Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P61e93t15r 97Č15e79j27k51a

10. 1. 2020 10:08

https://cs.wikipedia.org/wiki/Alternativní_trest

Podívejte se prosím na dnešní alternativní tresty..... pokud bychom měli u vlády totalitní moc, která si podmaní justici - samozřejmě, že by je bylo možné zneužít proti politickým odpůrcům, stejně jako za totality před rokem 89. To však nemění nic na tom, že pokud jsou správně používány tak jak mají, tak mají své pozitivní opodstatnění. Problém zkrátka je zneužití něčeho, co je ze své podstaty neutrální (což je právní nástroj).

4 1
možnosti
SB

Kdybychom měli odsoudit všechno, čeho lze zneužít, museli bychom například zavřít i psychiatrické léčebny, jelikož i ty byly v dobách bolševika zneužívány.

8 0
možnosti
Foto

J54a35n 94A80n83d22r59l27e

10. 1. 2020 10:03

naprosto vystizne pojmenovani problemu pi. Valkove R^

(a osobne dekuji, usetril jste mi cas, muj rozepsany clanek by uz jen opakoval, co jste lepe napsal Vy :-))

4 1
možnosti
Foto

Já Vám děkuji:-)

2 0
možnosti

J93a30k70u32b 35Š11o71l52c

10. 1. 2020 8:27

Levicovou fanatičku vystřídá kariérní hlupačka. Klasická otázka, kdo napáchá větší škody, fanatik nebo hlupák.

2 1
možnosti
SB

Já se tedy více bojím fanatiků než hlupáků.

Říká se sice, že lidská hloupost je nekonečná, ale přeci jen i ten největší hlupák ví, že kdyby někomu vrazil nůž do břicha, tak to prostě k ničemu dobrému nevede.

Fanatik to ví také, ale udělá to schválně.

3 0
možnosti
SB

Bylo by to naprosto ostudné i proto, že naším prvním ombudsmanem se v roce 2000 stal Otakar Motejl

Zdroj: https://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=741891

......................

K panu Motejlovi lze říci něco podobného tomu, co vy říkáte k paní Válkové (a ohledně paní Válkové s vámi souhlasím):

Člověk, který má na svědomí lidský život, přestože samozřejmě příslušnou autonehodu nezpůsobil úmyslně, takže vrah to není, ale jednoznačný viník rozhodně ano, nemá co pohledávat na místě ombudsmana, neboli veřejného ochránce lidských práv. Může působit v jiných funkcích (a dobré právníky potřebujeme na mnoha místech, takže uplatnění by měl), ale ombudsmanem by být neměl.

Pan Motejl měl za sebou trestný čin, který by byl trestný v každém politickém systému. I neúmyslný trestný čin z nedbalosti je trestným činem.

Když byl unavený a za volantem doslova bojoval s ospalostí, měl jízdu přerušit. To mu nařizují i dopravní předpisy a nesouvisí to s tím, zda je stetečný obhájce, nebo řadový občan, nebo naopak člen KSČ.

A to vám říká člověk, kterému jiný pirát silnic zabil jediného syna poté, co podle svědků jel ve městě strašně rychle a nezvládl řízení a vjel na chodník, po kterém můj syn šel ze školy.

Takoví lidé nemají v pozici ombudsmana co pohledávat a pan Motejl, kdyby byl býval soudný, by tu funkci vzhledem k této skvrně na své minulosti sám odmítl. Do jiných funkcí jít mohl, ale tahle předpokládá i určitou občanskou bezúuhonnost, kterou pan Motejl prostě ztratil tím, co udělal.

9 5
možnosti
MM

Lžete, jaký trestný čin spáchal pan Motejl?

Uveďte skutkovou podstatu údajného trestného činu,proč nebyl šetřen a souzen!

Jaké byly následky jeho "trestného činu"?

Jen plivete jedovatou slinu! :-P

2 3
možnosti
MB

Přístupy bývají různé. Dcera, prokurátora Vaše - se dědictví po tátovi vzdala. Věnovala je na dobro účely a šla besedovat se synem H. Píky. "Za tátu nemohu, omlouvám se"! "Můj táta byl člověk dobrý"! Laskavě rozmlouval s vězni, a proto nikdy nebyl odsouzen - Pravil zase syn, A.Grebeníček. Jsem společenský typ a ráda chodím na návštěvy! Lidi mne zajímají. "Vždy mne dožralo, když se dveře bytu neotevíraly". Tak jsem po vzoru Kremlu - Za spoluúčasti milého J. Urválka vytvořila Zákon ! I nad ránem = 03:00 h, mohu vstoupit do kteréhokoliv bytu a dohlížet, jak se jim tam daří ! I Provést kontrolu, zda v osobních věcech mají pořádek - Řádně uložené ponožky! Tak pravila vzdělaná Helena - "Ur - Válková". ! Já, jsem to zase jistil na ulici. Buch sem i tam. Probušil jsem se i ke vzdělanosti, pravil Z. Ondráček. "Že mé tituly nejsou pravé"? Že jsem podvodník, opisovač, áále ! "No jasně, je to účelovka a kampaň", pravil agent StB Bureš. Sám s tím mám velké zkušenosti ! Všichni jsme lidé dobří a s námi vám bude dobře. Čau lidi ... :-)

20 2
možnosti
PV

Válkové je 69 let - kam se žene - za slávou , penězi ?

Většina lidí v tomto věku chce klid, věnovat se koníčkům, zálibám, vnoučatům ale tahle paní chce honit kariéru 8-o

10 0
možnosti
Foto

Tak TGM nějak v tom věku šel dělat odboj.

6 2
možnosti
Foto

Karma, na druhou stranu, Babiš také nevěděl, že se za komunistů nesměli volně cestovat. Prostě Mimoni :-)

20 4
možnosti
Foto

Ano, uzavřené mediální bubliny existovaly už tenkrát. A hlavou zeď takovéto mediální bubliny neprorazíš.

1 3
možnosti
JL

Na ombudsmanku, ani ochránkyni lidských práv, nemá dostatečnou morální kvalifikaci.R^

11 1
možnosti
Foto

Ano, přesně tak. Nikdo ji nesoudí, nikdo ji nediskriminuje. Jenom si dovolujeme tvrdit, že ombudsman musí být i jistým morálním vzorem, a to Válková rozhodně není

2 0
možnosti
VR

Jestliže soudružka Válková nevěděla, že zákon, který obhajovala, je proti lidem, kteří nesouhlasili s komunistickým režimem a snažili se proti němu něco dělat, a pokud netušila, co je zač soudruh prokurátor Urválek, pak je rozumu naprosto mdlého a patří kamsi k Myslivečkům a nikoli do parlamentu, vlády nebo dokonce do úřadu veřejného ochráce práv. No a pokud to všechno věděla, a přesto dělala to, co dělala, pak je to jen... bezpáteřní osoba a její politické angažmá je stejným výsměchem polistopadové demokracii, jako angažmá Babiše.

19 2
možnosti

P25e30t49r 77Č18e59j11k68a

10. 1. 2020 1:05

Háček je, že ona ten zákon nikterak neobhajuje.... Ona jej pouze z pohledu práva analyzuje, nic víc, nic méně. Kdybych chtěl být stejný manipulátor, jako Info.cz, tak napíšu článek o tom, jak se Válková v tom článku zastává odsouzenců a tedy hájí jejich práva......... protože v něm píše například (strana 31):

"Další otázkou, které jsme se již dotkli v souvislosti s praktickým výkonem OD u konkrétní osoby, jsou tzv. vstupy do obydlí. V průměru jsou formálně uskutečňovány jedenkrát do měsíce, ve skutečnosti je však osoba v OD ve svém bytě i na pracovišti prověřována a kontrolována častěji. V některých okresech jsou všechny osoby v OD bez rozdílu prověřovány téměř vždy, když je spáchán v příslušném obvodě závažnější trestný čin a to i v případech kdy jejich chování v průběhu OD, povaha tr. č. i charakter kriminální minulosti činí jejich pachatelství nepravděpodobným. Tyto příliš časté, zejména v nočních hodinách prováděné prověrky mohou vyústit až v nechuť podrobit se podmínkách ochranného dohledu, neboť osoby v OD pak vidí v příslušnících VB pouze orgány represe a ochranný dohled považují za jakousi formu trestu na svobodě. Příslušníci VB jen zřídka využívají možnosti zmírnit podmínky OD osobám, které po delší dobu vykazují svým chováním i prací výrazné zlepšení (např. lze prodloužit časové intervaly hlášení osoby na útvaru VB). Těchto byť omezených možností (...) by mělo být rozhodně více využíváno."

Ale je to zkrátka odborná analýza, nic víc, nic méně. Vsadím se, že kdybyste prošli odborné články a publikace kohokoliv, kdo se v oblasti práva (a tím spíše trestního) pohyboval před rokem 89, dost by se všichni divili....

7 1
možnosti