Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^R^R^ Velmi dobrý a potřebný text.

Domnívám se, že v normálně fungující společnosti mohou sice čas od času vzplanout individuální nebo kolektivní vlny vášní, včetně nenávisti. To bohužel nějak patří k lidské přirozenosti. Ale je to nedobrý exces a jsou od toho na jedné straně obecně přijímané normy chování a na druhé straně také zákony, jimiž se společnost může a má s nenávistí nebo nenávistnými projevy vypořádat.

Jádro pudla je v politické instrumentalizaci nenávisti. Typický je relativně nedávný příklad s brexitovou kampaní v Británii, kdy nenávist šířená mezi zastánci brexitu vedla až k politické vraždě mladé poslankyně Jo Coxové, jedné z výrazných postav tábora zastávajícího setrvání Británie v EU.

Žel, také na diskusích fórech u nás čelíme už řadu let fenoménu úmyslně rozdmychávané nenávisti. Je potřebná umírněnost a kritický nadhled. Nenechat sebou cloumat, nepodléhat svodům nenávisti.

Jev označení příspěvku, s jehož obsahem nesouhlasím, za nenávistný, bych okomentoval hláškou z filmu Pelíšky: "Rozmohl se nám tady takový nešvar!" ;-D

3 1
možnosti
Foto

Musím vám vyseknout poklonu: Máte paměť jako slon.

0 0
možnosti
Foto

J14i13ř14í 97T27u36r64n50e12r

22. 10. 2019 10:34

:-)R^Naprostý souhlas a dík

0 0
možnosti