Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Pokud to nechápete, tak je to možná proto, že jste prostě nechápavý.

Zkusím vám tedy napovědět proč: protože opozice. Protože nikdy není dobré, pokud je v kolektivních orgánech pouze hlas "jedné strany". To už jsme tu měli.

No a zvlášť, pokud je ČTV financována tak jak je, tedy převážně z daní VŠECH občanů, předpokládal bych, že právo kontroly by měli mít VŠICHNI občané. Ne toliko ti, kteří s vedením ČTV kejhají v jednom hejnu.

5 3
možnosti
Foto

Takže v Radě by měli sedět všichni naši občané. ;-D

2 1
možnosti
Foto

Dobře shrnuje situaci Jiří Zajíc, který má zkušenosti s působením v Radě ČT a je vysoce erudovaný v mediální problematice:

http://www.christnet.eu/index.php/clanky/6343?fbclid=IwAR1gWg_b7OIc2YTTxD2unrHdTtylDLdeQmWggEaOzr3XgTHC8pWyp0ZeO9A

2 0
možnosti
JL

Zajímavý článek.R^

2 0
možnosti
Foto

R^ Velmi dobře napsané. Karma.

S nadsázkou bych řekl, že velmi vážnou výhradou proti dosazení paní Lipovské do oné funkce, je fakt, kdo se jí zde zastává. To je fakt neuvěřitelné ;-D

Ale vážně, osoba, která se pravidelně věnuje výpadům proti veřejnoprávním médiím a nahlas uvažuje o jejich zrušení, je naprosto nevhodná. Je to stejné jako udělat vlka správcem ovčína.

2/ Kvalifikace teoretického ekonoma rovněž není dostatečná. A argumenty České biskupské konference, že je to "upřímná katolička", také nic neříkají o odborné kvalifikaci. Nenechal bych se operovat od člověka, který k tomu nemá náležitou lékařskou odbornost, jen kvůli tvrzení, že to je "upřímný katolík", "upřímný evangelík" nebo třeba "hluboce věřící a horlivý člen židovské obce". To samo o sobě. nenahrazuje odbornou kvalifikaci.

Vím, že církve a náboženské společnosti patří k těm subjektům, které standardně členy do Rady ČT navrhují, nicméně operovat s "upřímným náboženským vyznáním", to je sice fajn a napovídá to, že daná osoba by mohla mít potřebné morální vlastnosti, ale záruka to rozhodně není. Jsem věřící, jsem členem katolické církve, ale považoval bych od sebe za nehoráznost, kdybych někde operovat pojmy, jakože jsem "poctivý věřící" nebo "upřímný věřící" a z toho titulu aspiroval na jakékoliv veřejné funkce. A také bych nemohl připustit, aby mě někdo do nějaké veřejné funkce doporučoval s nějakým podobným "vysvědčením". Svatý František z Assisi říkal opakovaně, že se nikdo nemá vychloubat slovně tím, jak věří, ale že to jeho okolí má poznat z jeho skutků.

3/ Souhlasím velice s názorem, že do Rady ČT patří lidé s velkou odbornou erudicí v oblasti médií. Kdyby Rada ČT vyhlašovala konkurz na ekonoma, jakože nevyhlašuje, pak by kandidatura paní Lisovské nějaký smysl dávala.

7 7
možnosti
Foto

Ta Rada je, mimo jiné, zodpovědná i za hospodaření ČT, čili schopný ekonom se hodí.

Jinak Rada ta místa nijak nepodmiňuje přesnou kvalifikací v oborech, takže se klidně může přihlásit i popelář a zrovna tohle by senátoři neměli vůbec hodnotit.

8 0
možnosti
PK

No když ji navrhli biskupové, tak tam jistě patří, tak jako jsou oni součást naší velmi nyní rozvrstvené společnosti přátel kvalitního vysílání VPT....:-)

1 0
možnosti
Foto

Už ji si měli jen pokropit svěcenou vodou! ;-D

1 0
možnosti
Foto

Jiří, skvěle vyargumentováno. Podepisuji bez výhrad.

6 0
možnosti
Foto

Samozřejmě máte pravdu, ale vzhledem k tomu, že žijeme ve státě, kde může dělat ministra financí třeba chemik, a to existují daleko bizarnější příklady (Jan Stráský), bych z odbornosti členů Rady ČT nedělal žádnou vědu. Daleko závažnější je, že členové Senátu, jenž by měl být pojistkou demokracie, princip demokracie zcela ignorují.

6 1
možnosti
Foto

V čem prosím senátoři ignorují princip demokracie? A kteří?

7 1
možnosti
ZZ

níže píše pan Skřivan : "Je to skutečně tak, že Česká televize má určený úhel pohledu. Má ho určen na základě doporučení Evropské komise, která povoluje veřejnoprávním médiím fungovat z poplatků, nebo z daní jenom za předpokladu, že budou prosazovat, obhajovat a dívat se na všechno z úhlu pohledu tradic evropského humanismu a kritického myšlení. Česká televize se na to nesmí­ dí­vat tak, jako kdyby byla součástí­ současného Ruska, které nikdy žádné humanistické tradice v evropském slova smyslu nemělo. To bychom museli vystoupit z Evropské unie"

to vysvětluje ty zvrácenosti, které prezentují witovská, moravec, takáč a ostatní, "tradice evropského humanismu, kritického myšlení, evropské hodnoty" to jsou novodobá hesla Rudého práva, pocházející od ideologů z bruselu, které nikdo nezná, jen se to od nich musí převzít

7 2
možnosti
Foto

Co je špatném na tradici evropského humanismu a kritického myšlení? Vždyť velká část Čechů se jich dovolává ve vztahu k islámským migrantům. I já. Měl byste raději nějaké antihumanistické postoje a myšlení nekritické?

5 0
možnosti
MV

Posledni vetou v blogu jste presne charakterizoval, proc by pani Lipovska v Rade CT pracovat nemela.

Jeji jednani v teto aktivite mi prijde jako chovani vegetariana, ktery vsude hlasa, jak je maso nepotrebne a zbytne a pak premysli o tom, ze si v restauraci objedna steak.

3 0
možnosti
JN

Pane Turnere, všiml jsem si, že na mě ve svých blozích reagujete poměrně často, což je samozřejmě v pořádku a je to Vaše plné právo, jakož i právo kteréhokoliv jiného blogera. Myslím si ale, že by mělo být jakýmsi nepsaným pravidlem vložit do svého textu odkaz na blog, na nějž reagujete (já třeba jsem na téma kandidatury paní Lipovské napsal blogy dva, a proto nemusí být každému čtenáři jasné, na který z nich reagujete).

Co bych ale viděl jako podstatnější: možná Vám uniklo, že já v obou mých blozích primárně neřeším, zda by paní Lipovská mohla být radní ČT, ale to, že někteří lidé dělají nátlak na Českou biskupskou konferenci, aby kandidaturu paní Lipovské stáhla. Což je něco principiálně jiného, než kdyby se pokoušeli racionálními argumenty přesvědčit členy Poslanecké sněmovny, aby pro paní Lipovskou nehlasovali (proti čemuž by těžko někdo mohl něco namítat). Přičemž například pan šéfredaktor Šafr z deníku Forum 24 "kádruje" nejenom paní Lipovskou, ale i kardinála Duku jakožto hlavního představitele organizace, která její kandidaturu navrhla. A to mi opravdu přijde poněkud za hranou.

Hezký den.

13 1
možnosti