Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Občas mě fascinuje, jak v argumentaci někteří (mnozí) používají myšlení druhé strany, které si ovšem myslí sami.

"Přišlo jim patrně jaksi nepatřičné, že třeba "jejich státní televize“ nerespektuje výsledky voleb, tedy že není loajální k těm, kdo ve volbách zvítězili."

Netvrdím, že lidé takto smýšlející neexistují. Nicméně existuje asi dost velká skupina lidí, kteří kritizují veřejnoprávní média, přitom ne z důvodů, které autor uvádí a mnozí z nich si ani nepřejí jejich zrušení, ale jen nápravu. Nevnášejte prosím autore těm, kteří nesmýšlí stejně s Vámi, myšlenky, které jsou Vaše a ne jejich. Tento způsob "argumentace" je jedním z učebnicových příkladů demagogie.

17 0
možnosti
Foto

R^R^R^ Karma, i když trochu smutná, protože jde o zásadní věc a nepříliš dobré vyhlídky. Moc dobrý článek a zároveň lakmusový papírek. Pěkně se to tu v diskusi "vybarvilo" ;-D

7 20
možnosti
VS

Ano z diskuze je vidět poměrně vzácná shoda o objektivite ČT a jejím hospodaření...

15 2
možnosti
MK

Občané a také politici se moc nezměnili; změnila se ČT. Od spacákové privatizace se stav postupně jen zhoršuje. Neúplné zprávy (polopravdy), tendenční výběr hostů k diskusi (někteří, co mají dle své profese co říci mají nepsaný zákaz), tendenční výběr témat k diskusi, protěžování poklonkujících Bruselu atd., atd. Dokonce už bylo i veřejně obhajováno, že je správné, když si ČT vzala právo občany vychovávat. Zrůdnost je, že tu SVOU výchovu cpe i do pohádek pro děti! Tendenčnost byla např. silně patrná u amerických voleb a následné protažené huby komentátorů to jen dotvrzovaly. Nebo ukázka z poslední doby, kdy po volbě pan Železný, jako 201. poslanec griloval pana Křečka.

Řešení jsou jen dvě: buď silně vyměnit osazenstvo, větší dohled nad hospodařením a upravit kodex tak, aby každé vybočení mohlo být obratem postiženo sankční výměrou.

Druhá varianta je tvrdší: Ponechat pouze dva kanály na zpravodajství (bez tendenčních komentářů) a třetí na prezentaci uměleckých projektů, které bude ČT podporovat, při dohledu parlamentem navolené komise v navýšeném počtu, než je současná rada.

18 2
možnosti
Foto

Čím víc komisí, tím lepší program.

0 0
možnosti
LC

ČT se chová jako politická vlivová organizace a zároveň krmítko pro vybrané příslušníky kulturní fronty (nevědí co s penězma). Samozřejmě, že tomu, jehož názory s názory týmu ČT korelují, jako v případě autora blogu a já mu jeho postoj/názor nevyčítám, je vše OK. Vadí mně jen, že to je i za mé peníze a mé názory ČT příliš neprezentuje. Takže za mě, jeden kanál, zpravodajství bez komentářů (co si máme myslet).

24 0
možnosti
MT

Nechat jen programy naučné ,věcné, kulturní, které komerční média nevysílají a též, kde se ta pravda nedá moc ohýbat.

7 0
možnosti
JM

ČT jenom recituje to co dostane předepsané z Bruselu anebo Berlína. Dokonce i předpověď o počasí opíše a odpapouškuje doslova aniž by se podívali z okna a adaptovali informace k naší oblasti.

7 5
možnosti
MT

Nechat jen programy naučné ,věcné, kulturní, které komerční média nevysílají a též, kde se ta pravda nedá moc ohýbat.

1 0
možnosti
JS

Tak držím palce Johnsonovi i nám, ať se ten průvan v těchto institucích podaří co nejdříve a ať je pořádný, nejlépe takový, aby nezůstal kámen na kameni.

19 3
možnosti

Jeden kanál se zpravodajstvím? Kdyby dokázali najít někoho, kdo dokáže informovat aniž by z něj cákaly sympatie či antipatie, proč ne. To je ČT24.

ČT art / D? No dobře.

?

A k čemu je dobrý ten zbytek?

8 0
možnosti
JS

Naprostý souhlasR^, ten zbytek dělá totéž co komerční TV a ty to dělají bez poplatků, tak proč platit za totéž ve veřejnoprávní TV?

11 1
možnosti
JN

J40a69n 48N82o83v78á32k

17. 2. 2020 19:13

Momentální podstata ČT je natolik špatná, že její zničení musí být posouzeno jako dobrý skutek.

17 3
možnosti
MZ

Pane Turnere. Naše ČT si zničila svoji podstatu sama a to ve chvíli, kdy začala být stranická a když někteří komentátoři jasně ukazují, kdo je platí.

30 7
možnosti
Foto

Mohl byste uvést, jaké straně nadržuje a kdo ty určité některé komentátory platí, a kolik? A nebo to taháte z palce?

7 16
možnosti