Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ne, není mi hanba za to, že své vydělané peníze směním s místním restauratérem za oběd. Proč bych se jako měl stydět? Plácáte nesmysly.

4 0
možnosti

Nechci být nikterak zlý. Nicméně tito migranti, o kterých je řeč, si nezaslouží žádné slitování. Vydali se nesprávným směrem. Zvláště, přicházejí-li z bezpečných zemí, což dnes jak Sýrie, tak Afganistán jsou. Jsou tam sice na některých místech lokální konflikty, ale jsou to velké země. Pomoc tedy mají tito lidé hledat především ve svých zemích.

4 0
možnosti

"apelovat na mocné tohoto světa" - vy jste ale opravdu hloupý nebo naivní pozér.

2 0
možnosti

A apelovat na mocné.. Jak? K čemu je chcete přinutit těmi apely? Aby si Putin vzal dva migranty domů? Trump tři a čínský vůdce čtyři?

Nebo aby ti mocní otevřeli hranice a náklady na ušlechtilé gesto ponesou zase ti nejchudší v těch nejnuznějších čtvrtích měst s obrovskou nezaměstnaností, kriminalitou a podobně?

jestli myslíte tuhle možnost, tak apelovat ani není třeba - už to tak dělají.

2 0
možnosti

Čím to je že všichni ti vysoce morální pomahači neustále používají obraty jako : "Měli bysme", a podobně? Proč furt ten plurál? Šmarjá, tak když jsem morální, morálnější než zbytek národa, tak nekecám, nevyzývám ostatní, ale konám. Sám za sebe. Na svoje triko. Obětuju SVOJE pohodlí. Zatim se každej jen deklarativně hlásí k "hodnotám", kafrá co "bysme měli" a skutzek utek.

Když jsem morální tak jdu, pomůžu a nemluvim o tom.

4 0
možnosti

I ta diskuse dole ukazuje hluboký hodnotový propad českého národa. Nebozí Syřané jsou už skoro 10 let obětí války, za kterou nemohou. Američané dali od Sýrie ruce pryč, nyní tam řádí Rusové a jejich chráněnec Asad. Výsledkem jsou miliony. uprchlíků, kteří žijí po mnoho let v utečeneckých táborech, další opouští své rozbombardované domovy nyní. Svět to není schopen řešit a my se na to díváme s lhostejností.

0 8
možnosti

Asi tak po sté: mezi uprchlíky je minimum Syřanů. navíc v Sýrii je válka už jen v Idlibu. Viděl jste snad že by se rusové po WWII přesunuli někam do Japonska? Nebo Němci do Anglie? Ne. Vybudovali si svojí zemi znovu od základů.

Mezi upchlíky převažují Afghánci, kde je válka asi taková, jako je tam posledních 200 let s vyjímkou krátkého období vlády komunistů. Pak jsou tam Iráčani, kde je po válce. Iránci kde válka není. Eritrejci kde válka není. Atd, atd.

Chtějí lepší život, ale to chce asi tak 6 miliard lidí, mít se jako v Německu. A taky bezdomovci na hlaváku chtějí lepší život a nevšiml jsem si, že by se jediný z těch morálních gigantů diskuzních fór, o ten lepší život bezďáka z hlaváku postaral.

Ale na internetech, to se každej halasně hlásí k hodnotám, aby si udržel tu iluzi o sobě, kterou si tak hýčká.

9 0
možnosti

Cituji Vas"abychom apelovali na mocné tohoto světa, aby zoufalou situaci lidí v mnoha zemích počali řešit".

A kdyby si to ti lidi v onech zemich zacali resit sami? Treba by se mohli prestat premnozovat. Ja si treti dite dovolit nemuzu, oni evidentne ano.

4 0
možnosti

Migranti stojí fronty na jídlo a turisté se cpou chobotnicemi.

A kterým z nich by vlastně měla být hanba?

1 0
možnosti

Prosím, přestaňte už vyvolávat v lidech pocit viny za to, že rok práce vymění za týden relativního pohodlí!!!!A migranti sem rozhodně neputují přes půl zeměkoule za vidinou 8hod. prac.doby, ubytovny s drahým nájmem a celoživotní výuky nesrozumitelných jazyků.

"Morální elity" dost často srovnávají tyto lidi s utečenci před nacismem nebo komunismem, ale choval se někdy v historii lidstava skutečný uprchlík k darovaným potravinám takto???:

https://www.youtube.com/watch?v=2TGXKno9eZ8

14 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS