat, že tehdy bylo státní zastupitelství nezávislé. Nevím o tom, že by došlo k výměně státních zástupců. ale i přesto se najednou státní zastupitelství stalo závislým. Co mi uniká?

3 0
možnosti
Foto

To je absurdní spekulace. Pokud demonstruji proti tomu, že nějaký nestandardní krok může ohrozit nezávislost justice, neznamená to vůbec nic o tom, jestli nějaký činovník justice rozhodoval podjatě či nepodjatě. Nechci panu Šarochovi křivdit, ale pokud by jeho rozhodnutí nezákonné, mohlo by to být také jen jeho selhání ( selhání jeho nadřízeného, který ho třeba takto mohl instruovat) takto a ne selhání justice jako celku.

1 0
možnosti

Ano můžeme si myslet i říkat co chceme, pokud to ovšem nepřekročí meze dané zákony. V demokratické svobodné společnosti by se neměly zpochybňovat výstupy, které jsou v běhu živé kauzy nebo ty, které nabyly právní moci, lze takové věci napadat jen opravnými prostředky, které jsou opět dány zákony, a tím jsou různá odvolání, dovolání atd. nelze však připustit zpochybňování během řízení, jelikož tak vzniká tlak na lidi, kteří mají nestranně rozhodovat a to není dobré a pak verdikt, který je pravomocný, tím pak zpochybňujeme celý systém. My můžeme, ale tlačit na to, aby bylo učiněno maximum, aby ten systém byl co nejkvalitnější a tedy ho zákonným způsobem měnit, takový tlak je zcela legitimní, ale to, co se odehrává kolem kauzy Babiš, je opravdu neskutečné a ty tlaky jsou obrovské a to jak mediální, tak od politické scény a to by tak rozhodně být nemělo.

1 0
možnosti

Moudrý komentář.

0 0
možnosti
Foto

J62i54r62k36a 92H62o54n29c97ů

18. 9. 2019 15:46

Mám pochybnosti? Žijeme v demokratické společnosti? Tak proč bych své pochybnosti nemohl vyjádřit?

Zdroj: https://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=728218

Nechci vám do toho mluvit, ale zjevně si pletete demokracii se svobodou. Ale nejste v tom sám, to je jisté.

4 1
možnosti
Foto

Pokud bych si to plet, jako že nepletu, nejste bohužel vy tím, kdo mi to vysvětlil.

Zbytečný komentář.

2 0
možnosti
Foto

Tady padl příklad ze zlodějem kola. Ten ale bude možná tvrdit, že si ho pouze půjčil v nouzi. Častá filmová scéna. Byl daný jedinec v momentu převzetí kola zlodějem, nebo se jim stal, až si ho rozhodl ponechat? A jak mu lze dokázat, že tento úmysl měl už v momentu "půjčení" kola?

A to je problém s Babišem.

3 2
možnosti

V každém případě se jedná o neoprávněné užívání cizí věci:-)

3 0
možnosti
Foto

Ještě maličkost, zastavení stíhání Babiše není testem demokracie, je testem efektivnosti dělby mocí zákonodárné, výkonné a soudní.

4 0
možnosti