Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BM

Letiště bylo přejmenováno na "Letiště Václava Havla"

S nápadem pojmenovat letiště po bývalém prezidentovi přišel jako první režisér Fero Fenič. Jeho petici za ‚Letiště Václava Havla‘ podepsalo už 82 tisíc lidí.

„Je to skvělá zpráva, velmi mile mě překvapilo, že se vláda k tomuto kroku odhodlala. Věřím, že pokud ne současníci, tak příští generace tento čin ocení,“ řekl Radiožurnálu Fenič.

Návrh má ale i své odpůrce. On-line petici výtvarníka Petra Kellnera podpořilo více než 24 tisíc občanů, kteří chtějí o změně názvu rozhodovat v referendu.

Jisté pochyby o tom, zda by právě tento způsob uctění památky Václava Havla byl nejvhodnější, vyjádřil už dříve také Havlův někdejší tajemník Vladimír Hanzel. Po bývalém prezidentovi by podle něj mohly být pojmenovány jiné, nekomerční objekty, například některé divadlo či univerzita.

Změna názvu letiště je v kompetenci akciové společnosti Letiště Praha. A o věci úředníci jednali také s Českým aeroholdingem, pod který letiště od tohoto měsíce patří.

0 0
možnosti
Foto

Ale proč ne? A Václav Havel je asi i v arabském a čínském světě znám vice než Karel Gott.

1 0
možnosti
Foto

Dobrý nápad. Přejmenovat Prahu (ten název nikomu nic neříká) na anglosaské Gottovo bude takovým pěkným vyjádřením naší zahraničně politické orientace.

0 0
možnosti
Foto

Zlepšovák: Gottheim.

1 0
možnosti
PD

Kdybych si musel vybrat koho dávat dětem za vzor a připomínat, kdo se více zasloužil o stát, tak jasně V. Havel.

3 1
možnosti
Foto

Neměl byste raději napsat "kdo se více zasloužil o rozpad státu". A co se týče devizového přínosu pro stát, tak jednoznačně vyhrává Gott.

1 4
možnosti
JV

A co hned přejmenovat republiku na"Gottova republika" Bude tím zabito plno much na jednou. ;-D

0 1
možnosti
ND

Nejsem moucha, ale byla bych taky zabitá :-)

0 0
možnosti