Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Plně s vámi souhlasím. R^

Karel Gott byl velmi oblíbený a ještě dlouho zůstane u mnoha lidí nejen u nás, ale především v Německu. Jenže to, co se kolem jeho úmrtí děje v rovině vedení státu je skoro až nechutné a jí být pozůstalým, tak státní pohřeb a smutek jednoznačně odmítnu. Ne proto, že by to sám Karel Gott úplně nechtěl, ale proto, že se to děje spíš z touhy získat z jeho smrti osobní prospěch.

Nezaregistroval jsem, že by Babiš nebo Zeman byli tak skalními fanoušky a že by natolik uznávali jeho postavení tím, že by navštěvovali jeho koncerty a průběžně ho takto mediálně hodnotili. Podle mne je to vypočítavost a snaha zalíbit se voličům, u nichž byl Karel Gott hojně oblíbený a kteří, v kategorii jejich voličů, nepochopí, že se jednání o účelové a skoro až nechutné jednání.

Karel Gott si získal výjimečnou oblibu a popularitu a, pokud to rodina přijme, určitě si zaslouží takovou formu posledního rozloučení, aby mu mohli fanoušci masivně vyjádřit soustrast. V žádném případě to však není na státní pohřeb, který má svá pravidla, jež by se musela účelově měnit. A vyhlášení státního smutku se také zcela vymyká obvyklým pravidlům a zvyklostem a silně zavání osobní propagandou.

Jsem zastánce rozumného přístupu, což se samozřejmě mnohým nemusí líbit, ale je to můj názor a každý má na něj právo. Nikdo nemá právo nikomu odepírat jeho názor jen roto, že zrovna nebyl celoživotním fanouškem zesnulého. To už je trapné a ubohé.

Vám souhlas a Karlu Gottovi R.I.P.

2 0
možnosti
Foto

:-)R^ Pohřbíváme symbol.Otázka zní: symbol čeho, respektive pro koho je jakým symbolem. Třeba pro naši politickou reprezentaci.

0 0
možnosti

RvRvRv Velmi dobře Vám tu Vaši zaujatost připomenutím článku z 16.7. napsal pan Svoboda níže.Tím jste se sám vyřadil z okruhu lidí, kteří se mohou OBJEKTIVNĚ vyjadřovat k současnému dění kolem úmrtí Karla Gotta.

Přímo hlupáctvím se dá nazvat Vaše "odborné" posouzení hlasu zpěváka, když na sebe prozrazujete, že se ve zpěvu vůbec nevyznáte - to nesouvisí s tím, zda byl Vám Gott sympatický či nikoli.

Četnost Vašich článků iniciuje názor, že nemáte do čeho "píchnout" a tak píšete a je skoro jedno co. Z výše uvedeného vyplývá, že určitě nejste povolaný hodnotit způsob rozloučení se zesnulým zpěvákem.

4 2
možnosti

Pane Turnere, dne 16. července jste napsal článek, kde jste o Karlu Gottovi napsal toto, cituji: "Tvorbu, respektive interpretaci mistra Karla Gotta ale nemohu ani vystát, když ho vidím na pódiu, dělajíce mi už skoro padesát let pupínky" (cituji to i s gramatickými chybami). Dále jste napsal, že Karel Gott je "průměrný tenor, bídný malíř a katastrofální herec". A dodal jste: "je to i člověk hloupý", což jste navíc názorně rozvinul. Samozřejmě, že jste dal najevo i svou intelektuální převahu. Napsal jste, že jste čtenářem esejí Umberta Eca. Svatá elito!

V této souvislosti je dost zajímavé, proč jste za poslední tři měsíce napsal tolik článků, kde přímo v titulku figuruje jméno Karla Gotta, a k tomu "X" dalších článků, kde o Gottovi píšete alespoň jednu větu. Vy prostě naprosto dokonale ilustrujete bídu průměrných. Ne všech průměrných, jen těch, kteří nejsou schopni unést úspěch úspěšných. A tak na ně z pozice své průměrnosti házejí špínu, ale ve skutečnosti jen odkrývají svou vlastní.

Vy chcete kritizovat "hysterické výlevy a mediální humbuk"? Vždyť svým nynějším článkem se vezete na stejné vlně. Jen tu vlnu sjíždíte z opačné strany. Vadí Vám, že Karel Gott si získal srdce tolika lidí? Musíte opravdu hodně trpět, pane Turnere. A bude to ještě horší.

11 2
možnosti

D86a90v57i62d 14H68o23r82á75k

2. 10. 2019 20:38

Již jsem to navrhoval v jiné diskusi, ale nemohu jinak.

Předseda vlády Babiš navrhl Mistrovi státní pohřeb, který byl schválen a já bych někde chtěl založit podpisovou petici, abychom se my Slavíkovi příznivci zasloužili o to aby mu byla postavena na důstojném místě socha.

...a nejlépe stejným sochařem, kterému se tak povedla socha V. Špinarové.

3 0
možnosti
Foto

Snad si Karel Gott zaslouží alespoň takový pohřeb jaký měl Alois Jirásek.

0 0
možnosti
Foto

Proč Alois Jirásek, Gott snad něco ve své době stěžejního napsal nebo zkomponoval?

Řekl bych, že význam a zásluhy lidí se hodně špatně kvalitativně hodnotí.

Na jedné straně někdo hledí na Gotta jako na národní symbol, někdo jen jako na dobrého interpreta populární hudby a nic víc.

0 0
možnosti

Částečný souhlas. Taky nechápu, jak někoho může motivovat napsat v pořadí asi 78. blog na téma "opustil nás Karel Gott".

Na druhou stranu, živobytí toho člověka bylo založeno na tom, že miliony lidí sdílely jeho život s ním, a to i mimo koncertní/televizní pódia. Tak to v této branži chodí, popularita popových hvězd není zdaleka založena jen na jejich krásném zpívání. Vztah fanoušek-popová hvězda je prostě velmi specifický. Slabší než vztah rodinný, ale stále velmi silný. Kdyby to Gottovi vadilo, tak by se třeba po sedmdesátce stáhl do ústraní. Jenže pokud je mi známo, to on neudělal. Právě naopak - šel vstříc pozici, kdy ho jeho fanoušci provázejí až do samotného konce. Svým způsobem se tedy i všichni jeho fanoušci mohou považovat za "pozůstalé".

Jestli je to na státní smutek? No to těžko říct, máte snad nějaké pravidlo, kterým to jednoznačně posoudíte? Pokud ano, tak se těším, až se s námi o něho podělíte;-)

0 0
možnosti
Foto

:-)R^Myslím, že téma vztahu národa a celebrity je zajímavé a docela mě láká se k tomu vyjádřit, ale asi dnes není ta správná chvíle.

0 0
možnosti

A co vyhlášení národní smutku po smrti pana Karla Svobody? To se také nekonalo. Ten texty písničky Karla Gotta z velké části komponoval. Pan Gott byl oblíbený a nepřekonaný interpret, v Evropě srovnatelně známý např. se zemř. rak. zpěvákem Udo Jürgensem, jehož poslední rozloučení probíhalo jako slavnostní a emocionální ceremonie, ale ne státní. Umění a stát by se neměly spojovat.

4 0
možnosti
Foto

Naprosto souhlasím. Není vhodná chvíle rozebírat, kým byl Karel Gott a kým byli mnozí jiní, co byl pohřbeni bez poct a humbuku. Za zamyšlení to ale stojí, něco to o nás vypovídá.

0 0
možnosti
Foto

Protože politickém a novinářské hyeny se pasou na smrti známého člověka. Že se nestydí. Hlavou mi zní Krylův song.

3 0
možnosti

Čekal jsem jestli tam zase bude Babiš a nezklamal jsem se. Dokonce i Ovčáček. Prostě vy bez něj snad ani neumíte dýchat.

5 1
možnosti

Dala plus omylem. S panem Turnerem souhlasím. Písně Karla Gotta byly součástí i mého života a daly mi radost a vždy mi ho připomenou. Je mi líto jeho dětí, které tak brzy přišly o otce, ale ten mediální humbuk a angažovanost politiků v této smutné věci je až odpuzující a k pozůstalým necitlivý.

0 0
možnosti
Foto

Myslím že je to nejlepší z blogů na toto smutné téma. A ještě dodám, kolik se objevilo RIPáků. Jako by Čeština, kterou někteří z nich tak vyžadují, když někdo napíše pravopisnou chybu, neměla pro takovouto smutnou událost přesné slovo ve formě : Odpočívejte v pokoji. Prostě světovost za každou cenu. Vám dnes karma a poděkování za opravdu lidský článek.

7 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS