Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ten článek je o podstatě nějakého fenoménu, ne o tom, jak se projevuje její nemoc, čím se dopravuje do Ameriky nebo, jak na ní kdo působí. To totiž není dle mého soudu vůbec podstatné.

0 0
možnosti
Foto

To dítě je stvořeno svým tátou který by chtěl socialismus,pošle dívku lodí za 15 milionu dolarů z pohonem naftového motoru a nikdo za celou plavbu jí neviděl na palubě.Na půdě OSN přednesla projev hodného mistra ale nic nenavrhuje za nápravu.Hlavně jsi jí nechte je to jen bublina která splaskne po pár měsících

0 0
možnosti
Foto

Jako mnozí jiní se asi zbytečně zaobíráte spekulacemi o nějakých osobních a detailních záležitost té dívky a já píši názor na podstatu celého fenoménu.

0 0
možnosti

P26e93t49r 32B83u85r23i31a91n

2. 10. 2019 14:46

Greta všechno zmobilizovala, ale vlastně nic neudělala, Gretu jste stvořili vy, Gretu vytáhli novináři, Greta likviduje své protivníky, ti se ale likvidují sami, chce se mi na záchod, proto se napiju, jedu v autě, takže dobrou noc.

Takový pocit z vašeho ani blogu. Neříkám nic, ale na má slova dojde. A to že jsem se kdysi mýlil se dnes ukázalo být pravdivé.

1 0
možnosti

P41e58t14r 50B73u17r70i19a93n

2. 10. 2019 14:47

Opr: Takový pocit mám z vašeho blogu.

0 0
možnosti

Správně, vloni jsme se sešli U kalicha a za halasného cinkání půllitrů nebio piva v oblacích kouře levných cigaret a tuzemáku, jsme si ji vymysleli...

No co my, co máme místo hlavy kokosovej vořech, že? Voni jsou hlava.

0 0
možnosti
Foto

No vy jste si jí určitě nevymyslel, nic takového vám nepodsouvám, a rozhodně si ji nevymyslel nikdo za okolností, které tak hezky popisujete. Pokud tedy míníte bazírovat na doslovném významu těch slov, reálně si jí nevymyslel ani nestvořil nikdo. Její popularitu a vliv zabezpečili její odpůrci a ti, kdo se jí vysmívají, a z části ti (to jsou ti chytřejší), kteří potřebovali zdiskreditovat postoje klimatologů a ekologů.

No a ti, co mají místo hlavy "kokosovej vořech", ti jenom "slintají pentli". Ti mě vůbec nezajímají.

0 0
možnosti
Foto

Ahoj, posílám karmu a palečnici - vím, prdplatné (platprdné), za to nic nekoupíš, ale i tak ... R^R^R^;-)

2 0
možnosti
Foto

Děkuji, Karle ,a také tě zdravím. Sice mě různé "projevy zdrcující kritiky", moc nedrtí (mnohé už ani nečtu), ale je příjemné si přečíst pochvalu.

2 0
možnosti

J69o45s67e74f 36U63l34m20a67n

2. 10. 2019 10:50

Takže vy se pozastavujete nad tím, že lidé se nadměrně vyjadřují na adresu Grety, ale vůbec se nepozastavujete nad tím, že Greta je neuměrně propagována médii, víme o ní každý prd, aniž bychom o to opravdu stáli, že si ji zvou politikové, že se jako naprostý laik bez jakýchkoliv kvalifikací účastní mezinárodních sektání na vysoké úrovni...nic z toho vám nepřijde absurdní...Ani jste se nezamyslel nad tím, že je to v podstatě účel celého projektu...ostatně...to je přece to, co na Gretě lidé jako vy oceňujete, že rozproudí veřejnou debatu...nebo si snad přejete, aby lidé celou tuhle nechutnou kampaň ignorovali a tím Gretu udělali v podstatě bezvýznamnou?

7 1
možnosti
Foto

Pravdu ve své zdrženlivosti máte jen v té míře, pokud Gréta se neodvolává na nerespektování vědeckých výzkumů politiky. Stačí tedy maličkost, odvolat se jiné vědecké výzkumy.

Ale v té formě, v jaké to uvádí místopředseda vlády, že je nutné připravit krajinu na klimatické změny, tak na této formulaci by mohla být shoda.

1 0
možnosti

Dobrý článek. Ale, ona skutečnost je trochu jiná. Nejsou jen vědci klimatologové, ale i vědci geologové, krajináři,.. A ti se do mediálního prostoru nedostanou vůbec. Geologové mají modelaci teplot od počátku počátků, klimatologové cca 200 let. Geologové disponují poznatky, že ono kolísání teplot (a cyklické) nikdy nepřekročilo meze, jež by bylo schopno lidstvo vyhubit. Že v té hluboké minulosti mnohokrát koncentrace CO2 překročila mez, kterou klimatologové udávají jako kritickou a zemi a životu to prospívalo. V té vědě je nutno ony různé poznatky sladit, abychom měli relativní jistotu pravdivosti klimatologických predikcí. Interdisciplinárně. Ve vědecké komunitě nikdo nezpochybňuje skleníkový efekt, nikdo nezpochybňuje exponenciální nárůst koncentrace CO2 totožný s exponenciálním nárůstem s počtem obyvatel na Zemi.

Nejasno je okolo těch predikovaných teplot v budoucnu a v účinku CO2.

Ti okolo Grety jsou radikálové, se kterými ani ti klimatologové nechtějí mít nic společného. Třeba lež o 12 let na to něco dělat nebo ty návrhy stran červeného masa.

Ono o těch geolozích v mediálním prostoru nikdo neví.

Problematika CO2 je v politice od Al Gora, a defacto na základě předběžné opatrnosti.

Ano, díky tomu, kam a na co je soustředěna mediální pozornost, bohužel zastře realitu. A míra informovanosti dokoná své. Ony reakce jsou jen adekvátní tomu, co je vyvolává. Je to pochopitelné.

Koho by ta problematika neděsila, když je Vám řečeno, že je jen 12 let na to něco udělat, jinak jsme v kélu. Proto ten spor, zda investice do přizpůsobení se kontra investice do snížení CO2. Mimochodem ti okolo Gréty zablokovali největší možnost snížení emisí CO2 - jádro.

9 1
možnosti

L54u77d87ě13k 90T12o58n52d83r

2. 10. 2019 10:20

Na Grétě je zajímavé, že ve svých projevech neopomene poznamenat, že nejde jen o klima a snížení emisí a klima. Že to nestačí. Že je to vlastně jen začátek. Že jde ve svém důsledku o něco jiného:

"To však nestačí. Potřebujeme zcela nový způsob myšlení. Politický systém, který jste vytvořili, je hlavně o hospodářské soutěži. Podvádíš, když můžeš, protože všechno, na čem záleží, je vyhrát, získat moc. To musí skončit, musíme přestat konkurovat, musíme spolupracovat a spolupracovat a spravedlivě sdílet zdroje planety."

https://www.eesc.europa.eu/en/news-media/videos/youre-acting-spoiled-irresponsible-children-speech-greta-thunberg-climate-activist

Ideálem Gréty je odstranění tržní ekonomiku. Ne její regulace, ale odstranění. Když tedy nebude tržní, konkurenční, musí být direktivní, plánovaná... (jako za socialismu).

Ideálem Gréty je také člověk se zcela novým myšlení, který nebude "egoistický", nebude se snažit "vyhrát", nebude s nikým konkurenčně soutěžit, ale bude se všemi ryze altruisticky spolupracovat a spolupracovat, při budování světlých zítřků... (jako za socialismu)

Za Grétou vykukuje Karel Marx a jeho sny o světě bez soukromého vlastnictví, plného nadšených komunistů budujících nesobecký svět světlých zítřků.

7 1
možnosti
Foto

A co když se s tou sobeckostí řítíme do katastrofy? Po mě potopa, že ano.

0 0
možnosti

J22a80k63u98b 23H66o15z43a

2. 10. 2019 10:06

No, však ji taky dojíte i vy osobně. ;-)

1 3
možnosti
Foto

Četl jste ten článek? Pokud ano, proč mi píšete jinými slovy to, co sám konstatuji?

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS