Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZS

S politikou Izraele můžeme polemizovat, přesto však zůstává jedinou demokracií v regionu, kde mají menšiny zaručena všechna práva včetně svobody vyznání. Navíc je nutno přihlédnout i k situaci, kdy jak místní Arabové, tak sousední státy, jasně deklarovaly, že jejich cílem je úplné zničení Izraele a vyhlazení jeho obyvatel, a mnohokrát se již tento cíl pokusili realizovat v praxi.

3 0
možnosti
Foto

Kteří místní Arabové a které sousední státy jasně deklarovaly, že jejich cílem je úplné zničení státu Izrael a vyhlazení jeho obyvatel? A proč tedy neustále Izrael se snaží oslabit umírněné Araby ze West Bank?

0 3
možnosti
ZD

Vidím Vás jako člověka dvojí tváře. Na jedné straně autora textu, kterému rozumím a se kterým se umím ztotožnit. Mám na mysli tento článek. Na straně druhé dekadentní hodnocení stavu naší nedekadentní politiky, které bych mohl - optikou dnešního článku - vyhodnotit jako docela úspěšnou provokaci k rozproudění diskuse. Tak nevím....

1 0
možnosti
KB

K29a49r26e90l 92B27o77k

2. 3. 2020 22:43

Autore v době vlády krále Davida a Šalamouna byl Jeruzalém hlavním městem ještě koho?

0 0
možnosti

A proč vytahujete tisíce let starou historii?

0 1
možnosti
JS

Evropan bohužel je poněkud už delší dobu docela mimo mísu, sype peníze Palestincům, kteří za to staví rakety, které pak odpalují směr Izrael, pak sype peníze diktátorovi Erdoganovi i když je agresorem a válečným zločincem v cizí zemi, uvalí sankce na Sýrii, místo aby jí pomohl se po válce postavit na nohy, nechá Kurdy na holičkách, nechá Katalánce na holičkách, schválí humanitární bombardování Srbska a anektuje mu kus území, podílí se na okupaci Iráku na základě smyšlenky atd. atd. a vy po něm chcete, aby rozlišoval nuance kolem Izraele;-D?jste zřejmě životní optimista;-).

3 1
možnosti

Typická ukázka bezmozkove odpovědi. Váš názor byl vytvořen při čtení nadpisu a o obsahu blogu jste vůbec nepřemýšlel. Neříkám, že s ním musíte souhlasit. Ale Vy jste se viditelně vůbec nezamyslel

1 2
možnosti
LC

Dobrý blog. Nemusím se vším souhlasit, (tak už to bývá), ale za mě dobrý.R^

Tak a teď pane Turnere ještě napište blog, který bude mít nadpis "S EU na věčné časy a nikdy jinak! A kdo to tak nevnímá je proruský a pročínský".

0 0
možnosti
PL

Zajímavý článek. R^

0 0
možnosti
JZ

Samozřejmě, podle úplně stejné logiky, že kdo nechce muslimské uprchlíky, je xenofob nebo nácek. Tedy logiky, které jste, autore, už tolikrát vy sám tleskal.

4 0
možnosti
JP

Výborný, vyvážený článek, seriózní práce.

4 5
možnosti
Foto

Od roku 1948 Jordánsko po válce s se státem Izarele obsadilo část Palestiny a obyvatelům obsazených území dalo automatickou národnost jordánskou. Jordánsko obsazené území nazvalo Západní břeh. Egypt kontroloval část pásma Gazy. To vše do roku 1967. Proč tedy v tomto období nevznikl stát Palestina.? Tak zvanému státu Palestina chybí základní atributy státu, není to nic jiného než politicko vojenský výtvor pod vedením Fatahu a Hamasu. Stejně tak Jordánsko okupovalo po dobu 19 let polovinu Jeruzaléma žádný z Arabských států si jej nezvolil za své hlavní město.

Podíváme-li se do dějin, tak dané území nikdy nepatřilo lidem, kteří jsou nyní označováni jako Palestinci. Izraelci stavějí osady na pozemcích, na něž se nevztahují soukromá vlastnická práva palestinských Arabů. Celková zastavěná plocha osídlení sporných území tvoří méně než 2 %. Více než 70 % Izraelců žije v oblastech velkých měst, jako je Jeruzalém. Židé půdu od Arabů regulérně vykupují, což je okolnost, o níž se mlčí.

8 0
možnosti

Asi jsme oba četli jiný blog. Tohle moc nevnímáme jako reakci. Spíše jako obecně konstatování, které se hodí do poloviny blogu o Izraeli

1 2
možnosti
JL

Jak kritizovat politiku státu Izrael a přitom nebýt antisemitou? Jednoduše. Vyhnout se všem stereotypům!R^

2 0
možnosti