Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BV

Druhé vlaky, řítící se rychlíky, supící se těžkotonážní nákladní vlaky, či inspektoři státní dráhy na služební šlapací drezíně jedoucí na mlíčí a co si ještě vymysleli požadovači exeplárních trestů, nejlépe veřejného upálení na Václaváku versus FAKTA:

Stačí se podívat na jízdní řády a zjistíte ten "zázračný frmol" na té jednokolejné trati a ve stanici Řeporyje.

Motoráky do Berouna a na Smíchov se v Řeporyjích křižují v 10:59, 11:59 a 12:59. Motorák přijíždějící ze Smichova je vidět na tom videu, než začali přecházet. Motorák na Smíchov stál cca 10 metrů od pravé kantny videa, byl dobře vidět a bylo možné komunikovat s posádkou motoráku.

Rychlík do Budějovic projel v cca 11:42 a v dotyčné době už jel z Rudné do Berouna. Další projíždí až v cca 13:42. Rychlík na Smíchov projel v cca 10:12 a další který projíždí Řeporyjemi až v cca 14:15 byl v té době v Písku.

Řeporyjemi projíždějí za den 4 (slovy ČTYŘI) "rychlíky" do Budějovic a na Smíchov. Jde spíše POMALÍKY protože ten 34kilometrový úsek mezi Smíchovem a Berounem bez zastávky překonavají závratnou rychlostí 50 km za hodinu.

Co se týče těch náklaďáků za ta léta dojíždění do Zbuzan jsem jich viděl jen pár a to hlavně v době řepné kampaně kdy se nakládala řepa v Řeporyjích. V dnešní době tam jezdím autem a to asi platí o dopravní obslužnosti v dané oblasti. Kamiony tam vidím pravidelně.

1 0
možnosti
BV

Řeporyjec se opět zviditelnil, že pořádně nafouknul událost, která ve skutečnosti nebyla tak nebezpečná a ohrožení dětí se zřejmě nekonalo. Pro pochopení:

1) jde o jednokolejnou trať ze Smíchova do Rudné-Nučice a pak do Berouna. Jezdí tam motoráky jednou za hodinu a v Řeporyjích se křižují, ve stanici zastaví a musí čekat až přijede ten z druhého směru. Oba směry na Smíchov i do Rudné mají stejný odjezd 11:59.

2) Nádraží v Řeporyjích prakticky navazuje na ten přejezd, vjezdová vyhybka je dokonce před přejezdem. Peron ve směru Smíchov začíná cca 5 metrů od závor.

3) Na videu je vidět příjezd motoráku ze Smíchova. Tento průjezd motoráku doprava na Rudnou musela vidět i ta přicházející skupina s dětmi.

4) V době kdy přecházeli koleje stály oba motoráky na nádraží v Řeporyjích a ty vedoucí je viděly. Zároveň mohli snadno komunikovat s průvodčím nebo strojvůdcem motoráku do Prahy Smíchov protože ten stál pár metrů od nich.

5) veškeré teorie o třetím vlaku, rychlíku, nákladním, či drezině jsou nesmyslné, Protože na tu jednokolejnou trať v dané době nemůže vjet další vlak, ty úseky jsou blokované pro ty motoráky pro jeden z Řeporyj až na Smíchov, pro druhý na druhou stranu až do Rudné

6) Pokud vím, tak se ta trať používala vyjímečně i pro rychlíky do Plzně pokud nemohly jezdit normálně podle Berounky přes Černošice. Ale pak platí jiný režim a jiné jízdní řády. V současnosti tam jezdí 4 "pomalíky" do a z Budějivic za den a to mezi těmi hodinovými intervaly motoráčků.

7) To všechno nepochybně ten Řeporyjec ví, ale co by neudělal pro své zviditelnění. Co na tom, že to odskáčí ty vedoucí, které sice formálně přestupek udělaly, ale ty děti v nebezpečí v dané situaci nebyly. Se stejnou pravděpodobností by tam mohlo spadnout i letadlo, Ruzyně je přeci kousek. Nebo spadnout meteorit. nebo udeřit blesk z jasného nebe, nebo je mohlo odnést tornádo. Nebo i jiná nesmyslná událost.

PS: "pomalík" je zvláštní verze tak zvaného rychlíku, která jezdí pomalu.

2 0
možnosti
PB

Zároveň mohli snadno komunikovat s průvodčím nebo strojvůdcem motoráku do Prahy Smíchov protože ten stál pár metrů od nich.

No vidíte, tolik snahy se studiem jízdních řádů a zabijete to takovou primitivní lží. Mohly, ale neudělaly to, jak je vidět ze záznamu.

0 1
možnosti
PB

Tou dobou se vrací ze školního výletu skupina dětí s učitelkami.Zdrželi se. Strojvedoucí gestikuluje, ať přejdou, že na ně počká.

Zdroj: https://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=744765

Takže jsem si pustil ten záběr z kamer několikrát i zvětšeně a musím konstatovat, že pravdu nemáte. A vychází to z logiky.

Ta první vychovatelka se nezastaví, nemávne na strojvedoucího aby počkal, děti nestojí v houfu před spuštěnými závorami, kdepak. Ona jde, za pochodu se jen letmo ohlídne dozadu, jak moc jsou roztahaný a pak rovnou šup na přejezd. Směrem ke strojvedoucímu se ani nepodívá! A strojvedoucí ji tedy nejenže nemůže nic gestikulovat, on ani nemůže vědět že chtějí přejít a spěchají (oni totiž k přejezdu teprve přicházejí, jsou v pohybu), a už vůbec ne, že se vrací ze školního výletu a tuplem ne, že chtějí jet zrovínka jeho vláčkem. Potud fakta.

A za druhé, městská i státní policie může odstranit z pozemní komunikace déle stojící auto ve třech důvodech: je evidentně nezpůsobilé k jízdě (havarované, chybí mu část výstroje, má vážnou závadu apod.), pokud nemá platnou STK (anebo nemá značky a není přitom vyřazeno do úloženky), pokud nemá platné pojištění.

Poslední dobou se na internetu množí výkřiky novinářů o tom, že se konečně schválil zákon, který umožňuje odklízet vraky z ulic. Blbost! Ty zákony tady jsou už léta. Vím o čem mluvím. Dal jsem si auto do úloženky na tři měsíce, zatímco jsem ho nabízel k prodeji. Ten boj s měšťáky jsem prohrál. Musel jsem ho znovu zaregistrovat a doplatit pojištění. Věřte mi, že všechny zákony okolo toho jsem si dobře vygooglil. Takže mi chcete říct, že ty vraky v Řeporyjích měly všechny SPZ, STK, platné pojištění a byly schopné provozu? Potom ale zase nebyly vraky, že...

0 1
možnosti
Foto

Ono na tom videu je viděl lokomotiva a strojvůdce? Já si to pustil také. Není tam vidět ani výpravčí, ani průvodčí, který většinou poslední zavře dveře, až nastoupí poslední cestující.

Víme o tom houbeles, ale aspoň je o čem psát. :-P

2 0
možnosti
JS

Na tom případu jsem se opět utvrdil v přesvědčení, že je třeba každou informaci od naších novinářů pořádně prověřit. Prvně jsem podle videa a prohlášení starosty také odsoudil chování učitelek jako něco nepřípustného a odsouzení hodného, ale po získání dalších informací o situaci v místě a o průběhu celého toho incidentu jsem názor musel otočit o 180° a naopak jsem musel odsoudit hysterii starosty a jeho bulvární přístup a doufám, že celá věc skončí konstatováním, že se trestný čin nestal a starosta bude potrestán za zveřejnění záběru z kamer, protože si myslím že tohle je přesně to šmírování a zneužití dat a porušení zákona na ochranu soukromí a dat, protože na záběrech jsou čitelné i SPZ aut atd., nerad bych, aby data z městských kamer byly takovým způsobem zveřejňovány a probíhaly takto veřejné lynče. Ano data mohl postoupit policii, aby na jejich základě konala, ale zveřejnění ještě před ukončením vyšetřování je zde podle mne za hranou etiky i zákona.

6 1
možnosti
MK

Karma.

Mám podobný názor.

2 0
možnosti
MV

Karma. Taky mám díky reakcím zde v blozich vypsanym pocit, že žijeme v republice Mirka Dusina.. Jeden čestňák vedle druhýho.

6 0
možnosti
MK

Jj, najednou bylo všude "přemirkováno". Jen tak tak, že se k tomu nevyjádřil předseda vlády. ;-D

1 0
možnosti
PB

Rozumný článek

2 0
možnosti
LH

Ono porušovat zákon se může ale jen když to některým vyhovuje. Paradoxní je ze největší obhájci porušení zákona jso ti největší kritici Zemana a Babiše.... To pobavi;-D

1 0
možnosti
Foto

Další z vašich hloupých příspěvků.:-/:-)

0 0
možnosti
JB

Z mnohých diskutujících se mi udělalo zle.

0 0
možnosti